search-button
cross-out

«Ψευτογιατρός»: Σήμερα η πρόταση του εισαγγελέα

Κατηγορείται για 12 θανάτους ασθενών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας
«Ψευτογιατρός»: Σήμερα η πρόταση του εισαγγελέα

Η ώρα του εισαγγελέα για τον αποκαλούμενο «ψευτογιατρό» έφτασε καθώς σήμερα (15/9), εκτός απροόπτου, θα προτείνει για την ενοχή ή όχι του κατηγορούμενου για 12 θανάτους ασθενών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Εννέα μήνες μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ο βασικός κατηγορούμενος γνωστός και ως «Dr Kontos» θα ακούσει τον εισαγγελέα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου να εστιάζει στα γεγονότα που αναφέρονται στο κατηγορητήριο αλλά και να επικαλείται τις μαρτυρίες των ανθρώπων που φέρονται να έπεσαν θύματα της δράσης του σε μια αγόρευση που δεν αποκλείεται να διαρκέσει ακόμη και δυο συνεδριάσεις.

Από το βήμα του μάρτυρα πέρασαν δεκάδες πρόσωπα που με τις καταθέσεις τους αποκάλυψαν τον σοκαριστικό τρόπο με τον οποίο εμφανίζεται ο 50χρονος να «πουλούσε» ελπίδες έναντι αδράς αμοιβής σε ανθρώπους απελπισμένους. Μεταξύ των ανθρώπων που έφυγαν από τη ζωή ακολουθώντας, σύμφωνα με την κατηγορία, τις «μαϊμού» θεραπείες με τα «ιερά» μαντζούνια είναι και δυο παιδιά 14 και 16 ετών. Οι γονείς τους με τις σπαρακτικές καταθέσεις τους συγκλόνισαν.

Οι μάρτυρες περιέγραψαν έναν αδίστακτο άνθρωπο που δεν σταματούσε μπροστά σε τίποτα. «Ήθελε να βλέπει το παιδί να αργοπεθαίνει με βασανιστικό τρόπο κι εμείς να είμαστε έρμαια στα χέρια του. Ο κατηγορούμενος δεν είχε σκοπό μόνο το οικονομικό όφελος, αλλά και την ικανοποίηση της εγκληματικής του φύσης» κατέθεσε συγκλονισμένη η μητέρα ανήλικου θύματος ενώ ο γιος ενός καρκινοπαθούς ανέφερε πως όταν διατύπωσε αμφιβολίες για τα αποτελέσματα των θεραπειών του ο κατηγορούμενος προσπαθούσε να τον μεταπείσει λέγοντας: «Αν του κόψεις τη θεραπεία με τα αποστάγματα, ο πατέρας σου θα λιώσει σαν κερί».

«Μη φοβού» έλεγε ο κατηγορούμενος στους ασθενείς και τους συγγενείς τους τους οποίους μάλιστα, σύμφωνα με την κατηγορία, καλούσε να διακόψουν τις θεραπείες που τους χορηγούσαν οι γιατροί λέγοντας τους χαρακτηριστικά: «Μην τους ακούς θα σε πεθάνουν».

Μαζί με τον «Dr Kontos», ο οποίος φέρεται να συστηνόταν ανάλογα με την περίσταση ως διακεκριμένος γιατρός ογκολόγος, ομοιοπαθητικός, στέλεχος της NΑSA, αλλά και βοτανολόγος θα ακούσουν την εισαγγελική πρόταση οι 16 συγκατηγορούμενοι του. Ανάμεσα τους, γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων αλλά και ένας πρώην υπουργός, γιατρός στο επάγγελμα, οι οποίοι εμφανίζονται ως συνεργοί του γιατρού «μαϊμού».

Στην απολογία του, η οποία εξόργισε τους συγγενείς των θυμάτων, ο 50χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται ισχυριζόμενος ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο και επικαλέστηκε το… θεϊκό χάρισμα να θεραπεύει. «Δε νιώθω ότι απολογούμαι αλλά ότι εξομολογούμαι» είπε επιμένοντας πως απολογούμενος κάνει κατάθεση καρδιάς γνωρίζοντας ότι δεν έκανε κακό. «Δε θα πω ότι είμαι άγιος και δεν έκανα λάθη αλλά, σίγουρα, δεν είμαι δολοφόνος» ανέφερε ο «Dr Kontos» και κάλεσε τα θύματα του να τον συγχωρήσουν. «Τους παρακαλώ πολύ να γίνουν δυνατοί, καλύτεροι χριστιανοί και να με συγχωρήσουν» είπε ο κατηγορούμενος και συνέχισε λέγοντας: «Δεν απολογούμαι, αλλά εξομολογούμαι, απέναντι μου βλέπω τους γονείς μου, τους παππούδες μου, τους πνευματικούς μου πατέρες και τους βλέπω να με ρωτάνε γιατί το κάνες αυτό; Και δε μπορώ να τους πω κάτι, δε μπορώ να τους πω ότι παρέβην τις αρχές που με μεγάλωσαν, ενώ με έμαθαν να είμαι άνθρωπος της προσφοράς, υστερόβουλος. Ποτέ δεν επεδίωξα να κάνω κακό σε κανέναν. Ποτέ δε διέκοψα θεραπεία, ποτέ δεν έβαλα το μαχαίρι στο λαιμό κανενός. Εγώ σαν άνθρωπος έπεσα και οφείλω να σηκωθώ. Συμπάσχω με όλες τις οικογένειες και τους συγγενείς που έχουν στραφεί εναντίον μου. Δε μπορώ να τους ζητήσω συγνώμη, δεν είναι αρκετή μια συγνώμη, δε φτάνουν εκατομμύρια συγγνώμες. Τους παρακαλώ πολύ να γίνουν δυνατοί, καλύτεροι χριστιανοί και να με συγχωρήσουν». «Ποτέ! Τον σιχαίνομαι!» φώναξε η μητέρα ενός θύματος αντιδρώντας στις αναφορές του κατηγορούμενου.

Πηγή: news.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr