search-button
cross-out

Θεσσαλονίκη: Μαρτυρίες σοκ για τον μητροκτόνο – Ο καυγάς με τον αδερφό του πριν από τη δολοφονία- «Θα τελειώσω πρώτα τη μάνα και μετά εσένα»

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας δολοφονίας φαίνεται ότι επιβεβαιώθηκε στο Ξηροχώρι της Θεσσαλονίκης, όπου ένας 59χρονος με ψυχολογικά προβλήματα και αλκοολισμού σκότωσε με τα ίδια του τα χέρια την 84χρονη, κατάκοιτη μητέρα του. Είχε απειλήσει και τον αδερφό του, ο οποίος βρήκε την ηλικιωμένη γυναίκα νεκρή, πεσμένη γυμνή στο πάτωμα.
Θεσσαλονίκη: Μαρτυρίες σοκ για τον μητροκτόνο – Ο καυγάς με τον αδερφό του πριν από τη δολοφονία- «Θα τελειώσω πρώτα τη μάνα και μετά εσένα»

Ο 59χρονος ζούσε με την ανήμπορη μητέρα του σε μια μονοκατοικία στο Ξηροχώρι Θεσσαλονίκης. Όπως αποκαλύπτεται από τις μαρτυρίες του ίδιου του του αδερφού αλλά και συγχωριανών του δράστη, ο μητροκτόνος όχι μόνο χτυπούσε συχνά την 84χρονη γυναίκα, αλλά η αστυνομία είχε κληθεί πολλές φορές στο σπίτι τους, χωρίς όμως να γίνει κάτι.

Η 84χρονη εκτός από κατάκοιτη, ήταν και τυφλή τα τελευταία έξι χρόνια. Όπως από νωρίς σας ενημέρωσε το newsit.gr, ο 59χρονος εκνευρίστηκε γιατί η άτυχη γυναίκα του ζήτησε ένα ποτήρι νερό. Τη χτύπησε με ένα μπουκάλι στο κεφάλι, την πάτησε με το πόδι του στο στέρνο, έβαλε τα χέρια του στο λαιμό της και τα έσφιξε.

Την άφησε αναίσθητη και γυμνή στο πάτωμα και κοιμήθηκε. Πληροφορίες του newsit.gr, που επιβεβαιώνουν οι κάτοικοι του χωριού, λένε πως είχε σκοπό να τη θάψει μόνος του. Ο αδερφός του δεν έκρυψε ότι είχε απειλήσει και τον ίδιο. Όπως είπε σε δηλώσεις του, είχε βγεί να πάει λίγο φαγητό για την 84χρονη και όταν γύρισε, είχε γίνει το κακό. «Τελείωσε η μάνα», ήταν το μόνο που του είπε.

Έπινε και έβριζε τους πάντες
«Ο άνθρωπος ήταν αλκοολικός και κυκλοφορούσε όπως να ’ναι. Όταν έπινε ειδικά έκανε διάφορες “τρέλες”. Η γειτονιά εκεί μου έκανε γι’ αυτόν υπερβολικά παράπονα. Τους έβριζε όλους. Έβγαινε με το τρακτέρ στον δρόμο και απειλούσε ότι θα τους πατήσει. Προχθές το βράδυ οι γείτονες μού είπαν ότι όλη τη νύχτα τα δύο αδέρφια μάλωναν», περιγράφει στο newsit.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Ιάκωβος Τσινασλανίδης.

Ο 59χρονος είχε πατέρας τριών παιδιών, τα οποία όμως είναι μεγάλα και φαίνεται να μην έχουν σχέση μαζί του. Η πρώην σύζυγός του, τον εγκατέλειψε πριν από σχεδόν 20 χρόνια και έφυγε για τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας, ο ίδιος μη μπορώντας να δεχτεί τον χωρισμό, είχε πάει στην οικογένειά της να ζητήσει το λόγο που τον άφησε και εκεί τα πράγματα είχαν «ξεφύγει». «Του έσπασαν το κεφάλι, είχε νοσηλευτεί» λέει ο Ιάκωβος Τσινασλανίδης, λέγοντας μάλιστα πως είχε απευθυνθεί και σε τηλεοπτική εκπομπή για το χωρισμό του!

Τα αδέρφια ήταν ρακοσυλλέκτες. Οι καυγάδες ήταν συνεχείς και γι’ αυτό πήγαινε συχνά στο σπίτι τους κοινωνική λειτουργός, η οποία όμως είχε μαλώσει με τον δράστη και τελικά σταμάτησε να πηγαίνει. Ήταν εκείνη που είχε αποφασίσει, πριν από μερικά χρόνια, πως ο άνδρας θα έπρεπε να μπει σε ψυχιατρείο, όπως και έγινε. Αλλά τον κράτησαν 2-3 μήνες και μετά τον έδιωξαν, πρόσθεσε ο κοινοτάρχης.

Οι απειλές στον αδερφό του
Η άγρια δολοφονία στο Ξηροχώρι Θεσσαλονίκης, η δεύτερη μητροκτονία των τελευταίων εβδομάδων, αποκαλύφθηκε χθες (26.07.2022) το πρωί, όταν ο άλλος γιος του θύματος πήγε στο σπίτι. Η 84χρονη ήταν πεσμένη στο πάτωμα, γυμνή. Αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία, ο αδερφός του συνελήφθη ύστερα από λίγο και τελικά ομολόγησε το έγκλημα.

«Θα τελειώσω πρώτα τη μάνα και μετά εσένα» είπε ο δράστης στον αδερφό του όπως περιέγραψε ο δεύτερος. Την ημέρα της δολοφονίας, περιέγραψε επίσης, του είπε μόνο: «τελείωσε η μάνα», λίγο πριν βρει την 84χρονη νεκρή.

«Μάλωνε με τον κόσμο και ξεσπούσε σε εμένα. Έπινε τα ούζα και ερχόνταν εδώ στο σπίτι και με χτυπούσε με ξύλα και μετά σκότωσε την γριά. Η μάνα μου ήταν τυφλή και πλέον δεν μπορούσε να σηκωθεί. Ήταν κατάκοιτη. Μας μαγείρευε παλιά. Ο αδερφός μου όλη μέρα έκανε βόλτες με το τρακτέρ, πείραζε τον κόσμο και τον απειλούσε λέγοντας “θα τους βάλω φωτιά να τους κάψω”», είπε επίσης.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr