search-button
cross-out

Σοκάρει η νέα υπόθεση ψευτογιατρού: Τα θύματά του πλήρωναν έως και… 200.000 ευρώ για μία ένεση – Οδήγησε στο θάνατο 5 άτομα

Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος, ενώ η υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος διεξάγει έρευνα
Σοκάρει η νέα υπόθεση ψευτογιατρού: Τα θύματά του πλήρωναν έως και… 200.000 ευρώ για μία ένεση – Οδήγησε στο θάνατο 5 άτομα

Νέα υπόθεση εξαπάτησης ασθενών με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, πέντε εκ των οποίων τελικά κατέληξαν, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται «έρευνα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχετικά με υπόθεση εξαπάτησης ασθενών με σοβαρά προβλήματα υγείας που είχε ως αποτέλεσμα ο θάνατος 5 εξ αυτών, ενώ παράλληλα οι δράστες αποκόμισαν μεγάλο περιουσιακό όφελος».

Σε αυτή την απάτη του ψευτογιατρού υπήρχαν τουλάχιστον 5 με 6 άτομα που πέθαναν, γιατί εγκατέλειψαν μετά από προτροπή του εν λόγω γιατρού την θεραπεία τους και κατέληξαν πρόωρα.

Έρευνα ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2020, όταν ο αδελφός ασθενούς από τη Θεσσαλονίκη κατήγγειλε τον 65χρονο ψευτογιατρό στους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Ο ασθενής έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας και ο ψευτογιατρός, που δήλωνε νευρολόγος αντί φυσιοθεραπευτής, του είχε προτείνει ήδη από το 2015 θεραπεία με βλαστοκύτταρα. Η υγεία του ασθενούς επιδεινώθηκε, και εν τέλει κατέληξε μερικούς μήνες αργότερα.

Τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου ο αδελφός του ασθενούς κατήγγειλε τη δράση του ψευτογιατρού.

Ο φυσικοθεραπευτής από την Αθήνα προσέγγιζε τα θύματα υποσχόμενος μια πρωτοποριακή θεραπεία με ενέσεις βλαστοκυττάρων, ώστε να θεραπευτούν πλήρως.

Οι ασθενείς φαίνεται να πλήρωναν 15 – 20 χιλιάδες ευρώ την κάθε ένεση, και πληροφορίες κάνουν λόγο να υπήρχαν ασθενείς που πλήρωσαν μέχρι και 150 – 200 χιλιάδες ευρώ για την κάθε ένεση.

Στη συνέχεια ο φυσιοθεραπευτής τούς οδηγούσε σε γιατρό στην Στουτγάρδη, με τον οποίο κατά πάσα πιθανότητα ήταν σε συνεννόηση, και διαβεβαίωνε τα θύματα ότι όλα βαίνουν καλώς με την αγωγή.

news.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr