search-button
cross-out

Θεσσαλονίκη: Ανατριχίλα από τις καταθέσεις για τα κορίτσια που βιάστηκαν από τον πατέρα φίλης τους

Θεσσαλονίκη: Οι καταθέσεις των μητερών των παιδιών που έπεσαν θύματα βιασμού από τον πατέρα φίλης τους συγκλόνισαν τους παριστάμενους στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο
Θεσσαλονίκη: Ανατριχίλα από τις καταθέσεις για τα κορίτσια που βιάστηκαν από τον πατέρα φίλης τους

Αποτροπιασμό προκάλεσαν σε όσους βρέθηκαν την Τρίτη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης οι καταθέσεις των κοριτσιών που κατήγγειλαν ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον πατέρα φίλης τους.

Ο κατηγορούμενος για βιασμό, τετελεσμένο και σε απόπειρα, για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη και για κατάχρηση ανηλίκων, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση στην αρχική του τοποθέτηση είπε «δηλώνω ότι είμαι αθώος. Κατηγορούμαι άδικα. Δεν έχω κάνει καμία από αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις που μου αποδίδονται

«Η κόρη μου τρέμει ολόκληρη όταν μιλάει για όλα αυτά»
Η πρώτη μάρτυρας που κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου, η οποία είναι η μητέρα ενός κοριτσιού που φέρεται να παρενόχλησε σεξουαλικά ο κατηγορούμενος, ανέφερε μεταξύ άλλων πως το παιδί της όταν ξεκίνησε να της λέει τι ακριβώς συνέβαινε, το σώμα του έτρεμε ολόκληρο. «Η κόρη μου, μου είπε πως ο κατηγορούμενος την πείραζε, την ενοχλούσε και την άγγιζε στο σώμα. Δεν αισθανόταν καθόλου καλά το παιδί όταν μου τα έλεγε».

Μάλιστα, η μητέρα είχε ενημερώσει την μικρή κόρη της για τους κινδύνους που υπάρχουν. «Της είχα πει να προσέχει. Να μην αφήνει κανέναν να την αγγίζει, πόσο μάλλον σε ευαίσθητα σημεία και στα εσώρουχα. Προσπάθησα να μείνω όσο ψύχραιμη γινόταν, όταν άκουσα αυτά που είχαν συμβεί με τον κατηγορούμενο».

Στη συνέχεια η μάρτυρας κατέθεσε ακριβώς τα λόγια του παιδιού της, καθώς και κάποια συμβάντα που είχαν σημειωθεί ανάμεσα στην κόρη της και τον κατηγορούμενο. «Όλα ξεκίνησαν όταν η μικρή ήταν 6,5 ετών. Η πρώτη φορά που ο άντρας παρενόχλησε το παιδί, ήταν όταν βρισκόταν σπίτι του και είχε βραχεί, ήθελε να αλλάξει ρούχα. Ρώτησε την Μαρία, την φίλη της και κόρη του κατηγορούμενου, τι μπορεί να κάνει, και η Μαρία της είπε να πάει στον μπαμπά της (τον φερόμενο δράστη) για να της δώσει ρούχα. Αντί να γίνει αυτό, η κόρη μου, μου είπε πως στέγνωσε με το πιστολάκι τα ρούχα της και την ακουμπούσε στο σώμα της. Έβαλε τα χέρια του στο στήθος της και την φιλούσε στο στόμα με την γλώσσα του. Αυτό γινόταν για 5 χρόνια. Έλεγε πως έτσι της δείχνει την αγάπη του, και πως δεν είναι κάτι κακό».

Συμπλήρωσε πως το παιδί της ταράζεται όταν προσπαθεί η μάρτυρας να μιλήσει για αυτό το θέμα. «Δυσκολεύεται να μου πει πως έγιναν όλα τα πράγματα. Δεν θέλει να επικοινωνεί με κανέναν άντρα, δεν τους εμπιστεύεται, δεν τους μιλάει καν, αν και ακόμα είναι πολύ μικρή».

«Μου είπαν να προσέχω γιατί αγγίζει τα κορίτσια σε ευαίσθητα σημεία – Σοκαρίστηκα»
«Η κόρη μου πήγαινε στο σπίτι του κατηγορούμενου όταν ήταν 8 χρονών. Ήθελε να παίξει με την κόρη του, την Μαρία. Αρκετές φορές η Αναστασία έμενε περισσότερες ώρες από όσο της επέτρεπα, μπορεί και δύο ώρες παραπάνω. Προφανώς της είχα κάνει παρατήρηση για αυτό. Με τον κατηγορούμενο δεν το συζήτησα ποτέ» ανέφερε η δεύτερη μάρτυρας και μητέρα του δεύτερου κοριτσιού κατά την διάρκεια της κατάθεσής της.

Μάλιστα, η ίδια έμαθε από μια άλλη μητέρα για τις φρικιαστικές πράξεις που κατηγορείται ο φερόμενος δράστης. «Η μητέρα, η οποία κατέθεσε προηγουμένως πρώτη, μου είπε να προσέχω τον πατέρα της Μαρίας, γιατί αγγίζει τα κορίτσια σε ευαίσθητα σημεία. Προφανώς εγώ σοκαρίστηκα».

Η ίδια ακολούθως ρώτησε τις κόρες της εάν είναι αλήθεια όλα αυτά που της μετέφεραν, με τις ίδιες να το αρνούνται. «Ένα βράδυ λίγες μέρες πριν πάμε να καταθέσουμε στο Τμήμα Ανηλίκων, η Αναστασία μου είπε “μαμά θέλω να σου πω κάτι σοβαρό. Είναι αλήθεια όσα σου είπαν και τα έκανε και σε εμένα. Με έχει αγγίξει σε ευαίσθητα σημεία και με έχει φιλήσει στο στόμα”. Ήταν πολύ δύσκολο να ρωτάω το παιδί μου για όλα αυτά».

«Κατέβασε το εσώρουχο του παιδιού μου και έβαλε το χέρι του στα γεννητικά του όργανα, εκείνη προσπαθούσε να τον αποφύγει. Την ακουμπούσε ακόμα και με το γεννητικό του όργανο σε διάφορα σημεία. Η κόρη μου, μου είπε χαρακτηριστικά πως “θέλω να τα ξεχάσω όλα μαμά, σε παρακαλώ ας μην μιλάμε άλλο για αυτό”».

«Μαμά μου ψιθύρισε “σε ποθώ πάρα πολύ”, τι σημαίνει αυτό;»
Η τρίτη μάρτυρας που κατέθεσε, επίσης μητέρα ενός κοριτσιού, τόνισε πως μετά το περιστατικό η κόρη της δεν θέλει να έχει καμία επαφή με αγόρια, αφού όπως της είπε «τους σιχάθηκα, τους φοβάμαι τους άντρες, δεν θέλω κανέναν».

«Όταν πήγα να την αγκαλιάσω, με ρώτησε “μαμά τι σημαίνει σε ποθώ πάρα πολύ;” Εγώ σοκαρίστηκα και την ρώτησα τι ακριβώς εννοεί. Η κόρη μου, μου εξήγησε πως ο κατηγορούμενος την αγκάλιασε, την έπιασε στο γεννητικό της όργανο, και της ψιθύρισε αυτό το πράγμα. Ανατριχιαστικό. Όταν τα άκουσα αυτά ήθελα να πάω σπίτι του και να τον σκοτώσω. Να καθαρίσει ο τόπος από αυτά τα σκουπίδια».

Η μητέρα, όπως κατέθεσε, συζήτησε με τον σύζυγό της όσα της μετέφερε η κόρη της, και στη συνέχεια ο ίδιος συναντήθηκε με τον κατηγορούμενο. «Μίλησε μαζί του και ο κατηγορούμενος του είπε πως όλα είναι μια παρεξήγηση. Όλα έγιναν κατά λάθος σύμφωνα με αυτόν».

Το χρονικό της υπόθεσης
Όλα άρχισαν, όταν μητέρα ανήλικης υπέβαλε μήνυση στην αστυνομία, τον Σεπτέμβριο του 2020. Όταν ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική έρευνα, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του κατηγορούμενου, ο οποίος κρατείται από τον Οκτώβριο του 2021 στις φυλακές Γρεβενών.

Ο συγκεκριμένος άνδρας διέμενε με την οικογένειά του σε προάστιο της Θεσσαλονίκης. Οι τέσσερις ανήλικες επισκέπτονταν το σπίτι του κατηγορούμενου, από το 2015 έως το 2019, καθώς ήταν φίλες των παιδιών του. Τα τρία κορίτσια (γεννημένα το 2010 και το 2009) διατηρούσαν φιλική σχέση με την ανήλικη κόρη του, ενώ το τέταρτο κορίτσι (γεννημένο το 2006), ήταν φίλη του ενός γιού του και συμμαθήτρια του άλλου του γιού.

Οι πράξεις φέρονται πως τελέστηκαν κατ’ εξακολούθηση στις ανήλικες, το επίδικο χρονικό διάστημα, ακόμη κι όταν τα δικά του παιδιά βρίσκονταν στο σπίτι ή απουσίαζαν προσωρινά.

Από την προκαταρκτική ψυχολογική πραγματογνωμοσύνη που έγινε στις τέσσερις ανήλικες, προέκυψε ότι τα όσα αποκάλυψαν είναι πραγματικά περιστατικά και δεν οφείλονται σε επιδίωξη κάποιου οφέλους ή σε άλλους λόγους.

Πηγή: thesstoday.gr

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr