search-button
cross-out

Σταματία Γεωργαντή: Στη σκιά του πατέρα Αντώνιου – Ποια είναι η πρεσβυτέρα και πρόεδρος της “Κιβωτού”

Η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή από μικρή γαλουχήθηκε στις χριστιανικές παραδόσεις - Η γνωριμία με τον πατέρα Αντώνιο και τα τρία υιοθετημένα παιδιά τους
Σταματία Γεωργαντή: Στη σκιά του πατέρα Αντώνιου – Ποια είναι η πρεσβυτέρα και πρόεδρος της “Κιβωτού”

Είναι η πρόεδρος της ΜΚΟ “Κιβωτός του Κόσμου” και από τη στιγμή που ξέσπασε ο σάλος των καταγγελιών είναι στο πλευρό του πατέρα Αντώνιου.

Η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, πριν από λίγες ημέρες παραδεχόταν στο Mega και τη Νίκη Λυμπεράκη πως ζει στη “σκιά” του πατέρα Αντώνιου.

“Αν ο πατέρας Αντώνιος είναι η ψυχή της “Κιβωτού”, η πρεσβυτέρα είναι υπό σκιά” δήλωνε. Ωστόσο, από τη σκιά βγήκε στην πρώτη γραμμή και είναι αυτή που απάντησε στις καταγγελίες με τον δικό της τρόπο, χαρακτηρίζοντάς της υποκινούμενες.

Η ίδια μάλιστα θα πει πως “τα παιδιά τούς αντιπαθούν επειδή τους βάζουν κανόνες”. Κατηγορηματικά θα πει πως οι καταγγελίες στρέφονται εναντίον της “Κιβωτού” χωρίς να έχει αποδειχτεί τίποτα.

Από μικρή στις χριστιανικές παραδόσεις

Σταματία Γεωργαντή: Στη σκιά του πατέρα Αντώνιου - Ποια είναι η πρεσβυτέρα και πρόεδρος της "Κιβωτού"

Η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή από μικρή γαλουχήθηκε στις χριστιανικές παραδόσεις, καθώς πολλά χρόνια διακονούσε στο κατηχητικό έργο της εκκλησίας.

Ήταν παρούσα σε συγκεντρώσεις και εξορμήσεις των Χριστιανικών Μαθητικών Ομάδων και διετέλεσε ομαδάρχης και αρχηγός στις κατασκηνώσεις της Πνευματικής Εστίας “Ο Αλέξανδρος Γκιάλας” στον Προφήτη Ηλία στα Θυμιανά.

Διακόνησε για λίγο στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της εκκλησίας της Χίου και από το 1998 βρέθηκε στην Αθήνα κοντά στο σύζυγό της π. Αντώνιο Παπανικολάου, που το Μάρτιο του 1998 χειροτονήθηκε διάκονος και τον Απρίλιο του ίδιου έτους σε πρεσβύτερο αναλαμβάνοντας τη διακονία του Ιερού ναού του Αγ. Γεωργίου στην Ακαδημία Πλάτωνος στον Κολωνό και παράλληλα υπεύθυνος του κέντρου Νεότητας της εκκλησίας.

Η γνωριμία με τον πατέρα Αντώνιο στη Χίο

Η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή έχει καταγωγή, όπως και ο πατέρας Αντώνιος, από τη Χίο και οι δυο τους γνωρίζονταν πριν ακόμα συνάψουν σχέση.

“Οι γειτονιές στη Χίο είναι κοντά, είναι μικρές οι κοινωνίες. Όλα παιδιά, παίζαμε. Δεν μέναμε κοντά αλλά είχαμε μία επαφή με τη γειτονιά που έμενε ο πατέρας Αντώνιος. Πρώτα παντρευτήκαμε, μετά έγινε κληρικός . Είχα καταλάβει από τότε ότι είχε πολύ μεράκι και πολύ ζήλο. Δεν ήταν από τους ιερείς “εντάξει να γίνω ιερέας για να βολευτώ”. Ήταν ωραίος τύπος από μικρός” είχε δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξή της.

Σήμερα η σχέση τους εχει ως κεντρικό της άξονα την “Κιβωτό”, με την πρεσβυτέρα να λέει πως ο πατέρας Αντώνιος δεν έχει κάποιο ελάττωμα. “Τον έχει απορροφήσει τόσο η εργασία του που ασχολείται τόσο με τα παιδιά, που νομίζω ότι έχει χαθεί ό,τι κι αν ήταν, ας πούμε” είχε πει στην συνέντευξή της.

Τα τρία υιοθετημένα παιδιά

Ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα έχουν τρία παιδιά, δύο δίδυμα ηλικίας 21 ετών, τον Δημήτρη και τον Κωνσταντίνο, τους οποίους υιοθέτησαν, και τον 11χρονο Νώε.

]Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr