search-button
cross-out

Σαρωτικές έρευνες της ΕΛΑΣ σε όλες τις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου»

Οι έρευνες θα επεκταθούν στις δομές της Καλαμάτας, των Ιωαννίνων, του Βόλου και σε όλες τις εγκαταστάσεις της «Κιβωτού», όπου μπορεί να βρίσκονται οικονομικά δεδομένα.
Σαρωτικές έρευνες της ΕΛΑΣ σε όλες τις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου»

Μπορεί η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας να ξεκίνησε με έφοδο στο λογιστήριο των κεντρικών εγκαταστάσεων της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Αθήνα, ωστόσο, ήδη έχουν δοθεί εντολές να επεκταθεί σε όλες τις δομές του ιδρύματος.

Η αρχή έγινε με την αιφνιδιαστική έρευνα που έλαβε χώρα στο παράρτημα της Χίου, ύστερα από πληροφορία ότι μπορεί κάποιοι να επιχειρούσαν να αποκρύψουν στοιχεία. Αστυνομικοί μπήκαν στη δομή και πήραν οικονομικά στοιχεία που ήταν απαραίτητα για την έρευνα ενώ θα διερευνηθεί εάν λείπουν έγγραφα ή όχι.

Οι έρευνες θα επεκταθούν στις δομές της Καλαμάτας, των Ιωαννίνων, του Βόλου και σε όλες τις εγκαταστάσεις της «Κιβωτού», όπου μπορεί να βρίσκονται οικονομικά δεδομένα. Στόχος είναι να ελεγχθεί η διαχείριση των οικονομικών του ιδρύματος.

Πιο αναλυτικά, τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας εδώ και τρία 24ωρα έχουν πάρει στην κατοχή τους στοιχεία από το λογιστήριο του ιδρύματος στον Κολωνό. Στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι ισολογισμοί, οι δωρεές και οι δαπάνες της οργάνωσης. Στην έρευνα συμμετέχει η Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος που ελέγχει τους τραπεζικούς λογαριασμούς του πρώην επικεφαλής της Κιβωτού του Κόσμου, πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας του και στενών συνεργατών τους για τυχόν παράνομο πλουτισμό.

Ερευνώνται οι φορολογικές τους δηλώσεις για κινητή και ακίνητη περιουσία, με πρώτο ερευνώμενο αδίκημα αυτό της υπεξαίρεσης από τα ταμεία της δομής.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τις καταγγελίες σχετικά με τις κακοποιήσεις παιδιών στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου».

Στο πλαίσιο των εισαγγελικών ερευνών για το ποινικό κομμάτι της υπόθεσης, οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί της Εισαγγελίας Ανηλίκων συνεχίζουν να παίρνουν καταθέσεις μαρτύρων.

Οι μαρτυρίες, τρεις προς το παρόν, ενώπιον των εισαγγελικών αρχών, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβεβαιώνουν όσα είχαν καταγγελθεί το περασμένο καλοκαίρι στον Συνήγορο του Πολίτη για κακοποιητικές συμπεριφορές σε παιδιά (αυστηρές τιμωρίες, ταπεινώσεις, ξυλοδαρμοί και απομονώσεις), ενώ δεν κατατέθηκε κάτι πέραν των ήδη καταγγελθέντων για σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε βάρος ανηλίκων.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr