search-button
cross-out

Σοκαριστική καταγγελία στο Αίγιο: Καταδικασμένος για παιδοφιλία κυκλοφορεί μέσα σε δημοτικό σχολείο

Τι υποστηρίζει ο διευθυντής
Σοκαριστική καταγγελία στο Αίγιο: Καταδικασμένος για παιδοφιλία κυκλοφορεί μέσα σε δημοτικό σχολείο

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων δημοτικού σχολείου στην Αιγιάλεια κατέθεσε μήνυση κατά του διευθυντή για ενδεχόμενη έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο.

Στη μήνυση αναφέρεται ότι ο διευθυντής επιτρέπει, και συχνά μάλιστα, στο σχολικό συγκρότημα την είσοδο εξωσχολικού προσώπου, ο οποίος στο παρελθόν όχι απλώς έχει κατηγορηθεί, αλλά έχει καταδικαστεί για παιδοφιλία. Και μάλιστα φέρεται να έχει εκτίσει και ποινή φυλάκισης. Παράλληλα, χρεώνονται στον διευθυντή καίριες διοικητικές παραλείψεις και «παρανομίες», εξαιτίας των οποίων ο επίμαχος εξωσχολικός μπαινοβγαίνει στο σχολείο, υπό την ανοχή του.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο καταγγέλλων, ο διευθυντής του σχολείου αγνοεί διαρκώς τις εδώ και καιρό παραινέσεις και διαμαρτυρίες του για απαγόρευση εισόδου και κυκλοφορίας στον χώρο του σχολείου του συγκεκριμένου προσώπου.

Με «μια φράση», γονείς, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, ισχυρίζονται ότι ενώ έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένως τον διευθυντή «μην ξαναφήσεις αυτό το πρόσωπο ούτε να πλησιάσει στο σχολείο, πόσω μάλλον να ξαναμπεί σε χώρους του σχολείου», αυτός τους αγνοεί.

Και μάλιστα, όπως πληροφορήθηκε η εφημερίδα Πελοπόνησσος από έγκυρη πηγή, υπάρχουν και αρκετές φωτογραφίες (προφανώς έχουν τραβηχτεί από γονείς) που δείχνουν τον εξωσχολικό να μπαινοβγαίνει στο σχολείο, ενώ στην καταγγελία αναφέρεται ότι αυτό έχει υποπέσει αρκετές φορές στην αντίληψη δασκάλων και γονέων.

Τι λέει ο διευθυντής
Η πλευρά του διευθυντή υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο μπαίνει στο σχολείο για να κάνει δουλειές του συγκροτήματος. Στην αναφορά τονίζει ότι καταρχάς απαγορεύεται η είσοδος οποιουδήποτε εξωσχολικού προσώπου στον χώρο, χωρίς συγκεκριμένη αρμοδιότητα ή ιδιότητα, πόσω μάλλον ενός προσώπου με τόσο ιδιάζον επιβαρυμένο προφίλ.

Οπως διευκρινίζει ο καταγγέλλων, και το έκανε σαφές στη συνομιλία του με την εφημερίδα, δεν είναι επ’ ουδενί σκοπός του η τιμωρία ή καθαίρεση του Διευθυντή από το πόστο του, αλλά η αναγκαστική συμμόρφωσή του ώστε να απαγορευτεί από εδώ και στο εξής η είσοδος του επίμαχου προσώπου στους χώρους του σχολείου.

Γι’ αυτό και επέλεξε, ως ύστατη λύση, να απευθυνθεί στην Εισαγγελία, ευελπιστώντας ότι η δικαιοσύνη θα κινηθεί άμεσα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και επί της ουσίας θα διατάξει και τη δρομολόγηση λύσης.

Εκκρεμούν, φυσικά, στην υπόθεση οι απαντήσεις-παρεμβάσεις των υπευθύνων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Εκπαίδευσης Αχαΐας, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας καθώς και του Δήμου Αιγιαλείας, από τον υπεύθυνο Παιδείας Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο.

Η τοποθέτηση της δικηγόρου
Η εφημερίδα, όταν πληροφορήθηκε τη συγκεκριμένη υπόθεση, ζήτησε από την πληρεξούσια δικηγόρο μία τοποθέτηση. «Ο εντολέας μου, γονέας ανήλικου μαθητή και συνδικαλιστής σε νομικό πρόσωπο σχετικό με την υπόθεση, κατέθεσε αναφορά-μήνυση σε βάρος δημόσιου λειτουργού, διευθυντή σχολείου, ο οποίος εκ της θέσεώς του υποχρεούται να προστατεύει το σχολείο και τους ανήλικους μαθητές του, αλλά παρά τον νόμο διευκόλυνε και επέτρεψε κατ’ επανάληψη την είσοδο στο σχολείο εξωσχολικού ατόμου, το οποίο είχε κατά το παρελθόν δικαστικές περιπέτειες, κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου, κατά παράβαση του νόμου, εκθέτοντας έτσι τους ανήλικους μαθητές σε κινδύνους» είπε.

Και πρόσθεσε: «Λόγω της ιδιαιτερότητας του θέματος και με σεβασμό στον νόμο, ο εντολέας μου έχει εμπιστοσύνη στις αρμόδιες δικαστικές αρχές για τη διαλεύκανση του θέματος και θα περιμένει να αποφανθούν νόμιμα οι εμπλεκόμενες δημόσιες υπηρεσίες και οι δικαστικές αρχές».

Πηγή: news.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

News

Latest

Καλαμαριά: Ο ρόλος των δύο φίλων του θύματος – Οι καταθέσεις που θα ρίξουν φως στην δολοφονία
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Καλαμαριά: Ο ρόλος των δύο φίλων του θύματος – Οι καταθέσεις που θα ρίξουν φως στην δολοφονία

Μιχάλης Βαλάσογλου:  Αυτές οι ποιότητες, σου ξυπνάνε όταν συναντηθείς με έναν άνθρωπο που μαζί, από κοινού,  εμπνέεστε για κάτι τέτοιο…
Lifestyle

Μιχάλης Βαλάσογλου: Αυτές οι ποιότητες, σου ξυπνάνε όταν συναντηθείς με έναν άνθρωπο που μαζί, από κοινού, εμπνέεστε για κάτι τέτοιο…

Νέα νομική μάχη για τον 59χρονο της Κω: Ζητά ακύρωση της καταδίκης του για τις απόπειρες βιασμού
Ελλάδα

Νέα νομική μάχη για τον 59χρονο της Κω: Ζητά ακύρωση της καταδίκης του για τις απόπειρες βιασμού

Σοκάρει η κακοποίηση του τρίχρονου Άγγελου-Του έδιναν γροθιές, τον έκαιγαν με τσιγάρα και τον χτυπούσαν με γκλομπ
Videos

Σοκάρει η κακοποίηση του τρίχρονου Άγγελου-Του έδιναν γροθιές, τον έκαιγαν με τσιγάρα και τον χτυπούσαν με γκλομπ

Θρήνος για το αγγελούδι που έφυγε από τη ζωή-παθολογικά τα αίτια θανάτου, η πρώτη εικόνα
Ελλάδα

Θρήνος για το αγγελούδι που έφυγε από τη ζωή-παθολογικά τα αίτια θανάτου, η πρώτη εικόνα

Καλαμαριά: Απολογείται την Τρίτη ο 23χρονος – Απίστευτα τα ευρήματα της ιατροδικαστικής
Ελλάδα

Καλαμαριά: Απολογείται την Τρίτη ο 23χρονος – Απίστευτα τα ευρήματα της ιατροδικαστικής

Ποιος ήταν ο Άγιος Μανουήλ που τιμάται σήμερα 15 Μαρτίου
Ελλάδα

Ποιος ήταν ο Άγιος Μανουήλ που τιμάται σήμερα 15 Μαρτίου

Δολοφονία 20χρονου στη Θεσσαλονίκη: «Κλειδί» οι καταθέσεις των δύο ατόμων που ήταν μαζί με το θύμα – «Μου σκότωσαν το παιδί μου στο πεζοδρόμιο»
Ελλάδα

Δολοφονία 20χρονου στη Θεσσαλονίκη: «Κλειδί» οι καταθέσεις των δύο ατόμων που ήταν μαζί με το θύμα – «Μου σκότωσαν το παιδί μου στο πεζοδρόμιο»

zinapost.gr