search-button
cross-out

Σαν σήμερα 22 Οκτωβρίου το ιστορικό νεύμα του Ανδρέα Παπανδρέου στη Δήμητρα- Τι λέει η ίδια 35 χρόνια μετά

«Μου είχαν κοπεί τα πόδια»
Σαν σήμερα 22 Οκτωβρίου το ιστορικό νεύμα του Ανδρέα Παπανδρέου στη Δήμητρα- Τι λέει η ίδια 35 χρόνια μετά

Ήταν 22 Οκτωβρίου 1988 όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου επέστρεφε στην Ελλάδα μετά την πολύμηνη περιπέτεια υγείας και την εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς στο Χέρφιλντ του Λονδίνου. Από τη σκάλα του αεροπλάνου, ο τότε πρωθυπουργός είχε κάνει το ιστορικό πλέον νεύμα προς τη Δήμητρα Λιάνη.

Τριάντα πέντε χρόνια μετά η Δήμητρα Λιάνη, νεαρή αεροσυνοδός τότε, αποκάλυψε τα συναισθήματά της βλέποντας τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Ανδρέα Παπανδρέου να της καλεί να εμφανιστεί μαζί του στη σκάλα του αεροπλάνου που τον έφερε από το Χέρφιλντ.

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο για να υποδεχτεί τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ, αφού κοντοστάθηκε στη σκάλα του αεροπλάνου και χαιρέτισε τον κόσμο που παραληρούσε, γύρισε το κεφάλι του προς τα πίσω και έκανε νεύμα στη Δήμητρα Λιάνη να πάει κοντά του.

Ήταν η επισημοποίηση της σχέσης, που κυκλοφορούσε μέχρι εκείνη τη στιγμή απλά ως φήμη. Από το ιστορικό νεύμα και ύστερα, Ανδρέας και Δήμητρα ήταν επίσημο ζευγάρι. Ο γάμος τους έγινε μερικούς μήνες αργότερα, το 1989, και οι δύο τους έζησαν μαζί μέχρι τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, τον Ιούνιο του 1996.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ με το νεύμα που έμεινε στην Ιστορία:

newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr