search-button
cross-out

Συγκινεί η τοιχογραφία για τη “Τζωρτζίνα”

Ο Γιώργος Γιανναδάκης, μια χαρακτηριστική φυσιογνωμία του Ηρακλείου, έφυγε πρόωρα από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες
Συγκινεί η τοιχογραφία για τη “Τζωρτζίνα”

Ο Γιώργος Γιανναδάκης, μια χαρακτηριστική φυσιογνωμία του Ηρακλείου “έφυγε” πρόσφατα από τη ζωή μετά από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε υποστεί. Ήταν μόλις 53 χρόνων. Ο Γιώργος που συστηνόταν ως Τζωρτζίνα και με αυτό το όνομα των γνώριζαν οι Ηρακλειώτες, ήταν ένας άκακος άνθρωπος, που λάτρευε τον χορό και το τραγούδι και είχε ίνδαλμα την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Η Τζωρτζίνα δεν έκρυβε τον πραγματικό της εαυτό, αντίθετα με θάρρος έδειχνε το πρόσωπό της στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου. Γνώρισε τη χλεύη, τον ρατσισμό, την ομοφοβία, απέκτησε όμως και αληθινούς φίλους που θρήνησαν με θλίψη τον πρόωρο χαμό της.

Με αφορμή την απώλεια αυτή, ο εικαστικός Mathew Halpin του The Lakkos project αποτύπωσε τη φυσιογνωμία της Τζωρτζίνας σε μια τοιχογραφία αποτίοντας φόρο τιμής.

Σε ανάρτησή του, ο Μ. Halpin διευκρινίζει ότι η Τζωρτζίνα “δεν ήταν κάποιος ήρωας, ούτε και μια διάσημη συγγραφέας. Ήταν απλά υπέροχη. Γεννήθηκε με ένα σώμα που δεν ήθελε και αντί να κρυφτεί και να προσπαθήσει να είναι κάτι που δεν ήταν ήταν, επέλεξε να είναι ο εαυτός της. Και ήταν πραγματικά αυθεντική! Αν περάσετε από τον πίνακά της, σκεφτείτε να της προσφέρετε ένα λουλούδι ή μια μπύρα”.

Δείτε την ανάρτησή του:

cretalive.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr