search-button
cross-out

Συγκλονίζουν τα θύματα του «ψευτογιατρού»: Κατέθεσε κλαίγοντας συγγενής καρκινοπαθούς – «Μας έδωσε ελπίδα»

Εκμεταλλεύτηκε τον πόνο απελπισμένων ανθρώπων. Τους έπεισε ότι θα σώσει τους δικούς τους ανθρώπους ή ότι θα τους δώσει περισσότερο χρόνο ζωής. Η δίκη του «ψευτογιατρού» συνεχίζεται με καταθέσεις – «γροθιά στο στομάχι».
Συγκλονίζουν τα θύματα του «ψευτογιατρού»: Κατέθεσε κλαίγοντας συγγενής καρκινοπαθούς – «Μας έδωσε ελπίδα»

Η περιγραφή του πρώτου μάρτυρα στη δίκη του «ψευτογιατρού» ο οποίος έχασε τον πατέρα του που έπασχε από καρκίνο του πνεύμονα τον Σεπτέμβριο του 2015, συγκλόνισε.

«Τον πατέρα μου τον αγαπούσαμε, ό,τι κάναμε το κάναμε για το καλό» του είπε κλαίγοντας ο μάρτυρας.

Ο πρώτος μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο πως μετά τη διάγνωση του πατέρα του, στον οποίο οι γιατροί έδιναν προσδόκιμο ζωής μέχρι ένα χρόνο, σύστησαν στη μητέρα του στο Κιάτο έναν ογκολόγο, τον Νίκο Κοντό που εργάζεται σε Ελβετία και Αμερική και αντιμετωπίζει καρκίνους με εναλλακτικές θεραπείες και βότανα.

«Αποφασίσαμε να τον καλέσω στο τηλέφωνο. Η πρώτη επικοινωνία ήταν μεταξύ 13-16 Ιουνίου. Του είπα την κατάσταση και τι έχουν κάνει εώς τώρα οι γιατροί. Μου είπε ότι οι γιατροί κάνουν χημειοθεραπείες για να παίρνουν μίζες από φαρμακευτικές εταιρίες και στο εξωτερικό κάνουν πια άλλες θεραπείες» περιέγραψε ο μάρτυρας.

Όπως ανέφερε στη συνέχεια ο 48χρονος «ψευτογιατρός» τους ζήτησε να σταματήσει ο πατέρας του τις χημειοθεραπείες και να ακολουθήσουν τη δική του θεραπεία. «Είναι δύσκολη περίπτωση αλλά θα μπορούσε να αναλάβει. Μου είπε «αν κάνει αυτά που θα του δώσω». Θα πρέπει να ακολουθεί ένα πρωτόκολλο. Μια διατροφή σε αντιοξειδωτικές ίνες και κάποια εκχυλίσματα και βότανα που παρασκεύαζε ο ίδιος και θα μπορούσαν να επιτεθούν στα καρκινικά κύτταρα. Μου είπε να σταματήσει την χημειοθεραπείες γιατί ο ασθενής γίνεται ράκος, ενώ με τη δίκη του μέθοδο θα ενισχύονταν το ανοσοποιητικό. Τον ρώτησα πως βλέπει την κατάσταση και είπε ότι είναι δύσκολη αλλά θα αυξήσουμε κατά 80% το προσδόκιμο ζωης. Μου είπε ότι ακόμα και καλά να μη πάει, θα στέκεται στα πόδια μέχρι την τελευταία στιγμή».

Ο «ψευτογιατρός» τους είπε ότι ήθελε χρήματα μόνο για το κόστος των βοτάνων που είναι ακριβό.

«Μου λέει 7.200 ευρώ περίπου και του λέω «τι βότανα είναι αυτά να τα μαζέψω εγώ» και μου είπε ότι δεν είναι απλό, ότι είναι εκχυλίσματα και παρασκευάζονται στο εργαστήριο του. Μου έστειλε πρόγραμμα διατροφής, πολύ απαιτητικό, με πολλά υγρά και χυμούς. Ένας από αυτούς με παντζάρι και σκόρδο του προκαλούσε καούρες και εμετό. Μας έλεγε ότι αντιδρά ο οργανισμός και καθαρίζει από τα ξεκίνημα κύτταρα» ανέφερε ο μάρτυρας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τον ψευτογιατρό  στις 23 Ιουνίου 2015 και ο ασθενής πατέρας του, του παρέδωσε τις 7.200 ευρώ.

Όπως είπε ο μάρτυρας ο «ψευτογιατρός» καταφερόταν συνέχεια κατά των γιατρών και επικαλούνταν Μαριαννα Βαρδινογιαννη, που όπως τους έλεγε, «τον παρακαλούσε να θεραπεύσει τα παιδιά στο ίδρυμα της».

Σε ερώτηση της προέδρου πως του φάνηκε ο ψευτογιατρός από κοντά ο μάρτυρας απάντησε ότι «στην όψη ήταν συνηθισμένος, αλλά με αυτά που έλεγε σε έπειθε ότι είναι κάτι μεγάλο, ότι κάνει μεγάλα πράγματα. Τηλεφωνήσαμε στον κ.Ζ, τον οποίο μες είχε προτείνει για κάποιες εξετάσεις. Ο Ζ. μου είπε: «Είστε τυχεροί που έχετε τον Κοντο ως γιατρό, εμένα έχει θεραπεύσει τη μάνα μου. Είναι φοβερός γιατρός»»

Ωστόσο, παρά τις διαβεβαιώσεις του «ψευτογιατρού» ο πατέρας χειροτέρευε.

«Μου είπε έλα να με βρεις σε ένα νοσοκομείο πίσω από το Χιλτον και εμφανίστηκε με ποδιά γιατρού και μου έδωσε ένα χάπι να το πάω στον πατέρα μου κι ένα μέλι από το Άγιο Όρος. Η κατάσταση χειροτέρευε συνεχώς. Από τα μέσα Ιουλίου ο πατέρας μου χρειάστηκε συσκευή οξυγόνου. Εμείς είχαμε διακόψει τις θεραπείες στο νοσοκομείο γιατί είχαμε πλέον γιατρό τον Κόντο. Αν και χειροτέρευε η κατάσταση, ο Κοντός επέμενε ότι πρέπει να αυξήσουμε τις δόσεις των βοτάνων για να μικρύνουν οι όγκοι. Όλο και αύξανε ποσότητες υγρών, που στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο πατέρας μου δε γινόταν. Του δημιουργούσε τυμπανισμούς, αυτό πίεζε τον πνεύμονα».

Η κατάσταση του ασθενούς χειροτέρευε συνεχώς, σε σημείο που χρειάστηκε να κάνει παρακεντήσεις για να αφαιρείται το υγρό που συγκεντρώνονταν στον πνεύμονα του. «Εμείς του λέγαμε ότι ο ασθενής χειροτερεύει, έλα να τον δεις. Ήρθε γύρω στις αρχές Αυγούστου και μας έδειξε ταυτότητα του ερυθρού σταυρού του διεθνούς. Αφού είχαμε ξεκινήσει παρακεντήσεις, τον πήραμε και του είπαμε ότι ο ασθενής δε μπορεί να πιει. Και μας είπε να πάρουμε νοσοκόμα που θα του βάζει με ορό με τα βότανα. Από ένα σημείο και μετά οι φλέβες του καταστρέφονταν και το υγρό ήταν κάπως καυστικό και του δημιουργούσε σαν εκζέματα. Μια ημέρα πριν πεθάνει μας είπε να του δώσουμε σόδα με νερό για να φύγουν τα φλέγματα» είπε ο μάρτυρας.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr