search-button
cross-out

Τελεσίγραφο Ιερώνυμου στους Αγίους Ισιδώρους: Διορία πέντε ημερών

Διορία πέντε ημερών έχει δώσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον πατέρα Δημήτριο Λουπασάκη και στους μοναχούς που τον ακολουθούν να εγκατασταθούν σε ίδρυμα στη Βάρη.
Τελεσίγραφο Ιερώνυμου στους Αγίους Ισιδώρους: Διορία πέντε ημερών

Θέση στο θέμα των «θαυμάτων» στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού και προσωπικά στους «θαυματοποιού» πατρός Δημήτριου Λουπασάκη, παίρνει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας, Ιερώνυμος.

Με το πόρισμα της Αρχιεπισκοπής, το οποίο περιλαμβάνει βαρύτατες κατηγορίες κατά του π. Δημητρίου, στα χέρια του, ο Αρχιεπίσκοπος σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, αναφέρει: «Ήρθε η ευθύνη σε μένα. Εγώ τι είμαι στρατιωτικός διοικητής, διευθυντής αστυνομίας ή είμαι και πατέρας; Πείτε ότι έχετε ένα παιδί που παρεκτρέπεται δεν θα προσπαθήσετε να το συμβουλεύσετε; Είπα να σηκώσω το βάρος αλλά να γίνω και πατέρας. Δεν είναι μόνο αυτός. Είναι 16 παιδιά 25 με 30 ετών. Μία κοινότητα χωρίς νομική ύπαρξή. Τους κάλεσα, μίλησα με τα παιδιά τους είπα θέλετε να γίνετε μοναχοί; Εδώ δεν ισχύει αυτό, δεν υπάρχει μοναστήρι. Δεν πρέπει να τα βοηθήσω;».

Ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτηρίζει το πόρισμα που συντάχθηκε από τον μητροπολίτη Λάρισας πολύ σκληρό, αλλά όχι μακριά από την πραγματικότητα και αναφέρεται στη διορία πέντε ημερών που έχει δώσει στον π. Δημήτριο Λουπασάκη να εγκατασταθεί μαζί με τους ακολούθους του σε ίδρυμα στη Βάρη, σε ένα νομικό εκκλησιαστικό πρόσωπο.

«Αν πουν ότι δέχονται, θα το παρακολουθήσουμε. Αν πουν «μένουμε εδώ», θα γίνει ό,τι λένε οι κανόνες της Εκκλησίας και ό,τι λένε οι νόμοι του Κράτους».
Σχετικά με τον Σταυρό του π. Δημήτριου, ο Ιερώνυμος, αναφέρει πως δεν θα του επιτραπεί να χρησιμοποιείται και πως θα τοποθετηθεί σε προθήκη για να «μην επιτρέπεται η εργαλειοποίησή του» και όποιος επιθυμεί θα τον προσκυνά.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr