search-button
cross-out

Τέμπη: «Ο μηχανοδηγός είχε καταλάβει ότι κάτι πάει λάθος και προσπαθούσε να μάθει τι συμβαίνει»

Αν αλλάξουν τα κλειδιά, τότε το τρένο θα εκτροχιαζόταν την ώρα που θα πέρναγε από αυτά, τόνισε ο πρόεδρος των μηχανοδηγών της Hellenic Train
Τέμπη: «Ο μηχανοδηγός είχε καταλάβει ότι κάτι πάει λάθος και προσπαθούσε να μάθει τι συμβαίνει»

Για την τραγωδία των Τεμπών μίλησε οπ πρόεδρος των μηχανοδηγών της Hellenic Train , Κώστας Γενηδούνιας, ΄όπου και σχολίασε αρχικά την πληροφορία ότι ο ένας μηχανοδηγός από τις δύο αμαξοστοιχίες προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με άλλους μηχανοδηγούς των γύρω περιοχών.

«Αν αυτό ισχύει, για εμένα προσωπικά αυτό σημαίνει ότι είχε προσπαθήσει να επικοινωνήσει κι άλλη φορά να επικοινωνήσει με τον σταθμάρχη, αφού είχε φύγει από την Λάρισα».

«Και επειδή εδώ έχουμε ”κοπτοραπτική” στα ηχητικά που έχουν δοθεί στην δημοσιότητα, ο μοναδικός που έχει αυτά τα ηχητικά είτε μέσω του GSMR που κάνει την επικοινωνία μεταξύ των σταθμαρχών είτε μέσω την ώρα που φεύγει το τρένο από την Λάρισα, είναι ο ΟΣΕ», πρόσθεσε ο κ. Γενηδούνιας, μιλώντας στο MEGA.

Μετά την δημοσίευση των ηχητικών ντοκουμέντων από το τραγικό δυστύχημα ο πρόεδρος των μηχανοδηγών της Hellinic Train μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA ανακοίνωσε ότι έχουν ζητήσει από εδώ και πέρα οι επικοινωνίες να καταγράφονται και στις μηχανές.

Σχετικά με το σημείο της κατάθεσης του 59χρονου σταθμάρχη της Λάρισας, όπου λέει ότι άλλαξαν τα κλειδιά μόνα τους, καθώς ο ίδιος τα είχε γυρίσει στην γραμμή ανόδου, σχολίασε ο κ. Γενηδούνιας: «Αν αλλάξουν τα κλειδιά, τότε το τρένο θα εκτροχιαζόταν την ώρα που θα πέρναγε από αυτά».

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr