search-button
cross-out

Σεισμός στην Εύβοια: Η περιοχή δεν φιλοξενεί μεγάλα ρήγματα, το μέγεθος μπορεί να αλλάξει, λέει ο Ευθύμιος Λέκκας

Σε περιοχή που δεν φιλοξενεί μεγάλα ρήγματα έγινε ο σεισμός που ταρακούνησε την Εύβοια έως την Αττική και έγινε αισθητός μέχρι και στην Κόρινθο. Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο μετά τις 06:30 το πρωί της Τρίτης (29.11.2022).
Σεισμός στην Εύβοια: Η περιοχή δεν φιλοξενεί μεγάλα ρήγματα, το μέγεθος μπορεί να αλλάξει, λέει ο Ευθύμιος Λέκκας

«Η περιοχή που έγινε ο σεισμός δεν φιλοξενεί μεγάλα ρήγματα, δεν έχει ιστορικό σεισμικό. Το παρακολουθούμε», τόνισε μιλώντας στο newsit.gr ο σεισμολόγος και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 6:32 το πρωί, με επίκεντρο 9 χλμ ΝΑ των Ζαράκων Ευβοίας.

Σύμφωνα με τον Ευθύμιο Λέκκα, ο σεισμός, κατά τις πρώτες εκτιμήσεις, ήταν 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σε μικρό βάθος, στην περιοχή της νότιας Εύβοιας. Το μέγεθος μπορεί να αλλάξει, σημείωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Κατά τον κ. Λέκκα, η σεισμική δόνηση «ουσιαστικά είναι στον Αλμυροπόταμο, μία περιοχή που δεν φιλοξενεί μεγάλα ρήγματα, τουλάχιστον εμφανή και που δεν έχει κάποιο ιστορικό σεισμικό».

Όπως εξηγεί «ακόμα είναι πολύ νωρίς να γνωρίζουμε το επίκεντρο και το εστιακό βάθος ακριβώς πάντως δεν γνωρίζω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα γιατί δεν φιλοξενεί μεγάλα ρήγματα. Έγινε αισθητή σε όλη την Εύβοια, την Αττική, την Λαμία μέχρι και στην Κόρινθο».

Ο Ευθύμιος Λέκκας ήταν καθησυχαστικός, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αυστηρή επιτήρηση στην περιοχή, παρακολουθούμε το φαινόμενο. Δεν έχουμε αναφορές για κάποια ζημιά τουλάχιστον προς το παρόν».

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr