search-button
cross-out

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ο άγραφος νόμος στις φυλακές και η μαρτυρία για τις σκέψεις που κάνουν συγκρατούμενες

Η Ρούλα Πισπιρίγκου παραμένει στις φυλακές Κορυδαλλού και τα μέτρα ασφαλείας παραμένουν δρακόντεια. Η 33χρονη μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα, δηλώνει ότι φοβάται για τη ζωή της…
Ρούλα Πισπιρίγκου: Ο άγραφος νόμος στις φυλακές και η μαρτυρία για τις σκέψεις που κάνουν συγκρατούμενες

Η Ρούλα Πισπιρίγκου πήρε μια πρώτη γεύση από το κλίμα που έχει διαμορφωθεί για εκείνη στις φυλακές Κορυδαλλού, κατά την προφυλάκισή της, ακριβώς πριν από μία εβδομάδα. Η 33χρονη μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα αποδοκιμάστηκε έντονα και οδηγήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο κελί όπου παρακολουθείται 24 ώρες το 24ωρο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρηθεί εντάσεις, αλλά αυτό εφησυχάζει τις Αρχές. Μαρτυρία γυναίκας που ξέρει καλά την πραγματικότητα και τους άγραφους νόμους στις φυλακές, δίνει το στίγμα ενός πιθανού σχεδίου που μπορεί να έχουν συγκρατούμενες της 33χρονης, μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη ευκαιρία.

H Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται για την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας και παραμένει απομονωμένη στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος, έχει μιλήσει πολλές φορές για την ψυχολογική κατάσταση της 33χρονης πελάτισσάς του. Τελευταία φορά που ρωτήθηκε για το αν φοβάται για τη ζωή της, σημείωσε πως «με όλα αυτά που βλέπω στα Μέσα κι εγώ φοβάμαι για τη ζωή της».

Να σημειωθεί ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου από την αρχή της προφυλάκισής της, παραμένει σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο, θα είναι σε απομόνωση, ενώ προαυλίζεται μόνη της. Και αυτό γιατί υπάρχει ο φόβος κάποιας επίθεσης από τις συγκρατούμενες της, καθώς η πολύκροτη υπόθεση των αιφνίδιων και ανεξήγητων θανάτων των τριών παιδιών από την Πάτρα φαίνεται ότι έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις ακόμα και εντός του σωφρονιστικού καταστήματος.

Στο δωμάτιο υπάρχει ένα μονό κρεβάτι, ατομική ντουζιέρα, τα κολάζ στους τοίχους και έξω ακριβώς υπάρχει ένα καρτοτηλέφωνο και προβλέπεται ατομικός προαυλισμός. Να σημειωθεί ότι οι κρατούμενες στις φυλακές του Ελαιώνα έχουν ήδη δηλώσει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι ανεπιθύμητη.

Η «Ματούλα του Κολωνακίου», η οποία έχει ζήσει σε φυλακές για 9 μήνες τη δεκαετία του ’90, περιέγραψε πριν λίγες ημέρες στο flamis.gr, με βάση τις εμπειρίες της τι μπορεί να περιμένει την προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου και πώς συμπεριφέρονται οι άλλες κρατούμενες σε κάποια που κατηγορείται για παιδοκτονία.

Όπως λέει, υπάρχει ο άγραφος νόμος των φυλακών, ο οποίος για παιδοκτόνους είναι ο πιο σκληρός. «Συνήθως στην αρχή τις αφήνουν να πιστεύουν ότι δεν θα γίνει τίποτα κι έπειτα από καιρό κάποια θα τη στριμώξει και θα γίνει… ζημιά» είπε και συμπλήρωσε: «Οι περισσότερες γυναίκες έχουν παιδιά και όλες ανυπομονούν το επισκεπτήριο για να τα δουν και να τα αγκαλιάσουν. Η μάνα είναι το ιερότερο πράγμα και στη φυλακή ο όρος αυτός είναι πολύ ψηλά».

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr