search-button
cross-out

Θάνατος φοιτητή στη Σίφνο: Καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια, ισχαιμία μυοκαρδίου και πνευμονικό οίδημα έδειξε η νεκροτομή

Συγκλονίζει ο θάνατος του 23χρονου φοιτητή που πέθανε ξαφνικά στη Σίφνο και δεν αντιμετώπιζε κανένα προηγούμενο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Σύμφωνα με τη νεκροψία-νεκροτομή, που έγινε στον Πειραιά, ο θάνατός του οφείλεται σε καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια.
Θάνατος φοιτητή στη Σίφνο: Καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια, ισχαιμία μυοκαρδίου και πνευμονικό οίδημα έδειξε η νεκροτομή

Συγκεκριμένα, ο ιατροδικαστής και προϊστάμενος τη ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά, Ηλίας Μπογιόκας, μίλησε στο newsit.gr για τα συμπεράσματα της νεκροψίας – νεκροτομής του φοιτητή λέγοντας πως ο άτυχος Θανάσης – που πέθανε στη Σίφνο – υπέστη καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια, ισχαιμία του μυοκαρδίου και πνευμονικό οίδημα.

Όπως είπε βρισκόμαστε εν αναμονή των εργαστηριακών και τοξικολογικών εξετάσεων, καθώς φαίνεται να είχε περάσει κορονοϊό: «Αν ήταν θετικός δεν μπορώ να το ελέγξω εγώ, θα το δούμε στις εξετάσεις που θα βγουν» σημείωσε ο κ. Μπογιόκας.

Ο ιατροδικαστής τόνισε πως ο κορονοϊός δίνει παρενέργειες και στην καρδιά και στο αναπνευστικό σύστημα: «Η covid δίνει παρενέργειες στην καρδιά και στο αναπνευστικό σύστημα αλλά δεν μπορούμε να το ξέρουμε τώρα με λεπτομέρεια. Μπορεί να είναι και από άλλες αιτίες. Οι ακριβείς συνθήκες και αίτια από τα οποία προέκυψε ο θάνατος θα βγουν από τις εργαστηριακές εξετάσεις».

Υπενθυμίζεται πως ο 23χρονος φοιτητής από τη Λαμία βρισκόταν στη Σίφνο για διακοπές με φίλους του, όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία, έκανε εμετό και έχασε τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας, χωρίς οι γιατροί να καταφέρουν να τον βοηθήσουν.

Ο 23χρονος ήταν από τη Λαμία και σπούδαζε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ενώ έχει μια δίδυμη αδερφή. Το απόγευμα της Πέμπτης θα γίνει η κηδεία του άτυχου Θανάση στη Λαμία.

«Η μητέρα του δεν είχε εντοπίσει κάποιο πρόβλημα»
«Τα πρώτα στοιχεία που έρχονται από την ιατροδικαστική έκθεση αναφέρουν καρδιοαναπνευστική ανακοπή, ισχαιμία του μυοκαρδίου και εικόνα πνευμονικού οιδήματος», λέει στο LamiaReport ο καρδιολόγος και φίλος της οικογένειας, Παναγιώτης Ιακωβής.

«Η νεκροψία δεν έδειξε κάποια φλεγμονή ή κάποια άλλη ασθένεια της στεφανιαίας αρτηρίας για αυτό θα πρέπει να περιμένουμε και τις υπόλοιπες εξετάσεις. Δυστυχώς ανάλογα επεισόδια μπορεί να συμβούν σε οποιοδήποτε άνθρωπο, που μπορεί να έχει ταλαιπωρηθεί, χωρίς να έχει ποτέ πρόβλημα με την καρδιά του» σημείωσε.

Επιβεβαίωσε πως ο νεαρός Θανάσης δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας: «Προσωπικά δεν είχα εξετάσει ποτέ το Θανάση, η μητέρα του όμως που είναι εξαιρετική παθολόγος δεν είχε εντοπίσει ποτέ κάποιο καρδιολογικό θέμα. Σας είπα άλλωστε ότι και η ιατροδικαστική έκθεση δεν περιλαμβάνει κάτι παθολογικό στη στεφανιαία».

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr