search-button
cross-out

Σοκαριστική κατάθεση θύματος ψευτογιατρού: «Πέρασα του Χριστού τα πάθη» -Ήθελε και σπίτι ο Δρ Κοντός

Το «Γολγοθά» που ανεβαίνει εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια περιέγραψε σήμερα (13.01.2022) στο δικαστήριο, στη δίκη του «ψευτογιατρού», ένα από τα θύματα του «Δρ. Κοντού», κάτοικος του χωριού Αρχάγγελος Ρόδου, τον οποίο εκπροσωπεί ο Αλέξης Κούγιας.
Σοκαριστική κατάθεση θύματος ψευτογιατρού: «Πέρασα του Χριστού τα πάθη» -Ήθελε και σπίτι ο Δρ Κοντός

Ο άνδρας που έπεσε στα χέρια του ψευτογιατρού, υπεβλήθη από τον κατηγορούμενο και τρεις συνεργούς του γιατρούς, ιδιωτικής κλινικής του κέντρου της Αθήνας, σε εγχείρηση, κατά την οποία του αφαίρεσαν το πλευρό, του έβαλαν ένα σίδερο «κλωβό» και τελικά μετά την επέμβαση απέκτησε ποσοστό αναπηρίας 85%, όπως κατέθεσε στη δίκη.

Ο ασθενής μετά την επέμβαση χειροτέρεψε και πλέον ζει με καθημερινούς πόνους και ταλαιπωρεί, όπως είπε χαρακτηριστικά, τους δικούς του ανθρώπους. Το θύμα γνώρισε τον περιβόητο δρ Κόντο, όπως παρουσιαζόταν ο ψευτογιατρός, το 2018 και του συστήθηκε ως διακεκριμένος ορθοπεδικός-χειρούργος, διεθνούς φήμης που χειρουργούσε κυρίως σε Γαλλία και Ελβετία.

«Τον Ιούνιο 2014 είχα ένα ατύχημα με το αλεξίπτωτο, χτύπησα σοβαρά και υποβλήθηκα σε σπονδυλοδεσία. Έμεινα τρεις μήνες στο νοσοκομείο και ο γιατρός μου, μου είπε ότι θα μείνεις με αυτά τα προβλήματα για όλη σου τη ζωή. Μέσα σε όλο αυτό το διάστημα προσπάθησα να τονώσω τον εαυτό μου. Καθημερινά έκανα κολύμβηση αλλά δεν  μπορούσα να περπατήσω. Το 2018, Μάρτιο, άρχισε η επαφή με τον κατηγορούμενο. Έψαχνα παντού για γιατρούς, Γερμανία, Αγγλία. Έψαχνα να βρω την υγεία μου, σωτηρία. Μου είπαν “μάθε να ζεις με αυτό, έχει τραυματιστεί ο νωτιαίος μυελός” αλλά δε το δεχόμουν» περιέγραψε ο μάρτυρας στην κατάθεση του.

Συνεχίζοντας είπε ότι μέσω ίντερνετ βρήκε ένα γιατρό σε κλινική των Αθηνών και έκλεισε ραντεβού.

«Αρχές Μαρτίου 2018 πήγα στην κλινική. Ήταν τέσσερα άτομα απ’ έξω και ο κατηγορούμενος, με πολιτικά ρούχα. Μου είπε ότι “είμαι συνεργάτης του Δ. Π.” και πως είναι χειρούργος ορθοπεδικός, δε χειρουργεί εδώ, αλλά στη Γαλλία, την Αγγλία, την Αμερική. Του έδειξα ακτινογραφία και μου είπε “όλα γίνονται, θα σε κάνω να παίξεις και μπάλα“. Μου είπε ότι η θεραπεία θα γίνει με βλαστοκύτταρα, θα αποκατασταθεί η βλάβη με χειρουργείο. Μου έστειλε email με οδηγίες, για έξι μήνες έτρωγα γαϊδουράγκαθο, χόρτα, καθημερινά και έπαιρνα 12 χάπια. Μου είπε ότι μόνο στο εξωτερικό γίνεται το χειρουργείο. Μου απαγόρευσε να τρώω κρέατα, αρνί, χοιρινό και μοσχάρι και να έχω σεξουαλική ζωή. Μέσα Ιουνίου, μου είπε να κάνω αξονική και μαγνητική».

Ο ασθενής ακολουθώντας τις οδηγίες του ψευτογιατρού, αγωνιούσε και τον έπαιρνε τηλέφωνο συνέχεια, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

«Τέλη Σεπτέμβρη μου είπε ότι το μόσχευμα έρχεται. Στις 5 Οκτωβρίου ανεβαίνω Αθήνα και στις 8 Οκτωβρίου, ήρθε στο σπίτι του γιου μου και του έδωσα 20.000 ευρώ μετρητά. Μου είπε ότι το μόσχευμα κάνει 54.000 ευρώ αλλά εκείνος το πήρε σε καλύτερη τιμή. Μου είπε ότι “στις 10 του μήνα μπαίνεις στην κλινική”. Πήγαμε στο γραφείο του Δ.Π. και εκείνος με χαμόγελο μου έγραψε με μολύβι στο χαρτί “έχεις πάθεις αυτό, θα αφαιρεθεί αυτό το κομμάτι και θα μπει το μόσχευμα”. Μου είπε “να είσαι σίγουρος ότι θα περπατήσεις. Θα βγει ο σπόνδυλος Θ12 και θα μπει μόσχευμα”» κατέθεσε ο μάρτυρας.

Η επίσκεψη από τον πρώην υπουργό
Στη συνέχεια, όπως είπε ο μάρτυρας, στο δωμάτιο του τον επισκέφθηκε και ο πρώην υπουργός, ο οποίος συμμετείχε στο χειρουργείο του μαζί με ένα ακόμα γιατρό.

«Ο πρώην υπουργός μου είπε θα κάνω μία πολύωρη επέμβαση και πως δουλειά του είναι να ανοίξει το θώρακα για να φτάσει ο άλλος γιατρός πίσω. Μου είπε ότι το χειρουργείο πρέπει να γίνει για να περπατήσω» κατέθεσε στο δικαστήριο ο μάρτυρας προσθέτοντας «την άλλη ημέρα εγώ περπάτησα. Εγώ ξύπνησα 4 η ώρα το απόγευμα στην εντατική. Ο πρώτος με επισκέφθηκε ήταν ο ψευτογιατρός με ιατρικά ρούχα. Μετά με ανέβασαν στον όροφο.

Ο ψευτογιατρός μου είπε πως “όλα πήγαν καλά και θα περπατήσεις σύντομα“. Εγώ πονούσα σαν να με έχουν σουβλίσει. Μου έβγαλαν όλο το πλευρό. Ήρθε ο Δ.Π. και μου είπε πως “όλα πήγαν καλά και θα περπατήσεις”. Μου είπε ότι αφαίρεσαν μέρος του πλευρού για να μπορεί να πάει από μπροστά πίσω. Ο ψευτογιατρός ήθελε 50.000 ευρώ, δώσαμε 20.000 ευρώ στο λογιστήριο από ό, τι μου είπε αδελφή. Στις 16 του μήνα βγήκα από τη κλινική με φρικτούς πόνους. Μου έχουν γράψει και μία ουσία που είναι ναρκωτική. Τους είπα και για την κύστη μου και είπαν θα αποκατασταθεί. Μου είχε πει μία τακτική ο ψευτογιατρός, να πρήζομαι, να πονάω και να πηγαίνω τουαλέτα. Του Χριστού τα πάθη δηλαδή τραβούσα. Ο κατηγορούμενος ήρθε στο σπίτι και μου πήρε άλλα 30.000 ευρώ» περιέγραψε ο μάρτυρας.

«Έκανα καλά τον βασιλιά του Σουδάν»
«Ήμουν χάλια, ζωντανός- νεκρός, δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Στο σπίτι είχα πυρετό, 40. Ήμουν όλη την ώρα στο κρεβάτι και μούγκριζα, αυτή ήταν η κατάσταση μου» ανέφερε ο μάρτυρας, διευκρινίζοντας στην κατάθεση του ότι ο κατηγορούμενος είχε ακόμα και στην κλινική, την εικόνα του μεγαλογιατρού. «Με την πειθώ του και τη αγιοσύνη του, έλεγες αυτός είναι “άγιος άνθρωπος”. Είχε πειθώ, μιλούσε με ιατρικούς όρους, συζητούσε  πάντα για την θρησκεία, μου έλεγε ότι έκανε καλά το βασιλιά του Σουδάν» τόνισε ο μάρτυρας, προσθέτοντας πως στη συνέχεια ο ψευτογιατρός του είπε ότι θα έπρεπε να κάνει και ενέσεις βλαστοκυττάρων, τέσσερις έναντι 7.000 ευρώ η μία.

Ήθελε και σπίτι ο ψευτογιατρός
Στη συνέχεια και αφού ο ασθενής βρισκόταν στη Ρόδο του είπε ότι υπήρχαν και κάποια χάπια από την Αγγλία που κάνουν 15.000 ευρώ αλλά του είπε ότι δεν έχει αλλά χρήματα να του δώσει.

«Του είχα πει ότι εάν περπατήσω θα του γράψω ένα σπιτάκι στη θάλασσα που έχω. Με πήρε κάποια στιγμή τηλέφωνο και μου λέει “με αυτό το σπιτάκι που μου είχες πει, τι θα γίνει;“. Του απάντησα “όταν περπατήσω θα στο δώσω”. Δεν έχω πια αναπνοή, δύο χρόνια δεν μπορώ να μπω στη θάλασσα. Είμαι χειρότερα από πριν. Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Έχω επιβαρυνθεί στο αναπνευστικό, κάθε μέρα έχω πυρετό. Θα μπορούσα να μην έχω κάνει χειρουργείο. Εγώ πήγα εκεί για να περπατήσω. Η εντύπωση που μου έδωσαν ήταν πως είναι ομάδα. Πως με βάζουν εμένα μέσα με 82% αναπηρία αφού ξέρουν ότι δε θα γίνω καλά;

Ας μου ζητούσαν 20.000 ευρώ να τους τα δώσω. Πλέον έχω αναπηρία 85% εφ’ όρου ζωής. Έπρεπε να μου πουν όπως οι άλλοι γιατροί ότι δε γίνεται τίποτα. Πέρασα όλα αυτά, ταλαιπώρησα του δικούς μου ανθρώπους για να με κοροϊδεύουν οι κατηγορούμενοι» κατέληξε ο μάρτυρας στην κατάθεση.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

Στιγμές τρόμου για τρία  ηλικιωμένα αδέλφια στην Τρίπολη: Τους έδεσαν τα χέρια, τους  βασάνισαν και τους λήστεψαν…
Zina's Blog

Στιγμές τρόμου για τρία ηλικιωμένα αδέλφια στην Τρίπολη: Τους έδεσαν τα χέρια, τους βασάνισαν και τους λήστεψαν…

Πάτρα: Αναμένεται η κατάθεση της μητέρας της 35χρονης κατηγορούμενης – Η αντίδραση της  στην κάμερα της εκπομπής “Αλήθειες με  τη Ζήνα”
Zina's Blog

Πάτρα: Αναμένεται η κατάθεση της μητέρας της 35χρονης κατηγορούμενης – Η αντίδραση της στην κάμερα της εκπομπής “Αλήθειες με τη Ζήνα”

Βέροια: Ξύπνησε με δύσπνοια και πέθανε από ανακοπή καρδιάς- Θρήνος για την 23χρονη κοπέλα
Ελλάδα

Βέροια: Ξύπνησε με δύσπνοια και πέθανε από ανακοπή καρδιάς- Θρήνος για την 23χρονη κοπέλα

Έγκλημα στη Χαλκίδα: «Ήταν σαν να είχε πέσει βόμβα μετά τη δολοφονία της 63χρονης» λέει ο δικηγόρος της κόρης της
Ελλάδα

Έγκλημα στη Χαλκίδα: «Ήταν σαν να είχε πέσει βόμβα μετά τη δολοφονία της 63χρονης» λέει ο δικηγόρος της κόρης της

Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στην Κέρκυρα: Ένας 15χρονος χτυπούσε 16χρονο ακόμη και λιπόθυμο
Ελλάδα

Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στην Κέρκυρα: Ένας 15χρονος χτυπούσε 16χρονο ακόμη και λιπόθυμο

Απεργία ΑΔΕΔΥ 21 Μαΐου: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Ελλάδα

Απεργία ΑΔΕΔΥ 21 Μαΐου: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Στις 20 Μαΐου τιμάται η Αγία Λυδία, η 1η Χριστιανή της Μακεδονίας
Ελλάδα

Στις 20 Μαΐου τιμάται η Αγία Λυδία, η 1η Χριστιανή της Μακεδονίας

Ξεσπά η μάνα του μικρού Τάσου που δολοφονήθηκε από συμμαθητή του: «Δε θέλω τα λεφτά τους, το παιδί μου θέλω πίσω»
Ελλάδα

Ξεσπά η μάνα του μικρού Τάσου που δολοφονήθηκε από συμμαθητή του: «Δε θέλω τα λεφτά τους, το παιδί μου θέλω πίσω»

zinapost.gr