search-button
cross-out

Συγκίνηση από τον εθνικό ύμνο και την έπαρση της σημαίας στο Καστελόριζο και το “δεν φοβάμαι τους Τούρκους” από την κυρά Ρηνιώ στην Κίναρο

Οι ακρίτες της Ελλάδας στέλνουν το δικό τους μήνυμα με αφορμή την επέτειο του «ΟΧΙ»
Συγκίνηση από τον εθνικό ύμνο και την έπαρση της σημαίας στο Καστελόριζο και το “δεν φοβάμαι τους Τούρκους”  από την κυρά Ρηνιώ στην Κίναρο

Το ιστορικό «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου στους επίδοξους κατακτητες της Ελλάδας γιορτάζει σήμερα η χώρα με το βλέμμα να είναι στραμμένο στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης όπου θα δώσουν το «παρών» τα μαχητικά Rafale και τα τεθωρακισμένα Marder.

Ωστόσο υπάρχουν γωνιές της Ελλάδας όπου οι εορτασμοί έχουν ακόμα μεγαλύτερο «βάρος», όπως για παράδειγμα το Καστελόριζο ή η Κίναρος.

Στα δύο νησιά «ταξίδεψε» το πρωί της Παρασκευής (28/10) ο ΑΝΤ1 με τους φαντάρους στο ακριτικό Καστελόριζο να σκορπούν ρίγη συγκίνησης κατά την έπαρση της σημαίας.

«Χαμογελούμε, είμαστε συγκινημένοι και νιώθουμε ευγνωμοσύνη σε όσους κάνουν εξαιρετική δουλειά προστατεύοντας το νησί μακριά από τα σπίτια τους» είπε χαρακτηριστικά ο αντίδημαρχος Καστελορίζου, Στράτος Αμύγδαλος.

Λίγο αργότερα στον ΑΝΤ1 μίλησε και η κυρία Ρηνιώ, η μοναδική κάτοικος της Κινάρου, ενός νησιού το οποίο έχει μπει στο στόχαστρο της Τουρκίας με υπερπτήσεις μαχητικών αεροσκαφών ή UAV.

Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, φέτος στο νησί σήκωσε δύο ελληνικές σημαίες.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr