search-button
cross-out

Ρέντη: Πώς η ΕΛΑΣ έφθασε στον αδερφό του 18χρονου – Ο ρόλος του πατέρα και τα κενά για τη φωτοβολίδα

Ρέντη: Οι αντιφάσεις του 16χρονου τράβηξε την προσοχή των Αρχών ωστόσο αρκετές ημέρες νωρίτερα φαίνεται πως τα πρώτα στοιχεία είχαν εμφανιστεί σε συνέντευξη του πατέρα του
Ρέντη: Πώς η ΕΛΑΣ έφθασε στον αδερφό του 18χρονου – Ο ρόλος του πατέρα και τα κενά για τη φωτοβολίδα

Ξετυλίγεται το κουβάρι με τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που έγιναν έξω από το «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Μετά την προφυλάκιση του 18χρονου, που κατηγορείται πως αυτός τραυμάτισε τον αστυνομικό με την φωτοβολίδα, καινούργια στοιχεία ήρθαν στο προσκήνιο.

Ειδικότερα, τα αποτελέσματα των εξετάσεων και των αναλύσεων από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποίησαν το DNA του 16χρονου αδελφού του προφυλακισμένου 18χρονου, σε κομμάτι εκτοξευτήρα ναυτικής φωτοβολίδας, που χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση στους αστυνομικούς. Επιπρόσθετα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές εντοπίστηκε και πυρίτιδα στα χέρια του 16χρονου.

Παράλληλα, στο «κάδρο» έχει μπει 26χρονος οργανωμένος οπαδός από τα Δυτικά Προάστεια. Τέλος, αδιάκοπη είναι η προσπάθεια της ΕΛ.ΑΣ να ταυτοποιήσει το άτομο, που σύμφωνα με την κατάθεση του 18χρονου τους καθοδήγησε στην επίθεση κατά των αστυνομικών και τους προμήθευσε με τα «πολεμοφόδια». Εντοπίστηκε πυρίτιδα και στα χέρια ενός 26χρονου, που είναι μάνατζερ τράπερ, και που από την πρώτη στιγμή είχε μπει στο «μικροσκόπιο» των Αρχών. Τα νέα αυτά στοιχεία τέθηκαν ήδη στη διάθεση των ανακριτικών αρχών και αξιολογούνται.

Πάντως, η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι δεν υπήρχε μόνο ένας καθοδηγητής.

Ωστόσο υπάρχει μια λεπτομέρεια που πάνω στον… γενικό χαμό δεν κατάλαβε κανείς: Ο πατέρας των δυο νεαρών είχε ουσιαστικά «δώσει» και τον μικρό του γιο, προφανώς άθελά του, σε συνέντευξή του στις 11 Δεκεμβρίου, στην εκπομπή Tlive του ALPHA!

Το Newsbomb.gr ξετυλίγει την αλληλουχία των γεγονότων, με τον 16χρονο να μπαίνει ουσιαστικά στο κάδρο των υπόπτων μόλις λίγα 24ώρα πριν τη σύλληψή του…

Κυριακή 10/12

Οι Αρχές προχωρούν στη σύλληψη του 18χρονου, κατοίκου Ιλίου, ο οποίος παραδέχτηκε στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. πως ήταν το άτομο που πέτυχε τον 31χρονο αστυνομικό στον μηρό. Οι Αρχές έφτασαν στη σύλληψή του μετά από υπόδειξη 26χρονου μάνατζερ πασίγνωστου τράπερ, ο οποίος είναι και αυτός μέσα στο κάδρο των υπόπτων για σοβαρή συμμετοχή στα όσα έγιναν.

Δευτέρα 11/12

Η κομβική ημερομηνία για την τύχη του 16χρονου. Η εκπομπή Tlive μεταδίδει συνέντευξη του πατέρα του νεαρού. Όλοι έδωσαν την προσοχή τους στα όσα έλεγε ο πατέρα του νεαρού. Όχι όμως την πρέπουσα για να ακούσουν πολύ προσεκτικά πως ο πατέρας των παιδιών παραδέχτηκε άθελά του πως και τα δυο παιδιά ήταν στα επεισόδια!

Παραθέτουμε αυτούσια τη δήλωση και το σχετικό απόσπασμα στο video μετά από το 4:25:

«Αυτή που είχε ο μικρός δεν είναι η ίδια που φαίνεται στο πόδι του αστυνομικού. Και ο μικρός ο γιος μου που ήταν εκεί η φωτοβολίδα μόλις την είδε στο πόδι, αυτή που βγάλανε οι αστυνομικοί, μου λέει πατέρα ‘ο Νίκος δεν είχε τέτοια αυτή είναι χοντρή, ο Νίκος είχε πορτοκαλί’. Ο μικρός μου το είπε, εγώ δεν τις ξέρω τι είναι. Δεν είναι αυτή που κρατούσε ο Νίκος. Πρέπει να το έχει δει (ποιος έδωσε τη φωτοβολίδα στον Νίκο), από αυτούς εκεί μέσα. Αυτός ο μουσάτος την έδωσε, έτσι λέει και ο μικρός».

Αυτή είναι η δήλωση. Αυτούσια.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις, ο 16χρονος βρισκόταν εντός του «Μελίνα Μερκούρη» και μάλιστα όταν ο καθοδηγητής είπε στα 150 άτομα να βγουν, ο 16χρονος φώναξε στον αδερφό του να μην πάει, χωρίς να εισακουστεί. Σύμφωνα πάντα με τις καταθέσεις, όταν ο Νίκος επέστρεψε στο «Μελίνα Μερκούρη», είπε στον αδερφό του τι είχε συμβεί.

Με βάση λοιπόν των όσων δήλωσε ο πατέρας των δυο νεαρών προκύπτουν τα εξής εύλογα ερωτήματα.

-Πώς ήξερε ο μικρός αδερφός ποια φωτοβολίδα έδωσαν στον 18χρονο;

-Πώς γνώριζε ο 16χρονος ότι η φωτοβολίδα που πέταξε ο αδερφός του ήταν πορτοκαλί, αφού ήταν εντός του «Μελίνα Μερκούρη»;

-Πώς ήξερε τη διαφορά που είχαν οι φωτοβολίδες μεταξύ τους;

-Πώς ήξερε ποιος ήταν ο άνθρωπος που έδωσε τον 18χρονο αδερφό του τη φωτοβολίδα;

Οι δε φωτοβολίδες, (πάντα σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ), βρέθηκαν στα χέρια των χούλιγκαν έξω από το «Μελίνα Μερκούρη», ενώ ο 16χρονος ήταν εντός γηπέδου καθ’όλη τη διάρκεια των επεισοδίων, σύμφωνα πάντα με την αρχική του κατάθεση.

Παράλληλα ο πατέρας των παιδιών τονίζει τη συγγενική σχέση που έχει (κουμπάρος) με τον άνθρωπο που έδωσε τη φωτοβολίδα στον 18χρονο. Μάλιστα υπογραμμίζει πως πηγαίνουν τα δυο παιδιά του μαζί στο γήπεδο.

Τετάρτη (13/12)

Ο 16χρονος μεταφέρεται στη ΓΑΔΑ για συμπληρωματική κατάθεση. Πέφτει σε αντιφάσεις, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. Αντιφάσεις αρκετές να πείσουν τους έμπειρους αξιωματικούς πως το παιδί κρύβει πολλά περισσότερα από όσα είπε. Προχωρούν στη λήψη DNA αλλά και δείγματος από τα χέρια του για πυρίτιδα.

Οι καλά γνωρίζοντες τα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, απλά περίμεναν την επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων των εργαστηρίων για να «δέσουν» και την συμμετοχή του 16χρονου στα επεισόδια.

Πέμπτη (14/12)

Τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. εντοπίζουν πυρίτιδα στα χέρια του 16χρονου ενώ παράλληλα ταυτοποίηση και δαχτυλικών αποτυπωμάτων που «δένουν» τον νεαρό στην επίθεση των 150 ατόμων. Η σύλληψή του είναι καθαρά τυπική διαδικασία.

Αυτή είναι η καταγραφή των γεγονότων μέχρι στιγμής. Μια αλληλουχία που έφερε τις Αρχές μπροστά στη συμμετοχή και του 16χρονου αδερφού του 18χρονου συλληφθέντα.

Πρέπει να γίνει κατανοητό πως μιλάμε για ένα ανήλικο παιδί, οπότε δεν μπορούν να αποτυπωθούν περισσότερα για τη συμμετοχή του ή να γίνουν εικασίες τι ακριβώς έκανε.

Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη και οι αρμόδιες Αρχές, που θα κρίνουν πώς θα κινηθούν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ επίκεινται αρκετές συλλήψεις τις επόμενες ώρες, σε μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο…

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr