search-button
cross-out

Συγκλονίζουν οι γονείς του Άλκη – «Γολγοθάς έως το θάνατό μας»

Ραγίζουν καρδιές τα λόγια των γονιών του Άλκη Καμπανού, του 19χρονου φιλάθλου του Άρη που έπεσε θύμα δολοφονίας στην περιοχή Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη, όταν επιτέθηκε σε εκείνον και δυο φίλους του «τάγμα εφόδου» οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ. Σήμερα (08.02.2022) συμπληρώνεται μια εβδομάδα από το θάνατό του.
Συγκλονίζουν οι γονείς του Άλκη – «Γολγοθάς έως το θάνατό μας»

Επτά μέρες μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, η αστυνομία έχει συλλάβει τους εννέα από τους 11 εμπλεκόμενους στη δολοφονική επίθεση στο Χαριλάου, με τους περισσότερους να «δείχνουν» ως δολοφόνο έναν 21χρονο Έλληνα.

Και ενώ οι μαρτυρίες, οι αποκαλύψεις και τα ιατροδικαστικά ευρήματα δείχνουν μια επίθεση μίσους με στόχο το θάνατο, οι γονείς του Άλκη Καμπανού, οι άνθρωποι που έχασαν το παιδί τους μέσα σε λίγες στιγμές, δεν θέλουν εκδίκηση. Θέλουν κάθαρση. Το είπαν ξεκάθαρα, ξανά, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στις πρωινές εκπομπές του ΣΚΑΙ και του MEGA.

Γολγοθάς μέχρι τέλους
«Ο Γολγοθάς θα κρατήσει μέχρι τον θάνατο μας». Αυτή η φράση του πατέρα του Άλκη Καμπανού είναι γροθιά στο στομάχι. Δεν είναι η μόνη…

Μαυροφορεμένοι και πιασμένοι χέρι χέρι, οι γονείς του 19χρονου Άλκη έστειλαν ένα και μοναδικό μήνυμα: δεν θέλουν εκδίκηση. Κάθαρση θέλουν.

«Δεν ήθελα να ξεκινήσει ένας κύκλος αίματος, ένας εμφύλιος πόλεμος για τις ομάδες, για αυτό ζήτησα και έναν φιλικό αγώνα. Είναι στα χέρια των διοικήσεων των ομάδων και των οπαδών που θέλουν να λέγονται φίλαθλοι», είπε ο πατέρας του Άλκη στον ΣΚΑΙ.

Ο ίδιος αλλά και η μητέρα του 19χρονου δεν νιώθουν καθόλου μίσος για τους δράστες και δήλωσαν πως η εξιλέωση για τη σύλληψη τους δεν θα απαλύνει τον πόνο τους αλλά την ίδια την κοινωνία: «Δεν αποτελεί για εμάς εξιλέωση ή εκδίκηση η σύλληψη των δραστών αλλά για την ελληνική κοινωνία. Να αφήσουμε την αστυνομία να κάνει την δουλειά της και είναι προς τον καλό δρόμο. Η δικαιοσύνη πιστεύω θα πράξει το έργο της. Αν παλαιότερα κάνανε κάποιο σφάλμα να κάνουνε την αυτοκριτική τους να εντοπίσουν το λάθος. Αν δεν κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας θα συνεχίζεται αυτό το πράγμα», σημείωσε ο Άρης Καμπανός.

Από την πλευρά της, η μητέρα του Άλκη Καμπανού, Μελίνα είπε πως ο γιός της ήταν ένα πολύ αγαπητό παιδί το οποίο δεν είχε κανέναν εχθρό, ενώ για το μήνυμα συμπαράστασης που της έστειλαν οι φίλου του Άλκη δήλωσε πως είναι πολύ περήφανη: «Τους ευχαριστούμε τους φίλους του, είμαστε περήφανοι. Είναι αξιόλογα παιδιά με αξιόλογες οικογένειες».

Όσον αφορά στους δράστες, εξέφρασε τον προβληματισμό της για την ανατροφή που έλαβαν από το περιβάλλον τους: «Όταν μεγαλώσεις ένα παιδί χωρίς αγάπη, μέσα στην απόρριψη και δεν του μάθεις ορισμένες αξίες όπως ο σεβασμός, πως περιμένεις ότι θα καταλήξει;»

«Όταν άκουσα ότι ήταν στην ίδια ηλικία με τον Άλκη στεναχωρήθηκα. Να μπει ένας προβληματισμός, γιατί έφτασαν εκεί που έφτασαν;», συμπλήρωσε ο πατέρας του.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr