search-button
cross-out

Θεσσαλία: Απίστευτη εικόνα από δορυφόρο με την εικόνα των πλημμυρισμένων εκτάσεων

Συνολικά υπολογίζονται περίπου 720.000 στρέμματα πλημμυρισμένων εκτάσεων.
Θεσσαλία: Απίστευτη εικόνα από δορυφόρο με την εικόνα των πλημμυρισμένων εκτάσεων

Συνεχίζεται το δράμα όλων όσοι έχουν πληγεί από την κακοκαιρία Daniel, η οποία διέλυσε τα πάντα στο πέρασμά της από τη Θεσσαλία. 

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, είπε σήμερα πως η κατάσταση στη Θεσσαλία μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel είναι πολύ δύσκολη.

Δορυφορικά δεδομένα από το ραντάρ του ευρωπαϊκού δορυφόρου Sentinel-1 που πέρασε πάνω από τη χώρα μας το απόγευμα της Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου 2023, δείχνουν ότι ένα μεγάλο μέρος του κάμπου της Θεσσαλίας έχει πλημμυρίσει. Το μεγαλύτερο μέρος των Νομών Τρικάλων και Καρδίτσας έχει κατακλυστεί από τα νερά χειμάρρων και παραποτάμων του Πηνειού. Στην Ανατολική Θεσσαλία, η έκταση της Λίμνης Κάρλα είναι σχεδόν ίση με την έκταση που είχε πριν την αποξήρανσή της το 1962.

Ο χάρτης με τα δορυφορικά δεδομένα που επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr δείχνει με γαλάζιο χρώμα τις περιοχές της Θεσσαλίας που έχουν πλημμυρίσει. Συνολικά υπολογίζονται περίπου 720.000 στρέμματα πλημμυρισμένων εκτάσεων.

Δείτε φωτογραφία που τραβήχτηκε από το διάστημα:

lamiareport.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr