search-button
cross-out

Σοκάρουν οι περιγραφές μαθητών που καταγγέλλουν παρενόχληση από τον γυμναστή: «Μου ‘λεγε να κάτσω στα πόδια του»

Παιδί ανέφερε ότι πάνω στο παιχνίδι του έπιασε τα γεννητικά του όργανα - ΕΔΕ για τον γυμναστή που φέρεται ότι παρενόχλησε μαθητές δημοτικού στον Ασπρόπυργο - Παύθηκε από τα καθήκοντά του
Σοκάρουν οι περιγραφές μαθητών που καταγγέλλουν παρενόχληση από τον γυμναστή: «Μου ‘λεγε να κάτσω στα πόδια του»

Καταγγελίες από οχτώ γονείς σε βάρος του γυμναστή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ασπροπύργου για σεξουαλική παρενόχληση μαθητών έχουν στα χέρια τους οι Αρχές την ώρα που οι αποκαλύψεις για την «περίεργη» συμπεριφορά του εκπαιδευτικού λαμβάνουν μορφή χιονοστιβάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς φέρεται να θώπευε μαθήτριες Δημοτικού ενώ εξανάγκασε μια ανήλικη να σηκώσει τη μπλούζα της για να του δείξει μια γρατζουνιά που δήθεν είχε στον ώμο της.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ασπροπύργου, μιλώντας στο protothema.gr, τονίζει πως υπάρχει καταγγελία από γονέα ότι ο 30χρονος έβαζε το παιδί του στα πόδια του ένω, παράλληλα, έλεγε στους μαθητές πως αν οι γονείς τους πάρουν διαζύγιο θα τους δώσουν ναρκωτικά.

«Στην τάξη της κόρης μου, 4η Δημοτικού, τους έλεγε ‘αν χωρίσουν οι γονείς σας να κοίταξετε τις τσάντες σας μήπως υπάρχουν ναρκωτικά γιατί έτσι κάνουν οι γονείς που χωρίζουν’. Αυτό μου το είπε η κόρη μου αλλά τα έλεγε και σε άλλες τάξεις. Έχει αναφερθεί από παιδί ότι πάνω στο παιχνίδι του έπιασε τα γεννητικά του όργανα. Όχι εσκεμμένα, κατά λάθος, είπε το παιδί. Υπάρχει καταγγελία παιδιού ότι μπήκε στην τάξη, ρώτησε ‘πού να κάτσω κύριε;’ και ο δάσκαλος του είπε ‘στα πόδια μου», λέει η κ. Νικολέτα Κατηγιόρανη και επιβεβαιώνει πως όλες οι καταγγελίες σε βάρος του 30χρονου έχουν το ίδιο περιεχόμενο.

«Εμείς πήγαμε σαν σύλλογος γιατί πολλά παιδιά είχαν παραπονεθεί για γαργαλήματα μέσα στην τάξη. Έβαζε τα παιδία να γαργαλιούνται μέσα στο μάθημα. Τα παιδιά του έλεγαν ‘δεν μπορώ, δεν θέλω’ και εκείνος το συνέχιζε. Όλοι οι γονείς έχουν πει τα ίδια πράγματα. Για γαργαλήματα στην περιοχή της κοιλιάς και τις μασχάλες. Ενας γονέας έχει πει ότι έβαλε το παιδί του στα πόδια του και του κατέβασε τη μπλούζα για να δει αν έχει γρατζουνιστεί. Αλλά το παιδί δεν είχε κάποια γρατζουνιά. Υπάρχει καταγγελία πως σε παιχνίδι κρεμάλα στον πίνακα έχει γράψει για ένα παιδί της τάξης ότι είναι ‘γκέουλας’ και ‘ανώμαλος’», αναφέρει η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Οι γονείς κάνουν λόγο για τουλάχιστον 50 περιστατικά παρενόχλησης ενώ ο 30χρονος αρνείται τις κατηγορίες υποστηρίζοντας πως πρόκειται για ένα απλό «γαργάλημα».

Ο συλληφθείς εκπαιδευτικός, γόνος γνωστής, επιχειρηματικής οικογένειας των Δυτικών Προαστίων, συνελήφθη χθες το πρωί από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ασπροπύργου με την κατηγορία της Προσβολής Γενετήσιας Αξιοπρέπειας κατ εξακολούθηση μετά από καταγγελίες γονέων και σήμερα απολογείται ενώπιον του Ανακριτή.

Οι καταγγελίες προκάλεσαν την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, διατάχθηκε από το υπουργείο Παιδείας ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) για την υπόθεση. Διευκρινίζεται πως πρόκειται για αναπληρωτή καθηγητή και πως ήδη έχει παυθεί από τα καθήκοντά του.

protothema.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr