search-button
cross-out

Ρόδος: Τα στοιχεία που οδήγησαν την αστυνομία στον γιο για τη δολοφονία του πατέρα του

Ανάστατη η Ρόδος από την τροπή που πήραν οι έρευνες για το έγκλημα με θύμα τον συνταξιούχο λιμενεργάτη, Γιώργο Καρυώτη. Ο γιος είχε δώσει συνέντευξη στην Αγγελική Νικολούλη…
Ρόδος: Τα στοιχεία που οδήγησαν την αστυνομία στον γιο για τη δολοφονία του πατέρα του

Ο γιος θεωρήθηκε από την πρώτη στιγμή ως βασικός ύποπτος για το έγκλημα και τη δολοφονία του πατέρα του. Εκείνος αρνήθηκε κάθε ανάμειξη και μετά την κατάθεση που έδωσε, όχι μόνο αφέθηκε ελεύθερος αλλά πέρασε και στην αντεπίθεση με συνέντευξη στην Αγγελική Νικολούλη. Άφηνε αιχμές για τις καθυστερήσεις στην έρευνα και αναρωτιόταν πώς είναι δυνατόν οι δολοφόνοι του πατέρα του να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Οι αξιωματικοί της αστυνομίας δεν είχαν απαντήσει. Συνέχιζαν την έρευνα και περίμεναν μια σειρά από στοιχεία για να κάνουν την επόμενη κίνηση.

Oι αστυνομικοί αξιολόγησαν μια σειρά από στοιχεία το τελευταίο διάστημα. Πρώτον, το θύμα κατά την ανεύρεση του ήταν περιποιημένο (πανί στο προσκεφάλι για να μην ακουμπάει στο πάτωμα και σκεπασμένο με κουβέρτα). Δεύτερον η πόρτα της οικίας ενώ πάντα ήταν κλειστή πλην όμως ανασφάλιστη ήταν ορθάνοιχτη και στερεωμένη με ξύλο.

Τμήμα δακτυλικού αποτυπώματος του κατηγορούμενου βρέθηκε στην επιφάνεια ξύλινου τμήματος στο κάτω μέρος του κρεβατιού- ποδαρικό (δίπλα από το θύμα), το οποίο δε δικαιολογείται από επισκέπτη στην οικία. Ο κατηγορούμενος το εξήγησε λέγοντας ότι σε προγενέστερο χρόνο είχε βοηθήσει τον πατέρα του να καθαρίσει το σπίτι, πράγμα που έρχεται σε αντιδιαστολή με την εικόνα της σκηνής του εγκλήματος που δείχνει ένα σπίτι που έχει μεγάλο χρονικό διάστημα να καθαριστεί ή τακτοποιηθεί.

Ο κατηγορούμενος κατά την παραμονή του στην οικία του θύματος αναφέρει ότι ο πατέρας του ήταν στο κρεβάτι του φορώντας πιτζάμες ενώ βρέθηκε φορώντας ρούχα τα οποία είναι ίδια με αυτά που φαίνεται από το βιντεοληπτικό υλικό να φοράει στις 12 Ιουνίου 2022. Η 12η Ιουνίου 2022 είναι η τελευταία φορά που το θύμα εξακριβώθηκε ότι ήταν εν ζωή.

Ρόδος: Το στυγερό έγκλημα

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Ιουνίου 2022 βρέθηκε δεμένος πισθάγκωνα και με βρόγχο στον λαιμό, χωρίς εμφανή σημάδια κακοποίησης, μπρούμυτα στο πάτωμα, ο 75χρονος Γιώργιος Καριώτης.

Το κεφάλι του θύματος ακουμπούσε «προσεγμένα» σε πετσέτα ποτισμένη με αίμα, ενώ ήταν επιμελώς σκεπασμένος με κουβέρτα. Το θύμα βρήκε ο γιος του Ευάγγελος που είπε ότι μία ημέρα πριν τον είχε επισκεφτεί. Από την έρευνα δεν βρέθηκε το πορτοφόλι του 75χρονου, που ζούσε με τη σύνταξη του ως λιμενεργάτης.

Ο 40χρονος γιος φαίνεται στην ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού στις 14 Ιουνίου 2022 να κυκλοφορεί κοντά στο σπίτι, όχι όμως και στις 13 Ιουνίου, όπως ισχυρίζεται ο γιος του θύματος. Ο 40χρονος μάλιστα στις 14 Ιουνίου 2022 κι ενώ βρίσκεται στην εργασία του προσποιείται μπροστά στους συναδέλφους του ότι έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον πατέρα του, πράγμα αδύνατο, αφού, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής έκθεσης, ο 75χρονος δεν ζούσε!

Ρόδος: Ο 40χρονος στο «Φως στο Τούνελ»

Υπενθυμίζεται ότι ο Βαγγέλης Καρυώτης εμφανίστηκε αγανακτισμένος στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», καταγγέλλοντας στασιμότητα των ερευνών και εμπαιγμό από τις Αρχές.

«Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο η αστυνομία δεν έχει βρει ακόμα τον δολοφόνο του πατέρα μου. Έχουν περάσει επτά μήνες και είμαστε σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Παρότι είναι μία εύκολη εξιχνίαση, όπως έλεγαν από την αρχή οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ρόδου, δεν έχουν βρει ακόμα τίποτα», ανέφερε.

Πηγή: dimokratiki.gr

newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr