search-button
cross-out

Συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για πυρόπληκτους σε όλη την Ελλάδα – Πώς μπορείτε να βοηθήσετε ανθρώπους και ζώα

Σε ποια σημεία και από ποιους φορείς συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης για τους πολίτες και τα ζώα που δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές στη χώρα
Συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για πυρόπληκτους σε όλη την Ελλάδα – Πώς μπορείτε να βοηθήσετε ανθρώπους και ζώα

Μια τεράστια αλυσίδα αλληλεγγύης έχει στηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ώρες από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, καθώς Τοπική Αυτοδιοίκηση, εθελοντικές οργανώσεις, επιχειρήσεις, αλλά και απλοί πολίτες συγκεντρώνουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου να ενισχύσουν τόσο τις κατά τόπους δυνάμεις της Πυροσβεστικής, όσο και τους πυρόπληκτους σε όλη τη χώρα.

Οι συγκλονιστικές εικόνες από την Αττική, την Εύβοια, την Μεσσηνία και την Ηλεία, αλλά και τα δεκάδες μέτωπα κατάσπαρτα ανά την επικράτεια έχουν κινητοποιήσει εκατοντάδες πολίτες όλων των ηλικιών, που προσέρχονται από νωρίς το πρωί στα σημεία συγκέντρωσης, προσφέροντας υλικό για τις πρώτες δύσκολες ώρες στους πολίτες που δοκιμάζονται.

Παράλληλα, εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κτηνίατροι, αλλά και φιλοζωικές οργανώσεις, καθώς δεκάδες οικόσιτα ζώα βρέθηκαν χωρίς στέγη στα μέτωπα των πυρκαγιών.

stamata__4_
ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική, ενεργοποιήθηκε σημείο τροφοδοσίας και συγκέντρωσης τροφίμων για πυρόπληκτους και τις δυνάμεις που συμβάλλουν στην πυρόσβεση, με εντολή του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη. Το σημείο βρίσκεται στη γέφυρα Αφιδνών επί της Εθνικής Οδού και μπορούν να απευθύνονται σε αυτό τόσο οι πληγέντες, όσο και μέλη των δυνάμεων που συμβάλλουν στην πυρόσβεση. Στο ίδιο σημείο συγκεντρώνονται επίσης προσφορές πολιτών και φορέων. Μεταξύ άλλων προσφέρονται:

μερίδες φαγητού,

νερά,

μάσκες και
σάντουιτς.

ΚΕΔΕ: Πλατφόρμα συγκέντρωσης υλικού «ΔΕΣ ΤΟ ΔΑΣΟΣ»

Με επιστολή του προς όλους τους Δημάρχους της χώρας , ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου ζητά να στηριχθούν έμπρακτα όλοι οι Δήμοι και οι πολίτες που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, αυτή τη δύσκολη στιγμή κανένας Δήμος και κανένας πολίτης δεν πρέπει να αισθάνεται μόνος σε αυτή τη δοκιμασία. Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας από την πρώτη στιγμή έχει έρθει σε επαφή με τους Δήμους που πλήττονται από τις πυρκαγιές , ώστε να καταγράψει τις ανάγκες τους και να μπορέσει να τους βοηθήσει. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκε και τέθηκε σε λειτουργία μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας θα μπορούν όσοι Δήμοι αλλά και ιδιώτες χορηγοί ή απλοί πολίτες επιθυμούν, να συνδράμουν στην κάλυψη των αναγκών που έχουν δημιουργηθεί από τις καταστροφές με όποιον τρόπο ο καθένας επιλέξει.

varympompi-skylos-54

Την πλατφόρμα μπορείτε να βρείτε στο λινκ: https://forms.gle/bsFRFgZWN5nDVrLv6

Ο Δήμος Αθηναίων άνοιξε τις κατασκηνώσεις του στον Άγιο Ανδρέα για να φιλοξενηθούν προσωρινά οι πληγέντες συνάνθρωποί μας, των οποίων οι κατοικίες έχουν υποστεί ζημιές από τις πυρκαγιές στην Αττική. Όσοι έχουν ανάγκη στέγασης, μπορούν να επικοινωνήσουν με τη γραμμή 1135, ενώ τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης συγκέντρωνε μέχρι χθες και ο Δήμος Πειραιά, συνδράμοντας στις Αφίδνες και με υδροφόρες.

metaxourgeio_naos

Επιπλέον, είδη πρώτης ανάγκης, υγειονομικό υλικό και τρόφιμα μακράς διαρκείας συγκεντρώνουν στο λεκανοπέδιο οι περισσότεροι δήμοι:

Ο Δήμος Αλίμου συγκεντρώνει είδη άμεσης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της Βαρυμπόμπης.

• Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι:

– Εμφιαλωμένο Νερό
– Φυσιολογικός Ορός
– Υποσέντονα
– Πετσέτες
– Μάσκες
– Ξηρά Τροφή
– Μπολάκια πήλινα
– Pulvo
– Κεραλοιφή για εγκαύματα

• ΧΩΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ: το Ισόγειο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αλίμου, Αριστοτέλους 25 & Αυξεντίου, (τηλ.: 210 9882226). Λόγω της πανδημίας η παράδοση – παραλαβή των προσφορών θα γίνεται έμπροσθεν της εισόδου από υπάλληλο του Δήμου.

• ΩΡΕΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ: 09:00 π.μ.-13:00 μ.μ., από Παρασκευή 6/8/2021.

Επίσης, στην περιοχή της Βαρυμπόμπης θα μεταβεί εθελόντρια από τον Δήμο Αλίμου για να παρέχει βοήθεια στα ζώα που έχουν τραυματιστεί.

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου συγκεντρώνει είδη άμεσης ανάγκης για τους πυρόπληκτους των περιοχών της Αττικής. Όσοι πολίτες επιθυμούν να βοηθήσουν, μπορούν να προσφέρουν είδη από τον παρακάτω κατάλογο:

– Εμφιαλωμένο Νερό
– Φυσιολογικός Ορός
– Υποσέντονα
– Πετσέτες
– Μάσκες
– Ξηρά Τροφή
– Μπολάκια πήλινα
– Pulvo
– Κεραλοιφή για εγκαύματα

• ΧΩΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ: Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου (Αγ. Δημητρίου 55) • Τηλ.: 2132007726.
• ΩΡΕΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ: Από 8:00 – 20:00 • Καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακου.

skilos_varimpompi_fotia_1

Ο Δήμος Βύρωνα συγκεντρώνει συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη πρώτης ανάγκης για την στήριξη των πυρόπληκτων της Αττικής, της Εύβοιας και της Ηλείας. Υπάρχει επίσης ανάγκη  για:

Εμφιαλωμένο νερό
Μάσκες προστασίας τύπου ΚΝ95
Βρεφικά είδη
Βαζελινούχες γάζες
Φυσιολογικός ορός
Κρέμες για εγκαύματα
Κολλύρια
Υποσέντονα
Πετσέτες
Τροφές ζώων (Σκυλοτροφή, Γατοτροφή κ.λ.π)

Η συγκέντρωση των προσφορών θα γίνει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιθώμης 6 τηλ. 210 7653054 από την Δευτέρα 9/8/2021 από τις 9:00 -12:00.

Ο Δήμος Ηλιούπολης δείχνει την αλληλεγγύη του προς τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών και προχωρά στη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας και συγκεκριμένα:

Αλεύρι, ζυμαρικά, όσπρια, γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες, παξιμάδια, νερά σε συσκευασίες και ξηρές τροφές για γάτες και σκύλους.

Η παράδοση θα γίνεται στην είσοδο του Δημαρχείου, από αύριο Παρασκευή 6/8, έως και την επόμενη Παρασκευή 13/8/2021, καθημερινές εργάσιμες από 10:00 έως 13:00 και από 18:00 έως 20:00.

Ο Δήμος Καλλιθέας, δείχνοντας την αλληλεγγύη του προς τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών συγκεντρώνει στην είσοδο του Δημαρχείου (Ματζαγριωτάκη 76) όλο το 24ωρο.

ΤΡΟΦΙΜΑ

Νερά
Κονσέρβες όλων των ειδών
Ισοτονικά ποτά
Πορτοκαλάδες
Μπάρες δημητριακών
Συσκευασμένα τρόφιμα έτοιμα για κατανάλωση (π.χ μπισκότα, κρουασάν, φρυγανιές κ.λ.π)
Σκυλοτροφές – γατοτροφές

ΕΙΔΗ ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

Χαρτί υγείας
Χαρτί κουζίνας
Μωρομάντηλα
Παιδικές πάνες
ΕΙΔΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Γάζες
Φυσιολογικό ορό
Φυσικά δάκρυα
Κρέμες και σπρέι για εγκαύματα
Παυσίπονα

thrakomadones_katoikoi

Ο Δήμος Γλυφάδας συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται στις πυρόπληκτες περιοχές. το Σάββατο 7 Αυγούστου, στο Δημαρχείο Γλυφάδας (Άλσους 15), 9 το πρωί μέχρι 9 το βράδυ.

Η μεγαλύτερη ανάγκη υπάρχει ενδεικτικά για τα ακόλουθα είδη:

Κονσέρβες όλων των ειδών,
μπάρες δημητριακών,
εμφιαλωμένα νερά σε μεγάλες συσκευασίες,
πορτοκαλάδες,
ισοτονικά,
γάλατα,
τροφές ζώων (γατοτροφή, σκυλοτροφή, ξηρά τροφή για άλογα κ.λ.π.).
παιδικές πάνες,
μωρομάντηλα,
χαρτί κουζίνας,
αντισηπτικά,
μάσκες,
γάζες,
φάρμακα (depon, ponstan, παιδικό σιρόπι depon, αντιισταμινικές αλοιφές, αλοιφές για εγκαύματα, φυσιολογικό ορό, φυσικά δάκρυα).

Η μεταφορά των ειδών θα γίνει με τα οχήματα του Δήμου Γλυφάδας, κατόπιν συνεννόησης με τις αρμόδιες αρχές.

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης για τη στήριξη των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Τα προτεινόμενα είδη για συνεισφορά είναι:

• Νερά μικρά
• Χυμοί μικροί
• Φρυγανιές
• Κράκερς
• Μπάρες Δημητριακών
• Μπισκότα χωρίς σοκολάτα
• Μωρομάντιλα
• Χαρτιά κουζίνας και υγείας
• Τρόφιμα Μακράς Διαρκείας
• Είδη ατομικής υγιείνης
• Βαζελινούχες γάζες
• Φυσιολογικούς ορούς
• Κρέμες για εγκαύματα

Η συγκέντρωση των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης θα πραγματοποιηθεί στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου (παλιό Δημαρχείο), Ελευθερίου Βενιζέλου 15Α & Ρήγα Φεραίου 9, Πεύκη) την Παρασκευή (6/8) καθώς και τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη (9-11/8) από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή (7και 8/8) από τις 11π.μ. ως τις 3 μ.μ.

Με τη σκέψη μας κοντά τους και με την ελπίδα να μπει σύντομα τέλος στις τραγικές στιγμές που βιώνουν, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, από τη Δευτέρα, 9 Αυγούστου, συγκεντρώνουμε είδη άμεσης ανάγκης στα κεντρικά Δημοτικά Καταστήματα Νίκαιας και Ρέντη τα οποία θα συλλέγονται από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και θα προωθούνται στους πληττόμενους Δήμους της Αττικής.

Τα είδη που συγκεντρώνουμε είναι:
* Εμφιαλωμένο νερό
* Φυσιολογικός ορός
* Υποσέντονα
* Πετσέτες
* Μάσκες
* Ξηρά Τροφή
* Μπολάκια πήλινα
* Pulvo
* κεραλοιφή για εγκαύματα

Ώρες συλλογής: 09:00 π.μ. – 13:00
Χώροι συλλογής: Δημαρχείο Νίκαιας, οδός Π.Τσαλδάρη 10 πρ. Δημαρχείο Ρέντη, οδός Μπιχάκη 8
(Για περισσότερες πληροφορίες στα τλφ: 213 200 4864 και 6956 766 839)

thrakomadones_reportaz__3_

Συσκευασμένα τρόφιμα  και  είδη πρώτης ανάγκης, για τη στήριξη των πυρόπληκτων της Βόρειας Αττικής, της Εύβοιας και της Ηλείας, συγκεντρώνει ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου.

Τα είδη που χρειάζονται οι πυρόπληκτοι συμπολίτες μας και τα οποία μπορούν να προσφερθούν, είναι:

Συσκευασμένα τρόφιμα έτοιμα προς κατανάλωση
Εμφιαλωμένο νερό
Μάσκες προστασίας τύπου ΚΝ95
Βρεφικά είδη
Φορητά ψυγεία
Βαζελινούχες γάζες
Φυσιολογικός ορός
Κρέμες για εγκαύματα
Κολλύρια
Υποσέντονα
Πετσέτες
Τροφές ζώων (Σκυλοτροφή, Γατοτροφή κ.λ.π)
Μπολάκια πήλινα

Η συγκέντρωση των προσφορών θα γίνει στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου (Τερψιχόρης 51 & Αρτέμιδος) την Παρασκευή 6/8: 09:00 – 19:00 & το Σάββατο 7/8: 09:00 – 14:00, ενώ θα ακολουθήσει ενημέρωση για τυχόν παράταση της δράσης.

Σε συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης προχωρά και ο δήμος Νέας Σμύρνης. Η συγκέντρωση θα γίνεται στα Δημοτικά Ιατρεία, Αρτάκης 76, 08:00-14:00, από τη Δευτέρα 09/08/2021.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ:

Εμφιαλωμένα Νερά
Χυμοί και Αναψυκτικά
Συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας, έτοιμα προς κατανάλωση
Παυσίπονα
Φυσιολογικό Ορό
Κρέμες για εγκαύματα
Pulvo και Betadine
Βαζελινούχες γάζες
Κολλύρια
Ιατρικές Μάσκες
Πετσέτες
Υποσέντονα

Τροφές ζώων
Πύλινα μπολάκια

Τηλέφωνα για περισσότερες πληροφορίες: 1568 και 2132025872, 2132025942, 2132025851

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κάλεσμα προς τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής αλλά και προς τους πολίτες που έχουν αντίστοιχη δυνατότητα να συνδράμουν την προσπάθεια να στηριχθούν έμπρακτα οι Δήμοι και οι άνθρωποι που πλήττονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών απευθύνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Έπειτα από επικοινωνία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) έχουν καταγραφεί επιτακτικές ανάγκες αναφορικά με τη συλλογή:

Κάθε είδους στρωμάτων και Ζωοτροφών.

Όσες επιχειρήσεις ή πολίτες έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν αυτά τα είδη μπορούν να επικοινωνούν με τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για δράσεις Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Μωυσίδη, στο τηλέφωνο 6955 511547. H συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται στο φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης καθ΄όλο το 24ωρο (τηλ. 2313 317.777).

Ο Δήμος Καλαμαριάς συγκεντρώνει τρόφιμα, φάρμακα και είδη υγιεινής, προκειμένου να βοηθήσουν τους πυρόπληκτους έως και την Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021, ώρες 7:00-17:00 στο Δημοτικό Φαρμακείο, Παπανικόλα 18 & Αμισού, Καλαμαριά 551 31, 2ος όροφος, τηλέφωνο 2310314498.

ΤΡΟΦΙΜΑ

Μπισκότα, κρουασάν, φρυγανιές, παξιμάδια, νερά χυμούς.
ΦΑΡΜΑΚΑ
Depon, Depon παιδικό σιρόπι, Ponstan, αλοιφές για εγκαύματα, αλοιφές Fucidin, φυσικά δάκρυα, φυσιολογικό ορό, βαζελινούχες και αντισταμινικές γάζες

ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

Χαρτί υγείας, μωρομάντηλα κλπ.

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά ανέλαβε πρωτοβουλία στήριξης και ενίσχυσης των κατοίκων που πλήττονται από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές. Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, το Κοινωνικό Παντοπωλείο-Συσσίτιο και Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης.

Από την Παρασκευή 06 Αυγούστου έως και την Τρίτη 10 Αυγούστου 2021 (με δυνατότητα παράτασης) και ώρες 07:30 – 14:30,  θα συλλέγονται είδη καθαριότητας, χαρτικά, μάσκες, γάντια, παυσίπονα, αλοιφές για εγκαύματα, γάζες, μπισκότα, κρουασάν, φρυγανιές, παξιμάδια και σακούλες απορριμμάτων στους κάτωθι χώρους:
Κοινωνική Υπηρεσία: Λήμνου 2, Σταυρούπολη 564 30 (Νικόπολη)
Παιδική Ομπρέλα: Παύλου Μελά 4, Ευκαρπία 564 29

ΚΡΗΤΗ

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου θα συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης (εκτός τροφίμων) για τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών, παράλληλα με το Φεστιβάλ «Ημέρες Μεσογειακού Κινηματογράφου» που διεξάγεται στον Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος Ηρακλείου “Βηθλεέμ”, όπου έως και τις 11 Αυγούστου. Μπορείτε να να προσφέρετε τη βοήθεια σας σε είδη όπως:

Σεντόνια,
Κλινοσκεπάσματα,
Ρούχα,
Παπούτσια,
Είδη Προσωπικής Υγιεινής,
Ζωοτροφές ,
Ιατρικά είδη, κ.α.

Ο Δήμος Ρεθύμνης καλεί τους πολίτες να συγκεντρώσουν βασικά είδη διατροφής και ανακούφισης του πόνου που πλήττει τους συνανθρώπους μας στη φλεγόμενη Β. Εύβοια:

• Νερό
• Ξηρά τροφή (μπισκότα, μπάρες, κράκερς)
• Αλοιφές εγκαυμάτων
• Pulvo
• Αποστειρωμένοι και Ελαστικοί Σύνδεσμοι
• Τροφές για ζώα (σκύλους, γάτες, πτηνά)
Η συγκέντρωση των προτεινόμενων ειδών θα διενεργείται στην στην Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Ρεθύμνης ( Κτίριο Δελφίνι, στην είσοδο της Μαρίνας). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε ν’ απευθύνεστε στο τηλ: 6972597704

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας σήμερα Σάββατο 7-8-2021 καθώς και Δευτέρα και Τρίτη 9 και 10-8-2021 και κατά τις ώρες 10 π.μ έως 1 μ.μ θα συγκεντρώνει στα γραφεία του (οπίσθια είσοδος Δικαστικού Μεγάρου Δράμας) είδη πρώτης ανάγκης και συγκεκριμένα
Βρεφικά είδη, όπως:

Γάλα βρεφικό,
Μπιμπερό,
Κρέμες (έτοιμες, σε ατομικά βαζάκια),
Μωρομάντηλα,
Πάνες
Είδη προσωπικής υγιεινής, όπως:
Χαρτί υγείας,
Σερβιέτες,
Σαμπουάν-αφρόλουτρα (ατομικές συσκευασίες,)
Οδοντόκρεμες και οδοντόβουρτσες (ατομικές συσκευασίες),
Μπατονέττες,
Ξυραφάκια,
Σαπούνια,
Αφρός ξυρίσματος (μόνο μικρές συσκευασίες)

Υγειονομικό υλικό, όπως:

Βαμβάκι,
Γάζες,
Επίδεσμοι,
Φυσιολογικοί οροί,
Αντιϊσταμινικές αλοιφές,
Αντισηπτικά,
Αυτοκόλλητες γάζες για τραύματα,
Ψυκτικά σε σπρέυ για τραύματα,
Παυσίπονα & ασπιρίνες.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει προχωρήσει στο άνοιγμα λογαριασμού τραπέζης προς ενίσχυση των πυρόπληκτων αλλά και των οικόσιτων ζώων που έμειναν χωρίς στέγη, με στόχο να συγκεντρωθεί όσο το δυνατό μεγαλύτερο ποσό. Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν οικονομικά παρακαλούνται να καταθέτουν τις δωρεές τους στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό:

Τράπεζα: EUROBANK
Δικαιούχος: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
Αρ. Λογ/σμού: 0026.0240.30.0201205013
IBAN: GR2602602400000300201205013

Όλες οι καταθέσεις θα πρέπει να φέρουν την ένδειξη «Πυρκαγιές». Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο: 210 36 09 825 ή να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού www.redcross.gr.

Επιπλέον, ο Ε.Ε.Σ. απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο για τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας (γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά κ.α.) για τις πυρόπληκτες οικογένειες.

Σημεία Συγκέντρωσης Τροφίμων:

από Δευτέρα έως Παρασκευή, 7:30-14:30
Κεντρική Αποθήκη Ε.Ε.Σ. Άστρους 113, Κολωνός 104 42, Τηλ: 2105147300
Κεντρικά Γραφεία Ε.Ε.Σ. Λυκαβηττού 1, Κολωνάκι 106 72, Τηλ: 2103609825

Οι Πρόσκοποι της Θεσσαλονίκης συγκεντρώνουν τα κάτωθι είδη για τις πυρόπληκτες περιοχές στην Εύβοια:

Αλοιφές εγκαυμάτων
Pulvo
Φυσιολογικό ορό, φυσικά δάκρυα και κολλύρια
Ισοθερμικές τσάντες, φορητά ψυγεία κλπ
Αποστειρωμένους & ελαστικούς επιδέσμους
Νερά
Ξηρά τροφή (μπισκότα, μπάρες δημητριακών, κράκερς, κονσέρβες, ρύζι, μακαρόνια κλπ)
Τροφή για κατοικίδια (γάτες, σκύλους, πτηνά)
Μπολάκια για τα παραπάνω

Οι ώρες που θα είναι ανοιχτά τα γραφεία της Π.Ε. Θεσσαλονίκης στη Λεωφόρο Βασιλέως Γεωργίου του Α’1, Θεσσαλονίκη 546 40:

Παρασκευή 6/8 19:00 – 21:00
Σάββατο 7/8 10:00 – 12:00
Κυριακή 8/8 19:00 – 21:00

Ο Πει.Φα. Συν μαζί με τους Φαρμακοποιούς του Κόσμου συγκεντρώνουν φάρμακα και τρόφιμα για τις πληγείσες από την φωτιά περιοχές.

Ήδη η πρώτη αποστολή με κολλύρια, αντιεγκαυματικες κρέμες κ σπρέι ,νερά , χυμούς , γίνεται στην πυροσβεστική μονάδα στην γέφυρα Βαρυμπόμπης.

Θα ακολουθήσει μέσα στην ημέρα ,δεύτερη αποστολή των ΦτΚ με Πειφασυν με ξηρά τροφή , γάλατα , υγρά σαπούνια , χυμούς , μωρομάντηλα ,φάρμακα ,που θα παραδοθούν σε κλιμάκια εθελοντών που ήδη βρίσκονται εκεί (ΠΡΟΣΦΕΡΩ, κ. Παρασκευάς), στην οδό Νοσταλγίας 26 πάνω από τις ταβέρνες στην Πάρνηθα.

Το Σωματείο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Μαραθώνα απευθύνει έκκληση για συγκέντρωση πόσιμου νερού (μπουκαλάκια), ισοτονικων ποτών και τροφίμων (ξηράς τροφής).Καθώς η μάχη στην #Βαρυμπόμπη συνεχίζεται οι #Πυροσβεστες και οι #Εθελοντες θα χρειαστούν την υποστηριξη μας.

«Όσοι φίλοι του #ΣΕΔΜ μπορείτε να συγκεντρώσετε μικρά μπουκαλια νερού (μέχρι 500ml το κάθε μπουκάλι) μικρά μπουκάλια ισοτονικου ποτού (μέχρι 500ml το κάθε μπουκάλι) και ξηρά τροφή» αναφέρουν, συγκεντρώνοντας τα είδη στην έδρα τους, Περιπάτου, Ορεστιάδος, 19005, Νέα Μάκρη.

Φροντίδα και φιλοξενία ζώων

To «Σωματείο Περίθαλψης και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Stray.gr» έχει οργανώσει Σταθμούς Συγκέντρωσης και Συντονισμού:

1. PET STOP- Τατοίου 132 Ν. Ερυθραία

Από εξοπλισμό σε αυτό το σταθμό παραλαμβάνουμε:
Λουριά
Στηθόλουρα
Κολάρα
Τροφές
Νερά
Γατοπαγίδες – Σκυλοπαγίδες
Γάντια
Κλουβιά μεταφοράς
Διπλούς οδηγούς εκπαιδευτικούς

2. Πρώην Λατομείο Γαλατσίου – στο τέλος της οδού Ήρας αριστερά.

Σε άψογη συνεργασία με Dogs’ Voice στον σταθμό αυτόν καταφθάνουν τα ζώα που έχουν συγκεντρωθεί, ώστε να πραγματοποιηθεί ο κτηνιατρικός έλεγχος από την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.), η καταγραφή τους και κατόπιν προωθούνται στα σπίτια προσωρινής φιλοξενίας.

Από εξοπλισμό σε αυτό το σταθμό παραλαμβάνονται:
Crate μεγάλου μεγέθους
Μεγάλες λεκάνες και σακούλες με πάγο
Υποσέντονα 60*90
Αντιπαρασιτικά
Σκίαστρα
Τροφές
Χαρτιά κουζίνας
Καθαριστικά δίχως χλώριο
Ψυγειά κάμπινγκ μεγάλα

Επιπλέον, ο Δήμος Γαλατσίου οργανώνει σε συνεργασία με την κυβέρνηση εκπροσωπούμενη από τον κ. Θοδωρή Λιβάνιο, το ΓΕΕΘΑ, την Περιφέρεια Αττικής, τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Dogs’ Voice και με την πολύτιμη βοήθεια εθελοντών κτηνιάτρων και εκπαιδευτών, προσωρινές δομές φιλοξενίας 300 θέσεων, μέχρι να μπορέσουν να επιστρέψουν τα ζώα με ασφάλεια στα καταφύγια τους, να βρουν τις παλιές τους οικογένειες ή γιατί όχι και καινούργιες.

Στο πλαίσιο αυτό, συγκεντρώνονται από σήμερα στις 8 το πρωί στο λατομείο ΛΑΤΟ:
μπολ για νερό,
φαγητό,
περιλαίμια,
οδηγούς,
σαμαράκια (κυρίως για μεγάλα σκυλιά),
κλουβιά και μπουκάλια νερού.

Συλλογή υλικού πραγματοποιεί ο Δήμος Βάρης- Βούλας – Βουλιαγμένης, έχοντας διαμορφώσει χώρο με ειδικά συρματομπλέγματα και χωρίσματα στη Β’ Πλαζ Βούλας για τη φιλοξενία ζώων από το καταφύγιο του Καλάμου, ενώ σε συντονισμό με φιλοζωικές οργανώσεις και πολίτες, οργανώθηκε η προμήθεια των αναγκαίων ειδών για τη σίτιση τους.

Η φιλοξενία των συνολικά 190 ζώων (150 σκυλιά και 40 γάτες) θα είναι προσωρινή και μέχρι να σταματήσει το μέτωπο της φωτιάς. Η δημοτική αρχή απευθύνει έκκληση στις φιλοζωικές οργανώσεις και σε πολίτες, να προσφέρουν:

μπολ για νερό και φαγητό,
περιλαίμια,
οδηγούς,
σαμαράκια (κυρίως για μεγάλα σκυλιά),
κλουβιά και μπουκάλια νερού.

Κτηνιατρικοί σταθμοί που έχουν οριστικοποιηθεί:

Κτηνιατρικός Σταθμός λειτουργεί με τη συνδρομή της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδας και στο Ολυμπιακό χωριό, (Θρακομακεδόνες) στη Μαρίας Καλπακίου και Χρήστου Αγγουράκη γωνία(ισόγειο κατάστημα).
2. Σταθμός στο Πολυδένδρι στο κτηνιατρείο του Παναγιώτη Ξυραφά, Λεωφόρος Ειρήνης τηλέφωνο 2295053680
3. Σταθμός στις Αχαρνές στο κτηνιατρείου του Αλέξανδρου Προκοπίου, οδός Θρακομακεδόνων αρ. 210.
Και στους 3 σταθμούς θα υπάρχουν εκπρόσωποι της Dogs’ Voice για να συντονίζουν την καταγραφή των ζώων με καρτέλες υγείας, φωτογραφίες και ιστορικό που προσκομίσθηκαν.

Δωρεάν περίθαλψη προσφέρει ο Δήμος Χαλκιδέων σε ζώα από τις πυρόπληκτες περιοχές. Το Δημοτικό Καταφύγιο Ζώων του Δήμου Χαλκιδέων ανοίγει τις πόρτες του, για να προσφέρει ιατρική περίθαλψη και φροντίδα σε ζώα που έχουν υποστεί τραυματισμούς (π.χ εγκαύματα, αναπνευστικά προβλήματα), από την πυρκαγιά που πλήττει τη Βόρεια Εύβοια.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στο 6932594117.

Παράλληλα, «σε συνεννόηση με τους ανθρώπους και τους εθελοντές από καταφύγιο ζώων που κάηκε από τις καταστροφικές πυρκαγιές, ο Δήμος Γλυφάδας παραχωρεί χώρο για την προσωρινή φιλοξενία των τετράποδων φίλων μας που αυτές τις μέρες δοκιμάζονται και έχουν μεγάλη ανάγκη φροντίδας μέχρι να περάσει ο πύρινος εφιάλτης. Ο συντονισμός της όλης προσπάθειας γίνεται μαζί με τον ΣΠΑΖ τον οποίο για μία ακόμη φορά ευχαριστούμε για την εξαιρετική συνεργασία που διαχρονικά έχουμε», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr