search-button
cross-out

Πυροβολισμός σκύλου στο Γαλάτσι: Δικογραφία για κακούργημα σε βάρος του αστυνομικού

Δικογραφία σχημάτισε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών τόσο για τον αστυνομικό που πυροβόλησε και σκότωσε πιτ μπουλ στο Γαλάτσι όσο και για τον ιδιοκτήτη του σκύλου.
Πυροβολισμός σκύλου στο Γαλάτσι: Δικογραφία για κακούργημα σε βάρος του αστυνομικού

Ο αστυνομικός κατηγορείται για ζωοκτονία, αδίκημα που είναι κακούργημα.

Ο ιδιοκτήτης του σκύλου κατηγορείται για πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος του αστυνομικού, ως το άτομο που έφερε την ευθύνη για το γεγονός ότι το πιτ μπουλ δάγκωσε τον άντρα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ο αστυνομικός ελέγχεται από την υπηρεσία του και σε διοικητικό επίπεδο.

Το σκυλί που πυροβολήθηκε

Παράλληλα, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών ερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν τα δύο σκυλιά του κατηγορουμένου στο Γαλάτσι. Εάν δηλαδή τηρούνταν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και εάν τα σκυλιά είχαν την απαραίτητη παρακολούθηση από κτηνίατρο.

Ο ιδιοκτήτης του πιτ μπουλ είχε ποινικό παρελθόν και μάλιστα κατά πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. «ιδιαιτέρως πλούσιο». Από την πλευρά του υποστηρίζει ότι το σκυλί του πυροβολήθηκε αναίτια.

Αποκαλυπτική είναι όμως και η κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία η γυναίκα που κατήγγειλε τον ιδιοκτήτη πιτ μπουλ που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από αστυνομικό στο Γαλάτσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr η γυναίκα κατέθεσε: «Ο ιδιοκτήτης του πιτ μπουλ ήταν βίαιος και απειλητικός προς όλους τους γείτονες. Συμπεριφερόταν σαν να του ανήκει η πολυκατοικία. Πριν από δύο χρόνια είχε ακόμα περισσότερα σκυλιά. Δε μπορούσαμε να βγούμε από το σπίτι μας γιατί φοβόμασταν. Εάν δεν ήταν αυτός παρών δεν πήγαινες πουθενά. Υπάρχουν καταγγελίες σε βάρος του και από άλλους γείτονες».

Για την ημέρα του συμβάντος με τον πυροβολισμό του σκύλου η γυναίκα αναφέρει: «Εγώ έκανα την καταγγελία και ήρθαν οι αστυνομικοί. Στην ταράτσα βρισκόμασταν εγώ, τρεις αστυνομικοί και ο ιδιοκτήτης των σκυλιών, ο οποίος μου φώναξε ‘γαμ… θα σε κανονίσω. Θα σου δείξω εγώ. Εσύ φταις για όλα. Θα δεις τι θα πάθεις’. Τότε οι αστυνομικοί επενέβησαν για να με προστατεύσουν βλέποντας ότι ο ιδιοκτήτης των σκύλων κινείται απειλητικά προς το μέρος μου με σκοπό να βλάψει τη σωματική μου ακεραιότητα».

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των αστυνομικών, ο ιδιοκτήτης των σκύλων άρχισε να κινείται απειλητικά σε βάρος της γυναίκας που τον κατήγγειλε όταν εκείνη έβγαλε το κινητό της τηλέφωνο και άρχισε να βιντεοσκοπεί. Την ώρα που οι αστυνομικοί έβλεπαν, σύμφωνα με τις καταθέσεις, τον ιδιοκτήτη του πιτ μπουλ να απειλεί με μπουνιά τη γυναίκα, μπήκαν μπροστά του και τότε το σκυλί δάγκωσε τον αστυνομικό στο πόδι. Ο άντρας της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που τραυματίστηκε έβγαλε το όπλο και σκότωσε το πιτ μπουλ.

Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι η σύντροφος του ιδιοκτήτη του σκύλου που έκανε τις καταγγελίες κατά του αστυνομικού (λέγοντας ότι πυροβόλησε το ζώο χωρίς να απειληθεί και χωρίς να δεχτεί δάγκωμα) δεν ήταν (σύμφωνα με τις καταθέσεις) παρούσα στο περιστατικό.

Σημειώνεται ότι ο ιδιοκτήτης του σκύλου έχει βαρύ ποινικό παρελθόν και γι’ αυτό δίνει το παρών στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του. Είχε καταδικαστεί το 2015 σε εφτά χρόνια κάθειρξη και άσκησε έφεση κατά της απόφασης. Επίσης, είχε κατηγορηθεί το Σεπτέμβριο του 2010 για επίθεση σε βάρος γυναίκας στο Γαλάτσι, ενώ το 2004 είχε κατηγορηθεί για επεισόδια σε γήπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι λίγη ώρα μετά το περιστατικό η σύντροφος του ιδιοκτήτη του σκύλου έγραψε στο Facebook:

«Ο Ody (Odysseus) δεν θα είναι ποτέ ξανά μαζί μας….πυροβολήθηκε σήμερα το πρωί γύρω στις 11πμ από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ…θα βγουν όλα στο φως της δημοσιότητας κι υπεύθυνος γι’αυτό την εν ψυχρώ δολοφονία θα πληρώσει. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο Α.Τ Κυψέλης για να υποβάλλουμε μήνυση!! Σας παίρνουμε τηλέφωνο για να έρθετε να βοηθήσετε όταν κινδυνεύουμε σε ενδοοικογενειακή βία, όταν μας κλέβουν όταν μας απειλούν και δεν έρχεστε κι ήρθατε τώρα τρέχοντας για γείτονες που δεν πληρώνουν τα κοινόχρηστα και το αποτέλεσμα φόνος!! Χωρίς λόγο τράβηξες όπλο και πυροβόλησε ένα σκυλί που σου κουνάτε φιλικά την ουρά!! Αν αυτή είναι η ελληνική αστυνομία… ντροπή σας!! Τόσο απλά! ».

Από την πλευρά της η ΕΛ.ΑΣ. σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Πρωινές ώρες Πέμπτης, έγινε καταγγελία στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης, σχετικά με τη διατήρηση και παραμονή δύο δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (σκύλων) σε ταράτσα πολυκατοικίας στο Γαλάτσι.

Κατά την προσέλευση των αστυνομικών στο σημείο προς διερεύνηση των καταγγελλομένων, έλαβε χώρα φραστικό επεισόδιο μεταξύ του ιδιοκτήτη των σκύλων και της καταγγέλλουσας.

Στην προσπάθεια των αστυνομικών να αποκλιμακώσουν το περιστατικό, ένα από τα σκυλιά επιτέθηκε και δάγκωσε στο δεξί πόδι αστυνομικό, ο οποίος αμυνόμενος πυροβόλησε το σκύλο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό.

Ο αστυνομικός διακομίστηκε σε νοσοκομείο, ενώ οι εμπλεκόμενοι προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, που διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε η διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης».

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr