search-button
cross-out

Συγκλονίζει η 34χρονη Καμερουνέζα για τον αστυνομικό- μαστροπό- “Ο λόγος που τα ζητούσε τα λεφτά ήταν -όπως μου έλεγε- για να με προστατεύσει και κάποια μέρα θα με παντρευόταν”

Δραπέτευσε σαν κυνηγημένη από το μακρινό Καμερούν, αφήνοντας πίσω τα δυο ανήλικα παιδιά της και τον στρατιωτικό σύζυγο της
Συγκλονίζει η 34χρονη Καμερουνέζα για τον αστυνομικό- μαστροπό- “Ο λόγος που τα ζητούσε τα λεφτά ήταν -όπως μου έλεγε- για να με προστατεύσει και κάποια μέρα θα με παντρευόταν”

Δραπέτευσε σαν κυνηγημένη από το μακρινό Καμερούν, αφήνοντας πίσω τα δυο ανήλικα παιδιά της και τον στρατιωτικό σύζυγο της, ο οποίος την απείλησε ότι θα την κλείσει φυλακή ή θα τη σκοτώσει, όταν του εξομολογήθηκε ότι είναι bisexual.

Ταξίδεψε στο Κουβέιτ, αλλά αναγκάστηκε να φύγει, καθώς «ένιωθε σαν σκλάβα», για να «πετάξει» τελικά στην Τουρκία, όπου -αντί να εργαστεί σε κατάστημα ρούχων, όπως της είχαν υποσχεθεί- τα κυκλώματα την έριξαν «φυλακισμένη» σε ένα σπίτι με δέκα άνδρες, να καθαρίζει, να μαγειρεύει και να βιάζεται. Μια Παρασκευή, η μόνη μέρα που της επέτρεπαν να βγει με συνοδεία από το σπίτι – κολαστήριο για να πάει στο super market, χάραξε στο χέρι της, τον αριθμό του κινητού της τηλεφώνου και δυο λέξεις «Σώσε με». Και με την ελπίδα πως ο Καμερουνέζος συμπατριώτης της που είδε το sos, θα την έβγαζε από τον εφιάλτη, το έσκασε από το «κελί» του κυκλώματος και από τα παράλια της Σμύρνης με μια ξεχαρβαλωμένη βάρκα μαζί με άλλους 54 μετανάστες έφθασαν μέσα από χίλια κύματα στη Λέσβο. Τον Σεπτέμβριο του 2020, η κοπέλα από το Καμερούν, ξεκινά να εργάζεται ως ιερόδουλη στην Ομόνοια.

Όπως είπε, την κατάθεση που έδωσε στους αξιωματικούς της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, ήταν θέμα επιβίωσης. Εκεί, στις πιάτσες του αγοραίου έρωτα το κέντρο της Αθήνας, γνωρίζει τον αστυνομικό, ο οποίος ήταν και ο άνθρωπος που μεταμορφώθηκε στον χειρότερο βασανιστή της. Με το πρόσχημα ότι θέλει να προστατεύσει την ευάλωτη αυτή γυναίκα, της «πούλησε» έρωτα, φτάνοντας μάλιστα και σε σημείο να της υποσχεθεί ότι θα την παντρευτεί, για να καταλήξει να της παίρνει τα χρήματα, να την έχει μετατρέψει σε μία μηχανή του σεξ για να του φέρνει όλο και περισσότερα, και όταν η γυναίκα αντιδρούσε, την χτυπούσε την βίαζε και την απειλούσε ότι θα την σκοτώσει ή θα την κλείσει στην φυλακή και στο ψυχιατρείο.

Το newsit.gr αποκαλύπτει τις δύο συγκλονιστικές καταθέσεις της 34χρονης, οι οποίες στάθηκαν αφορμή οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ, να περάσουν χειροπέδες στον επίορκο αστυνομικό, δίνοντας τέλος στην βρώμικη δράση του. Μέσα από τις δύο καταθέσεις, εκ των οποίων η μία παρουσία ψυχολόγου της Αστυνομίας, ξεδιπλώνεται όλη η βασανισμένη ζωή της 34χρονης Αφρικανής και η αρρωστημένη σχέση της με τον αστυνομικό που από υπερασπιστής του νόμου έγινε παραβάτης.

Ο στρατιωτικός σύζυγος, τα παιδιά και η απόδραση

Ξεκινώντας την κατάθεση της η 34χρονη Αφρικανή, αναφέρεται στα χρόνια που ζούσε στο Καμερούν. Τότε που οι γονείς της την ανάγκασαν να παντρευτεί έναν στρατιωτικό, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά. «Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Καμερούν, όπου κι έμεινα μέχρι το 2019. Κατάγομαι από πλούσια οικογένεια και εγώ φοίτησα στο σχολείο μέχρι και το λύκειο. Το 2008 ή το 2009, η οικογένεια μου με ανάγκασε να παντρευτώ τον άντρα μου στο Καμερούν, με τον οποίο αποκτήσαμε δύο παιδιά, το ένα είναι αγόρι και το άλλο είναι κορίτσι. Το κορίτσι είναι τώρα 13 ετών και το αγόρι 9. Το 2016, λοιπόν, ο άντρας μου έμαθε ότι είμαι αμφισεξουαλική και με απείλησε ότι αν δεν κάνω ό,τι μου ζητήσει, θα με στείλει στη φυλακή ή θα με σκοτώσει. Εγώ, τότε, έτρεξα να φύγω από το σπίτι και πήγα μόνη στο Κουβέιτ, χωρίς τα παιδιά μου. Εκεί, η κατάσταση ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Ένιωθα σαν σκλάβα και ήθελα κάθε μέρα να αυτοκτονήσω. Εκεί συνάντησα άλλη μια γυναίκα από το Καμερούν με την οποία ανταλλάξαμε νούμερα και ήμασταν σε επικοινωνία».

Σε «κελί» με 10 άνδρες στην Τουρκία

Η συγκεκριμένη γυναίκα, όπως καταθέτει η 34χρονη, την έπεισε να πάνε ξανά στο Καμερούν, προκειμένου να φτιάξουν τα χαρτιά τους για να πετάξουν στην Τουρκία. Εκεί όπως της είπε, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα, αφού κάποιοι της έταξαν ότι θα εργάζεται σε κατάστημα με ρούχα. Όμως η πραγματικότητα ήταν εντελώς διαφορετική. «Το 2018, λοιπόν, επιστρέψαμε στο βόρειο Καμερούν και εκεί φτιάξαμε τα χαρτιά μας για να ταξιδέψουμε στην Τουρκία. Στην Τουρκία, όπως μου είχε πει η κοπέλα που έχω γνωρίσει στο Κουβέιτ, θα δουλεύαμε σε κατάστημα με ρούχα. Η παραμονή μου στο Καμερούν ήταν πάρα πολύ αγχωτική, καθώς ο πρώην σύζυγός μου ήταν στρατιωτικός και φοβόμουν ότι θα με βρει και θα με σκοτώσει. Αφού λοιπόν φτιάξαμε τα χαρτιά μας στο Καμερούν, ταξιδέψουμε με την άλλη κοπέλα στην Τουρκία με αεροπλάνο και εκεί μας περίμεναν τα αφεντικά μας. Ένα αφεντικό παρέλαβε την άλλη κοπέλα και το δικό μου αφεντικό εμένα, αλλά τα πράγματα δεν ήταν, όπως τα περίμενα. Δεν δούλεψα σε κανένα κατάστημα με ρούχα, αλλά με έκλεισαν σε ένα σπίτι όπου έμεναν άλλοι 10 άντρες και μου είπε ότι πλέον είμαι η γυναίκα του σπιτιού αυτού και θα έπρεπε να κάνω ό,τι μου πουν. Στο σπίτι αυτό όπως κατάλαβα πρέπει να κάνουνε πλαστά χρήματα καθώς έβλεπα πολλά μηχανήματα εκεί. Στις δουλειές, που ήμουν πλέον υποχρεωμένη να κάνω στο σπίτι, εκτος απο το να καθαρίζω, να μαγειρεύω, να σιδερώνω, υποχρεώθηκα να κοιμηθώ και με τρεις άντρες και να κάνω σεξ μαζί τους».

«Σώσε με» – Από τη Σμύρνη στη Λέσβο με 54 μετανάστες

Όπως λέει η Καμερουνέζα, η καθημερινότητα μέσα στο σπίτι- κολαστήριο της Τουρκίας ήταν απελπιστική. Έπρεπε να βρει τρόπο να το σκάσει. Και τα κατάφερε. Όπως περιγράφει: «Η κατάσταση ήταν αφόρητα πιεστική και αποφάσισα ότι θα έπρεπε να φύγω από αυτό το σπίτι. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο τις Παρασκευές που βγαίναμε από το σπίτι για να πάμε στο σούπερ μάρκετ. Μια Παρασκευή λοιπόν βρισκόμουν στο σουπερμάρκετ, είχα γράψει στην παλάμη του χεριού μου «σώσε με» και τον αριθμό τηλεφώνου μου. Εκεί το έδειξα κρυφά σε έναν άντρα που ήταν επίσης από το Καμερούν και αρχίσαμε να έχουμε τηλεφωνική επαφή μέσω της εφαρμογής What’sApp. Με τον άντρα αυτόν από το Καμερούν κανονίσαμε την επόμενη Παρασκευή που θα πήγαινα πάλι στο σούπερ μάρκετ, να προσπαθήσω να ξεφύγω, αφού εκείνος θα με περίμενε από έξω να με οδηγήσει σε άλλο μέρος, όπου πλέον θα ήμουν ασφαλής όπως και έγινε. Ο άνδρας αυτός από το Καμερούν, μου πρότεινε να έρθουμε στην Ελλάδα. Εγώ δεν είχα χρήματα για να κάνω αυτό το ταξίδι, αλλά δεν ήξερα και πού βρίσκεται η χώρα αυτή. Εκείνος, τότε, μου είπε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην Ευρώπη και όσον αφορά στα χρήματα να μην ανησυχώ γιατί θα πληρώνει εκείνος, ο οποίος θα ερχόταν μαζί μου. Εγώ μην έχοντας άλλη επιλογή, δέχτηκα. Ταξιδέψαμε λοιπόν στην Σμύρνη της Τουρκίας και από εκεί μαζί με άλλους περίπου 54 μετανάστες, εκ των οποίων τα 11 παιδιά, φτάσαμε στη Λέσβο, όπου λίγο πριν πέσαμε στη θάλασσα κοντά σε ένα βουνό. Πρόκειται για μια από τις χειρότερες μέρες της ζωής μου εκείνη την ημέρα, με τον κόσμο να φωνάζει και να προσπαθούμε όλοι να σκαρφαλώσουμε, προκειμένου να σωθούμε. Τα άτομα που βρίσκονταν στη βάρκα, καλούσαν την αστυνομία για βοήθεια και τελικά, ήρθε η αστυνομία και μας έσωσε. Τότε μας οδήγησαν σε ένα χώρο συγκέντρωσης, όπου μείναμε για περίπου δύο μήνες. Στην συνέχεια μας οδήγησαν σε ένα ξενοδοχείο, όπου εκεί είχαμε πολλά προβλήματα. Οι αλλοδαποί όπου έμεναν εκεί, φώναζαν. Άλλοι πέθαναν και εγώ ήμουν πολύ άρρωστη και πολύ συχνά πήγαινα στο νοσοκομείο. Τότε με τον άντρα από το Καμερούν αποφασίσαμε ότι θα ήταν καλύτερο για μένα να έρθουμε στην Αθήνα. Ο τρόπος με τον οποίο το κάναμε, ήταν λεωφορείο και νομίζω Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη του 2020 φτάσαμε στην Αθήνα».

Από κομμώτρια αφρικανικών ράστα, ιέρεια του πληρωμένου έρωτα

Τον πρώτο καιρό στην Αθήνα, όπως είπε στην κατάθεση που έδωσε ξεκίνησε να εργάζεται ως κομμώτρια φτιάχνοντας μαλλιά ράστα. Ένα επάγγελμα, το οποίο παραδέχεται ότι της έδινε ελάχιστα χρήματα για να ζήσει. Έτσι αποφάσισε να στραφεί στους δρόμους του πληρωμένου έρωτα. «Στην Αθήνα νοικιάσαμε ένα δωμάτιο μέσα σ’ ένα σπίτι, όπου έμενε ήδη ένας άλλος άντρας από το Καμερούν και βρισκόταν στην Ομόνοια. Εγώ για να ζήσω έφτιαχνα αφρικάνικα μαλλιά – ράστα και ο άντρας από το Καμερούν δούλευε εκτός Αττικής σε ελιές. Τα χρήματα που έβγαζα από τη δουλειά αυτή ήταν πάρα πολύ λίγα και δεν ήταν αρκετά για να ζήσω. Επίσης πολλές φορές όσο κυκλοφορούσα στους δρόμους της Ομόνοιας, όπως για παράδειγμα για να πάω στο σούπερ μάρκετ, διάφοροι άνδρες με πλησιάζανε με χρήματα στο χέρι και με ρωτούσαν πόσο κοστίζει, καταλαβαίνοντας εγώ ότι ήθελαν να κάνουν έρωτα μαζί μου με τα χρήματα. Η οικονομική κατάσταση που βρισκόμουνα, δεν μπορούσε να βελτιωθεί με κανέναν άλλον τρόπο αλλά και όσα συνέβαιναν στο δρόμο με ανάγκασαν να πιστέψω ότι αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να αποκτήσω τα χρήματα που ήταν απαραίτητα απλά και μόνο για να ζήσω. Και έτσι ξεκίνησε αυτή η εργασία, αν θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε έτσι».

Ο αστυνομικός με το λευκό βαν – «Μου έδωσε το τηλέφωνο του και μου είπε “κάλεσε με”».

Και ο ένστολος, που πιθανότατα παρακολουθούσε και είχε βάλει από καιρό στο μάτι την 34χρονη, δεν άργησε να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο του. Όπως καταθέτει το θύμα, η γνωριμία τους έγινε ως εξής: «Κάποια στιγμή άρχισα να βλέπω κάτω από το κτίριο που έμενα, ένα λευκό βανάκι το οποίο -όπως μου είχαν πει άλλες κοπέλες στο δρόμο- ήταν της Αστυνομίας και απ’ όσο θυμάμαι δεν είχε διακριτικά σήματα και φάρο και οδηγό έναν άντρα να σταματάει. Μια μέρα, λοιπόν, ο οδηγός του αυτοκινήτου αυτού, που υπέθεσα ότι ήταν αστυνομικός, αφού το όχημα ήταν της αστυνομίας, ήρθε σε μένα και μου είπε «κάλεσε με», δίνοντας το τηλέφωνο του σε ένα χαρτί και το όνομα του ΤάσοςΕπίσης μου είπε «11 η ώρα έρχομαι», εννοώντας 11 η ώρα το βράδυ ότι θα έρθει στο σπίτι μου. Στις 11 λοιπόν κι ενώ εγώ βρισκόμουν στο σπίτι, τον κάλεσα όπως μου είπε και ήρθε. Εγώ άνοιξα την πόρτα, μπήκε στο δωμάτιο και μου είπε ότι η Ομόνοια είναι πολύ επικίνδυνη και ότι θα έπρεπε να μείνω μαζί του για να με προστατεύει. Εγώ στην αρχή του είπα ότι ξέρω ότι είναι αστυνομικός επειδή γνώρισα το βαν της αστυνομίας και εκείνος γέλασε και το αποδέχτηκε αφού πριν με ρώτησε πώς το κατάλαβα».

«Ήταν βίαιος, έπαιρνε χάπια για να κάνει σεξ και με ρωτούσε με πόσους άντρες πήγαινα καθημερινά»

Αφού την έπεισε ότι χρειάζεται προστασία και η γυναίκα δέχτηκε, στη συνέχεια ο ένστολος με καταγωγή από την Καβάλα, πέρασε στο επόμενο στάδιο και άρχισε να αναπτύσσει πιο στενή σχέση μαζί της. Όπως περιγράφει η Αφρικανή στην κατάθεση της: «Όσον αφορά στον κίνδυνο στην Ομόνοια, εκείνος μου είπε ότι μπορεί να έρθουν ξαφνικά στο δρόμο και με μαχαιρώσουν ή να μου πάρουν τα χρήματα και επειδή εγώ φοβόμουν πάρα πολύ ειδικά με όσα είχα περάσει μέχρι την στιγμή εκείνη, δέχτηκα. Τότε εκείνος μου ζήτησε να κάνουμε έρωτα και εγώ δέχτηκα. Παρόλα αυτά, όταν εγώ του ζήτησα να χρησιμοποιήσει προφυλακτικό επειδή δεν τον γνώριζα, εκείνος αρνήθηκε όπως επίσης με ανάγκασε να κάνω έρωτα μαζί του από τον πρωκτό. Εγώ πραγματικά πόνεσα πάρα πολύ, καθώς δεν χρησιμοποίησε ούτε προφυλακτικό, ούτε κάποια άλλη λιπαντική ουσία, παρά μόνο σάλιο. Από τότε αρχίσαμε να έχουμε επικοινωνία και να με επισκέπτεται στο δωμάτιο μου άλλοτε στις 3 ή 5 η ώρα το μεσημέρι, άλλοτε 8 ή 10 η ώρα το βράδυ, αλλά πάντα με ρωτούσε πόσα χρήματα έβγαζα, με πόσους άντρες πήγα, την ηλικία, την καταγωγή και γενικά λεπτομέρειες για τη δουλειά μου. Κάθε φορά που ερχόταν στο δωμάτιο κάναμε έρωτα, αλλά πάντα εγώ έκλαιγα και πονούσα, λόγω του πρωκτικού σεξ που δεν ήθελαΕπίσης, όπως διαπίστωσα έπαιρνε κάποια χάπια προκειμένου να κρατάει περισσότερη διάρκεια του σεξ. Εγώ του εξηγούσα ότι δεν θέλω να τα παίρνει γιατί αυτή η διάρκεια μου προκαλεί έντονο πόνο και δεν το ευχαριστιέμαι, αλλά εκείνος δεν καταλάβαινε.

Ξεκίνησε να παίρνει 20 ευρώ τη μέρα, για να φτάσει να παίρνει 50, έχοντας αρπάξει και 3000!

Ο διεφθαρμένος αστυνομικός αφού βολιδοσκόπησε για δύο μήνες, προκειμένου να μάθει πόσα λεφτά έβγαζε η αλλοδαπή, άρχισε στη συνέχεια να της ζητάει να του δίνει ένα μέρος από τα «ροζ» έσοδα. Όπως αναφέρει η γυναίκα από το Καμερούν: «Δυο μήνες περίπου μετά τη σχέση, ήταν η πρώτη φορά που μου ζήτησε χρήματα. Συγκεκριμένα μου είπε ότι θέλει να του δίνω χρήματα και συγκεκριμένα 20 ευρώ κάθε μέρα. Εγώ, όταν τον ρώτησα γιατί, μου είπε ότι ο μισθός του είναι χαμηλός, ότι έχει μόνο 20 ευρώ τη μέρα από το μισθό του για να περάσει και το αφεντικό του θέλει να τον στείλει Σαντορίνη. Οπότε, αν τον αγαπάω κι αν θα ήθελα να μείνει μαζί μου για να μην πάει Σαντορίνη, θα έπρεπε και εγώ να του δίνω άλλα 20 ευρώ την ημέρα. Εγώ, λοιπόν, του έδωσα τα χρήματα αυτά για μια βδομάδα, αλλά σταμάτησα. Όταν σταμάτησα να του δίνω τα χρήματα γιατί δεν ήθελα να τον πληρώνω, εκνευρίστηκε και έφυγε και βρήκε άλλη κοπέλα, η οποία έκανε την ίδια δουλειά με μένα και καταγόταν από τη Ρουμανία. Με την κοπέλα αυτή, ήταν μαζί περίπου δύο μήνες και όπως μου είπε, κάθε φορά της ζητούσε όλα τα χρήματα, πράγμα που εκείνη δεν άντεξε και τον έδιωξε απο τη ζωή της. Τότε, γύρισε σε μένα που ήξερε οτι τον αγαπάω και μου είπε, ότι θέλει να είναι μόνο μαζί μου αλλά και πάλι μου ζήτησε χρήματα. Μου ζήτησε 3000 ευρώ αρχικά και 50 ευρώ κάθε μέρα. Εγώ, δεν ήθελα να δώσω τα χρήματα αυτά γιατί δεν ήθελα τέτοιου είδους σχέση, αλλά με πίεσε πάρα πολύ και σε συνδυασμό με την ψυχολογική κατάσταση που βρισκόμουνα, αναγκάστηκα να του δώσω τα 3000 ευρώ. Έτσι, ξεκίνησα να του δίνω και τα 50 ευρώ κάθε μέρα κι από κάποια στιγμή και μετά, άρχισε να μου ζητάει όλο και περισσότερα χρήματα».

Την «προστάτευε» για να την… παντρευτεί

Όπως εξηγεί η αλλοδαπή, όταν τον ρώτησε γιατί της ζητούσε τα χρήματα, της απάντησε ότι ήθελε να την προστατεύσει για να την παντρευτεί: «Ο λόγος που τα ζητούσε τα λεφτά ήταν -όπως μου έλεγε- για να με προστατεύσει και κάποια μέρα θα με παντρευόταν. Εγώ τον πίστευα και του έδινα γιατί με έκανε να τον αγαπήσω. Πολλές φορές μου ζήτησε να πάω στη δουλειά για να βρω λεφτά και να τα φέρω σπίτι και να του έλεγα ότι ήμουν κουρασμένη. Το Νοέμβριο του 2021, λοιπόν, μου ζήτησε να παντρευτούμε και εγώ δέχτηκα. Με αυτό τον τρόπο, όπως μου είπε θα ήμουν περισσότερο προστατευμένη και θα αποκτούσα και έγγραφα για να μείνω στη χώρα. Αλλά ήταν όλα ψέμματα. Ποτέ δεν έκανε κάτι για να παντρευτούμε. Όλα αυτά τα έκανε για να παίρνει χρήματα. Πολλές φορές μου ζητούσε επιπλέον χρήματα και όταν εγώ δεν του έδινα και ήταν έξαλλος και μου έλεγε ότι όταν πηγαίνω για δουλειά δε θα με προστατεύει».

Τη συνόδευε στα ραντεβού και της άρπαζε τα λεφτά

Ήταν δε τέτοια η μανία του αστυνομικού από την Καβάλα για το χρήμα που έβγαζε η 34χρονη πουλώντας το κορμί της στα φτηνά ξενοδοχεία της Αθήνας, που έφτασε σε σημείο να την περιμένει στη ρεσεψιόν, μέχρι να ολοκληρώσει τα ραντεβού ενώ όταν επέστρεφαν στο σπίτι, της άρπαζε όλες τις εισπράξεις. Όπως λέει στην κατάθεση της: «Αρκετές φορές ερχόταν μαζί στο ξενοδοχείο που εργαζόμουν στην Χαλκοκονδύλη στην Ομόνοια και περίμενε στην υποδοχή του ξενοδοχείου μέχρι να τελειώσω και με συνόδευε στο σπίτι. Πολλές φορές μέσα το σπίτι απαιτούσε και μου άρπαζε όλα τα χρήματα. Όσες φορές δεν του έδινα τα χρήματα γινόταν έξαλλος και με απειλούσε ότι θα με σκοτώσει και θα με πετάξει το πτώμα μου έτσι ώστε να μην βρει κανείς, πιάνοντας με από το λαιμό και φτύνοντας. Μου έλεγε ότι θα με διώξει από τη χώρα, ότι δεν θα μπορέσω να ξαναδουλέψω στο δρόμο για να βγάλω λεφτά και θα το κανονίσει εκείνος ότι θα με στείλει το Καμερούν που ξέρει ότι κινδυνεύω, ότι θα με συλλάβει η αστυνομία ή θα με κλείσει στο ψυχιατρείο».

«Με χτυπούσε και με έφτυνε» – Πήγε να πηδήξει από το μπαλκόνι

Η πίεση που ασκούσε ο αστυνομικός, αλλά και η βιαιότητα με την οποία αντιμετώπιζε την 34χρονη γυναίκα από το Καμερούν, την οδήγησαν σε αδιέξοδο. Ήταν τόσο βαθιά η απόγνωση στην οποία είχε βυθιστεί, που έφτασε ένα βήμα πριν την αυτοκτονία. Η περιγραφή που ακολουθεί στην κατάθεση της, είναι συγκλονιστική: «Μια βδομάδα πριν, του είπα ότι έχω κουραστεί από την πίεση του και ότι δεν θέλω να έχουμε πρωκτικό σεξ και πήγα στο μπαλκόνι για να πηδήξω και εκείνος μου ζήτησε να γυρίσω πίσω και να κοιμηθώ, αφού υποσχέθηκε ότι δεν θα με ακουμπήσει. Παλιότερα με χτυπούσε δυνατά και με έφτυνε, αλλά εδώ και ένα χρόνο έχει σταματήσει. Από την αρχή της σχέσης μας έμενε στο σπίτι μου, άλλα ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ζήτησε να φύγουμε από το σπίτι γιατί δεχόταν παράπονα τους γείτονες ότι φωνάζουμε. Τους τελευταίους δύο μήνες μετακομίσαμε στο σπίτι του.
Ερώτηση: «Γνωρίζεις περισσότερα στοιχεία του αστυνομικού Τάσου που μας ανέφερες;»
Απόκριση: «Ναι. Λέγεται – αναφέρει το όνομα του – και είναι 40 χρόνων.
Ερώτηση: «Αναγνωρίζεις τον άντρα που υποδεικνύουμε;»
Απόκριση: «Ναι τον αναγνωρίζω, τον αστυνομικό Τάσο που σας έχω αναφέρει στην κατάθεση μου». Ερώτηση : «Έχεις κάτι άλλο να προσθέσεις;»
Απόκριση: « Διάβασα το ενημερωτικό σημείωμα που μου δώσατε για τον σχετικό νόμο και επιθυμώ να χαρακτηριστώ: «θύμα εμπορίας ανθρώπων».

Της τηλεφώνησε την ώρα που κατέθετε στην αστυνομία

Σε συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε η γυναίκα από το Καμερούν στις 30 Σεπτεμβρίου στις 20:00 ανέφερε τα εξής: «Επιβεβαιώνω το περιεχόμενο και το αληθές τις προηγούμενης κατάθεσης μου και συμπληρωματικά έχω να καταθέσω, ότι όσο βρισκόμουν στην υπηρεσία σας και κατέθετα όσα γράψαμε στην προηγούμενη κατάθεση μου, έλαβα μήνυμα από τον αστυνομικό Τάσο, με τον οποίο μένουμε μαζί και μου είπε ότι του λείπω και του είπα και εμένα, γνωρίζοντας ότι δήθεν βρίσκομαι στη δουλειά. Φεύγοντας τον κάλεσα και κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας μας με ρώτησε πού βρίσκομαι. Εγώ του απάντησα ότι δήθεν βρίσκομαι στη δουλειά, πράγμα το οποίο δεν ισχύει, καθώς ήμουν στην υπηρεσία σας για να καταθέσω. Συγκεκριμένα είχα φύγει απ’ το σπίτι από το προηγούμενο βράδυ και δεν είχα γυρίσει το πρωί στο σπίτι, γιατί διαφορετικά ο Τάσος δεν θα με άφηνε να φύγω και δεν θα μπορούσα να έρθω να σας καταγγείλω, όσα σας κατήγγειλα. Όταν εκείνος με ρώτησε γιατί άργησα τόσο πολύ να γυρίσω, εγώ του απάντησα ότι είχα πάρα πολλή δουλειά. Γύρισα λοιπόν στο σπίτι του και είδα τον Τάσο ότι δεν ήταν εκεί. Τότε τον κάλεσα ξανά και αφού του είπα ότι είμαι σπίτι τον ρώτησα πού βρίσκεται. Εκείνος μου είπε ότι πήγε στη 1 η ώρα στη δουλειά και θα γυρνούσε στις 7».

Την πήρε με βιντεοκλήση για να του δείξει πόσα λεφτά είχε βγάλει

Μια λεπτομέρεια που δείχνει το βαθμό της απληστίας του αστυνομικού, όπως ανέφερε η γυναίκα από το Καμερούν στην συμπληρωματική της κατάθεση, είναι ότι την καλούσε ακόμα και με βιντεοκλήση, ζητώντας να του δείξει πόσα χρήματα είχε βγάλει από τα ραντεβού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Επίσης, όταν ήταν να μιλήσουμε για τα χρήματα, μου ζήτησε να μιλήσουμε με βιντεοκλήση για να μην τα λέμε αυτά τα πράγματα στο τηλέφωνο. Τότε εκείνος με κάλεσε με βιντεοκλήση μέσω viber να δει πόσα χρήματα είχα. Εγώ του τα έδειξα τα 500 ευρώ που ήταν προσημειωμένα και είχα παραλάβει από την υπηρεσία σας και επειδή του φάνηκαν πολλά με ρώτησε αν είναι 3000 ευρώ. Εγώ του απάντησα τότε 2000 ευρώ για αστείο κι ήταν πολύ χαρούμενος για τα χρήματα που είχα βγάλει. Τότε εγώ τον ρώτησα πόσα χρήματα θέλεις σήμερα και εκείνος έδειξε τα πέντε δάχτυλα του χεριού του και ότι δε μιλάει στο τηλέφωνο για λεφτά. Όταν τον ρώτησα αν εννοεί 500 ευρώ, εκείνος, έσκυψε και κούνησε το κεφάλι του προς τα κάτω εννοώντας “ναι”. Επιπλέον, τότε μου είπε ότι με αγαπάει πάρα πολύ και μου πρότεινε να ξεκουραστώ και να μην απαντήσω σε κανένα τηλεφώνημα, γιατί φαινόμουν πολύ κουρασμένη, όπως και έκανα. Κατά τις 18:35 όταν ξύπνησα του έστειλα μήνυμα και τον ρώτησα αν είναι στη δουλειά. Εκείνος με κάλεσε στο τηλέφωνο και μου είπε ότι τώρα θα πάει να αφήσει το αμάξι της αστυνομίας και σε μισή ώρα περίπου θα είναι στο σπίτι και ότι θέλει να με φιλήσει και να με αγκαλιάσει πράγματα που λέει όταν θέλει να πάει στο κρεβάτι».

«Είπε ότι είμαι δώρο Θεού και πρέπει να βγάζω 2000 ευρώ τη μέρα για να του δίνω 500»

Η περιγραφή της γυναίκας σε ό,τι έχει να κάνει με την συμπεριφορά του αστυνομικού, σοκάρει και προκαλεί την κοινή λογική. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Περίπου στις 19:10 ο Τάσος ήρθε σπίτι και το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να με φιλήσει και να μου πει ότι με αγαπάει πάρα πολύ. Εγώ τον ρώτησα αν με αγαπάει για τα 500 ευρώ και εκείνος είπε ότι δεν με αγαπάει για τα χρήματα, αλλά για άλλα και για εκείνον μου είπε ότι είμαι δώρο Θεού. Τότε εκείνος πήρε τα χρήματα και άρχισε να κλαίει. Μου είπε ότι θέλει από μένα να δουλεύω να βγάζω 2000 ευρώ κάθε μέρα και να του δίνω κάθε φορά 500 ευρώ. Τότε εγώ του είπα ότι κλαίω περισσότερο από εκείνον κάθε μέρα, λόγω της συμπεριφοράς του και επειδή μου παίρνει τα χρήματα. Τότε εκείνος μου είπε ότι είναι καλός ότι με προστατεύει και ότι δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ζητάει όλο και περισσότερα χρήματα».

Κατέβηκε να πετάξει τα σκουπίδια για να μπουν να τον συλλάβουν οι «Αδιάφοροι»

Στις επόμενες γραμμές τις καταθέσεις της, η γυναίκα περιγράφει πως είχε γίνει η συνεννόηση με τους αστυνομικούς της Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ για το σκηνικό της σύλληψης του. «Τότε εκείνος μου είπε ότι θέλει να κάνουμε σεξ και τότε εγώ του είπα ότι θα κάνουμε σεξ, αφού προηγουμένως πετάξω τα σκουπίδια. Θα ήθελα να πω, ότι όταν μίλησα με τον Τάσο εκείνος κρατούσε τα χρήματα στα χέρια του, μπροστά του. Όταν πήγα να πάρω τα σκουπίδια για να τα κατεβάσω, είδα τον Τάσο να αφήνει τα χρήματα τραπεζάκι του σαλονιού. Όταν τον ρώτησα γιατί τα αφήνει εκεί, εκείνος μου απάντησε ότι δεν είναι τόσα πολλά τα χρήματα, και δεν υπάρχει πρόβλημα. Εγώ λοιπόν βγήκα απ’ το σπίτι κατέβηκα να πετάξω σκουπίδια και αμέσως μετά μπήκαν στο σπίτι, αστυνομικοί της υπηρεσίας σας».
Ερώτηση: «Υπήρχε στο σπίτι κάποιος χώρος στον οποίο ο Τάσος δε σου επέτρεπε την είσοδο για κάποιο λόγο;»
Απόκριση: «Ναι. Στο σπίτι υπήρχε ένα δωμάτιο με άσπρη πόρτα που ο Τάσος μου είχε πει να μην μπω ποτέ. Όπως μου είχε πει, εκεί μέσα κρατούσε τα εργαλεία του και εγώ γι’ αυτό το λόγο δεν προσπάθησα ποτέ να μπω. Δεν ήξερα τι έχει μέσα. Επίσης μου είχε απαγορεύσει να ψάχνω το σπίτι για διάφορα πράγματα γι’ αυτό τον λόγο δεν πείραζα τίποτα».
Ερώτηση: «Γνωρίζεις πού κρατάει τα χρήματα ο Τάσος μέσα στην οικία σας;»
Απόκριση: «Δεν γνωρίζω, ούτε έχω ρωτήσει ποτέ. Γνωρίζω μόνο για τα χρήματα μου, τα οποία κρατάω στην τσάντα που έχω μαζί μου».

Μου έλεγε είναι ότι η ζωή, είναι μόνο λεφτά και ο κ@@@ς

Ολοκληρώνοντας την εξέταση της, στην ερώτηση των αστυνομικών αν έχει να προσθέσει κάτι άλλο, με σπασμένη φωνή κατέθεσε ότι: «Έχω να προσθέσω ότι θα ήθελα να ευχαριστήσω την υπηρεσία σας για την βοήθεια της, που με βοήθησε να απαλλαγώ από αυτόν τον άνθρωπο. Ο Τάσος μου έχει κάνει τεράστιο κακό. Με ανάγκαζε να δουλεύω σκληρά, να κάνω μια δουλειά για την οποία δεν είμαι η περήφανη αλλά ο μόνος λόγος που την έκανα ήταν για να βγάζω τα απαραίτητα χρήματα για να ζήσω, αλλά εκείνος με έβαζε να δουλεύω όλο και περισσότερο για να του δίνω όλο και περισσότερα λεφτά. Μου ζητούσε συνέχεια χρήματα και δεν σεβόταν ακόμα και τις φορές που ήμουνα κουρασμένη. Μου έλεγε ψέματα ότι με αγαπάει και ότι θα με παντρευτεί. Υπήρχαν φορές που με απειλούσε και με χτυπούσε και ήταν πλέον ξεκάθαρο ότι ήθελε μόνο να δουλεύω για εκείνον και να με εκμεταλλεύεται με τον τρόπο που σας περιέγραψα και όπως του είχα ξεκαθαρίσει πολλές φορές δεν ήθελα. Αυτό που μου έλεγε είναι ότι η ζωή, είναι μόνο λεφτά και κ@@@. Με καταπίεζε ψυχολογικά. Τίποτε άλλο δεν έχω να προσθέσω».

newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr