search-button
cross-out

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες από την υπόθεση ασέλγειας 4χρονης από τον παππού και τη γιαγιά

Ένοχος όπως πρωτόδικα, κρίθηκε ο 55χρονος Κρητικός, ο οποίος δικαζόταν – σε δεύτερο βαθμό – καθώς φέρεται να προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της ανήλικης εγγονής του, ηλικίας 3-4 ετών, πριν από αρκετά χρόνια, στο Ηράκλειο 
Σοκάρουν οι λεπτομέρειες από την υπόθεση ασέλγειας  4χρονης από τον παππού και τη γιαγιά

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, όπου εκδικάστηκε η φρικιαστική υπόθεση, έκρινε εκ νέου ένοχο τον 55χρονο παππού για αποπλάνηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη και του επέβαλε ακριβώς την ίδια ποινή που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα: κάθειρξη 10 ετών.

Στο μεταξύ, ένοχη όπως πρωτόδικα κρίθηκε από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο και η σύζυγος του 55χρονου και γιαγιά του παιδιού.

Η γυναίκα κρίθηκε ένοχη για συνέργεια στην αποπλάνηση ανηλίκου και της επιβλήθηκε – όπως είχε συμβεί και πρωτόδικα – ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ο 55χρονος επιστρέφει πίσω από τα σίδερα της φυλακής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η χθεσινή δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της ανηλικότητας του θύματος.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο

Τον Δεκέμβριο του 2021, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου είχε κρίνει ένοχο τον 55χρονο για αποπλάνηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη. Ένοχη κρίθηκε και η σύζυγός του για συνέργεια στην εν λόγω αποπλάνηση.

Σύμφωνα με την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, ο 55χρονος φέρεται να προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της εγγονούλας του πριν από περίπου 10 χρόνια, όσο η μικρή ήταν ηλικίας 3-4 ετών. Σύμφωνα με το δικαστήριο, ωστόσο, η γιαγιά της μικρής αποδεχόταν τον σύζυγό της να ικανοποιεί τις αρρωστημένες ορέξεις του μέσω των ασελγών πράξεων τις οποίες φέρεται να έκανε.

Ανατριχίλα προκαλεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου, πολλές από τις εν λόγω ασελγείς πράξεις σε βάρος της ανήλικης συνέβαιναν μπροστά στα μάτια της γιαγιάς της, αλλά και κατά τη διάρκεια των ερωτικών συνευρέσεων της ίδιας με τον σύζυγό της. Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στη Νεάπολη Λασιθίου, δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό στον 55χρονο. Ωστόσο, χορηγήθηκε ελαφρυντικό στη σύζυγό του. Τελικά, ο 55χρονος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών, ενώ στη σύζυγό του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών, η οποία ανεστάλη για τρία χρόνια.

Η φρικώδης υπόθεση φέρεται να αποκαλύφθηκε αφού η μικρή απομακρύνθηκε από το οικογενειακό της περιβάλλον, μετά από ανώνυμη καταγγελία που έγινε στο “Χαμόγελο του Παιδιού” κι αφού έλαβε χώρα σχετική έρευνα των αρμόδιων κοινωνικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, όταν επιτέλους η ανήλικη βρέθηκε σε ένα ασφαλές περιβάλλον, φέρεται να… αποκάλυψε τα όσα φρικιαστικά είχε βιώσει στο παρελθόν, μέσω από το παιχνίδι της με τις κούκλες! Ας σημειωθεί τέλος ότι, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο καταδικασθείς παππούς φέρεται να έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για παρόμοιας υφής πράξεις σε βάρος της κόρης του.

Ξανά στο σκαμνί για την ασέλγεια σε βάρος της 4χρονης

Σε περίπου ένα μήνα από σήμερα αναμένεται να εκδικαστεί – σε δεύτερο βαθμό – η υπόθεση με κατηγορούμενο έναν 55χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται να είχε κακοποιήσει σεξουαλικά ένα ανήλικο κοριτσάκι, πριν από περίπου 5-6 χρόνια, στο Ηράκλειο.

Ο 55χρονος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 14 ετών και 4 μηνών, καθώς φέρεται να ασελγούσε σε βάρος της ανήλικης ηλικίας μόλις 4-5 ετών, πριν από μερικά χρόνια. Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό επρόκειτο να γίνει χθες Τετάρτη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, ωστόσο τελικά η δίκη διακόπηκε για την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου του 2023.

Σύμφωνα με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λασιθίου, ο 55χρονος άνδρας φέρεται να εκμεταλλευόταν τις οικογενειακές σχέσεις που διατηρούσε με τη μητέρα του παιδιού, καθώς όταν η τελευταία απουσίαζε, εκείνος πρόσεχε το κοριτσάκι. Ο 55χρονος δικάστηκε και καταδικάστηκε τον Απρίλιο του 2020 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου σε συνολική ποινή κάθειρξης, κατά συγχώνευση, 14 ετών και 4 μηνών, για αποπλάνηση ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και για βιασμό.

neakriti.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr