search-button
cross-out

Ρόδος: Καταδικάστηκε για γυναικοκτονία, αλλά δεν έκανε ποτέ το έγκλημα που του αποδόθηκε

Ενας 54χρονος δεν είναι τελικά ο υπεύθυνος γυναικοκτονίας στη Ρόδο.
Ρόδος: Καταδικάστηκε για γυναικοκτονία, αλλά δεν έκανε ποτέ το έγκλημα που του αποδόθηκε

Αναβίωσε τη Δευτέρα και μετά τις αναβολές ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου στη Ρόδο η υπόθεση ενός 54χρονου Αλβανού, ο οποίος είχε κριθεί ένοχος για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της 43χρονης Ρουμάνας συντρόφου του, μητέρας τριών παιδιών.

Σημειώνεται πως ο κατηγορούμενος έχει αφεθεί ήδη ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, με ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου.

Ο 54χρονος, είχε καταδικαστεί τον Ιούνιο του 2015 σε ποινή ισόβιας κάθειρξης, ποινή φυλάκισης 3 ετών και 5 μηνών και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ, αλλά μόλις πρόσφατα προέκυψαν νέα στοιχεία ότι δεν διέπραξε τον φόνο για τον οποίο κατηγορήθηκε και στιγματίστηκε.

Πιο αναλυτικά, ο αλλοδαπός που αρχικά είχε δηλώσει ότι όλα έγιναν επειδή θόλωσε, όταν η Ρουμάνα του είπε ότι θα τον εγκαταλείψει και στη συνέχεια ενώπιον του δικαστηρίου ότι είναι αθώος, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Για αυτές του τις πράξεις κρίθηκε ένοχος ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου πριν από έξι χρόνια (πρωτόδικο δικαστήριο) και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή ισόβιας κάθειρξης και φυλάκιση 3 ετών και 5 μηνών καθώς ενώ του επιβλήθηκε και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ (ισόβια για την ανθρωποκτονία, 3 χρόνια φυλάκιση για την οπλοχρησία και 10 μήνες και 1.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο για την οπλοφορία) χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά της απόφασης αυτής ο 59χρονος δράστης άσκησε έφεση και έτσι η υπόθεση εκδικάστηκε χθες σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το δικαστήριο χθες αποφάσισε να ανατεθεί η δικογραφία στην ανακρίτρια Ρόδου προκειμένου να γίνουν περαιτέρω ανακριτικές πράξεις, δηλαδή να διερευνηθεί περισσότερο η υπόθεση, ούτως ώστε να διαλευκανθεί ποιος πραγματικά είναι ο δράστης του στυγερού αυτού εγκλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο χρόνια μετά την καταδίκη του 59χρονου, ολοκληρώθηκε ο εργαστηριακός έλεγχος τόσο για το υλικό DNA όσο και για το αποτύπωμα που βρέθηκε στον χώρο τέλεσης του εγκλήματος και σύμφωνα με το πόρισμα που εκδόθηκε, ανήκει σε αλλοδαπό Πακιστανικής καταγωγής, τα στοιχεία μάλιστα του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, ωστόσο ο ίδιος δεν έχει έως σήμερα εντοπιστεί.

Ο συγκεκριμένος Πακιστανός διέμενε στον επάνω όροφο του ίδιου κτηρίου στο οποίο διέμενε η άτυχη Ρουμάνα. Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται στη δικογραφία και προσκομίστηκαν και στο δικαστήριο.

Όπως σημειώνει το rodiaki.gr, με την απόφασή του χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, ζητάει από την ανακρίτρια Ρόδου να διερευνήσει και άλλες πτυχές της υπόθεσης, όπως η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και υλικό που τυχόν υπάρχει από κάμερες στην περιοχή γύρω από το σπίτι όπου διέμενε η άτυχη 43χρονη Ρουμάνα.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr