search-button
cross-out

Συγκλονίζουν οι γονείς του Άλκη: «Μεγάλη ηθική δικαίωση αλλά το παιδί μας δεν γυρίζει πίσω» λένε οι γονείς του

Για ηθική δικαίωση κάνουν λόγο οι γονείς του Άλκη Καμπανού μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, το οποίο επέβαλε ισόβια σε επτά από τους 12 κατηγορούμενους για την δολοφονία του γιου τους, ενώ για τους υπόλοιπους πέντε αποφάσισε πολυετείς καθείρξεις.
Συγκλονίζουν οι γονείς του Άλκη: «Μεγάλη ηθική δικαίωση αλλά το παιδί μας δεν γυρίζει πίσω» λένε οι γονείς του

Η μητέρα του Άλκη Καμπανού, Μελίνα Κακουλίδου τόνισε χαρακτηριστικά: «Ευχαριστώ την ελληνική δικαιοσύνη. Είναι μια μεγάλη ηθική δικαίωση για την οικογένειά μας αλλά το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω».

Ευχαριστώ τον κόσμο που μας συμπαραστάθηκε στον δικαστικό αγώνα. Δεν θέλαμε την εξόντωση των δολοφόνων του Άλκη. Υπήρξε έγκλημα και επήλθε η τιμωρία».

«Η δικαιοσύνη είναι ακέραιη και επέβαλλε τη δίκαιη ποινή»

«Ήταν η τελευταία πράξη ενός δράματος και δεν έχει καμία δόση υπερβολής αυτό που λέω, γιατί κάθε συνεδρίαση αυτής της μαραθώνιας δίκης ήταν ένας Γολγοθάς για αυτούς τους δύο υπέροχους ανθρώπους που είναι τιμή μου πραγματικά το ότι μου εμπιστεύτηκαν τη συγκεκριμένη υπόθεση. Σε όλη αυτή τη διαδικασία, εμείς ως συνήγοροι, εγώ και ο κύριος Κούγιας, θέλω να πιστεύω πως επιδείξαμε νομικό πολιτισμό. Είναι δεδομένο ότι αυτοί οι άνθρωποι έδειξαν τι είναι ήθος, πολιτισμός και αξιοπρέπεια», τόνισε ο συνήγορος της οικογένειας  κ. Πουλτσίδης.

Παράλληλα υπογράμμισε πως οι κατηγορούμενοι «ηλικιακά είναι παιδιά αλλά εγκληματικά είναι ψύχραιμοι και ώριμοι. Ορθώς το δικαστήριο δεν αναγνώρισε καμία ελαφρυντική περίσταση. Οι ποινές ήταν πραγματικά δίκαιες. Ήταν 12, ήταν τρεις. Ήταν αρματωμένοι και οπλισμένοι σαν αστακοί, ήταν άοπλοι. Ήταν οι ψυχές τους γεμάτες μίσος και κακία και ήταν οι ψυχές αυτών των παιδιών γεμάτες αγάπη. Η δικαιοσύνη είναι ακέραιη και επέβαλλε τη δίκαιη ποινή».

Συνήγορος υπεράσπισης: «Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχουν νικητές και νικημένοι»

Η συνήγορος του δεύτερου καταδικασθέντα, Παρασκευή Σεραΐδου, τόνισε από την πλευρά της πως «ολοκληρώθηκε μια μαραθώνια διαδικασία, ένα δικαστήριο που κράτησε περίπου επτά μήνες. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Εμείς από την πλευρά μας εκφράζουμε τα παράπονα ότι ουσιαστικά δεν επικράτησε η λογική εκτίμηση των πραγμάτων προφανώς υπό το βάρος των κοινωνικών διαστάσεων που έχει πάρει η υπόθεση. Θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη εκτίμηση των περιστατικών.

Ακόμη σημείωσε πως ο πελάτης της είναι συντετριμμένος και γεμάτος λύπη και πως από την αρχή ζήτησε συγγνώμη από τους γονείς του αδικοχαμένου Άλκη.

newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr