search-button
cross-out

Τέμπη: «Λύγισε» στον αέρα ο πατέρας της 28χρονης Ελπίδας – . Ζητώ δικαίωση για το παιδί μου, που έχασα

Ο Χρήστος Χούπας, «λύγισε» στην παρέμβασή του στην εκπομπή «Πρόσωπο με Πρόσωπο» που επικεντρώθηκε στα θέματα δικαιοσύνης και των καθυστερήσεων που παρατηρούνται.
Τέμπη: «Λύγισε» στον αέρα ο πατέρας της 28χρονης Ελπίδας –  . Ζητώ  δικαίωση για το παιδί μου, που έχασα

Ο πατέρας της 28χρονης Ελπίδας που έχασε τη ζωή της στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ζήτησε δικαίωση για το παιδί του.

«Εγώ δεν είμαι άνθρωπος του μίσους και της εκδίκησης. Ζητώ όμως δικαίωση για το παιδί μου, που έχασα. Κι ελπίζω η δικαιοσύνη να κάνει ορθά τη δουλειά της. Τόση ώρα στο πλατό, διαπιστώνω κάποια διάλεκτο μεταξύ δικηγόρων, η οποία είναι άγνωστη στον απλό κόσμο. Εγώ μιλάω καλά τα ελληνικά. Χειρίζομαι ορθά την ελληνική γλώσσα. Ισόβια σημαίνει ίσος με τον βίο σου. Αν είναι να εισάγουμε για να απαλύνουμε κάποια πράγματα, λένε ότι και στα άλλα κράτη της Ευρώπης, τα προηγμένα, ισόβια εννοούμε 10, 12, 15 χρόνια και ξαναβγαίνουμε. Ίσως πρέπει να εισάγουμε μια καινούργια ορολογία, όπως έχουμε εισάγει τη λέξη bullying, τα τελευταία τρία χρόνια και να μιλάμε και να συνεννοούμαστε έτσι. Και να το γνωστοποιήσουμε και στον Μπαμπινιώτη, ότι αυτή η έννοια λέγεται έτσι» περιέγραψε.

«Εγώ, δεν ξέρω πως με χαρακτηρίζετε αν είναι παλιακός ή αν δεν είμαι, αλλά ισόβια σημαίνει ίσος με τον βίο σου. Όσο ζεις είσαι μέσα» τόνισε συγκινησιακά φορτισμένος.

«Υπάρχει και το ευρωπαϊκό δικαστήριο»

Για το ενδεχόμενο να καθυστερήσει η δίκη όπως είδαμε και στην υπόθεση για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ανέφερε ότι «Αυτό είναι μέσα στο πρόγραμμα. Ευελπιστώ όμως να μην είναι έτσι. Αλλά, κι αν δεν ικανοποιηθούμε όλοι μας που έχουμε αναθέσει σε δικηγόρους την υπόθεση, υπάρχει και το ευρωπαϊκό δικαστήριο, τι να κάνουμε; Θα αναγκαστούμε να πάμε κι εκεί. Αλλά για δικαίωση, μιλάμε για την ψυχή των παιδιών που ήταν το απαύγασμα του ελληνικού Έθνους. Ήταν φοιτητές. Δηλαδή στερηθήκαμε ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να βγάλει αυτή η κοινωνία. Μιλάμε για πτυχία τα οποία τα απέκτησαν με κόπο και μόχθο των γονιών. Δεν είναι παίξε γέλασε. Και η κόρη μου έχασε τη ζωή της με βίαιο τρόπο. Την σκότωσαν κοινώς. Δεν πήρε το αυτοκίνητό της και να πέσει πάνω στο δέντρο. Την σκότωσε κρατικός μεταφορέας».

Για το γεγονός ότι κατά τύχη δεν μπήκαν και τα άλλα δύο παιδιά του στο μοιραίο τρένο των Τεμπών, ο κ. Χούπας απάντησε: «Ναι, από μία σύμπτωση. Είχε χαλάσει το λάπτοπ και περίμεναν να το φτιάξει ο τοπικός μάστορας. Και να σας πω και κάτι ακόμα… Με το προηγούμενο τρένο, έφυγαν επτά παιδιά από μία πόλη 12.000 κατοίκων για να πάνε στη Θεσσαλονίκη. Το φαντάζεστε τι θα μπορούσε να γίνει;».

enikos.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr