search-button
cross-out

Θεσσαλονίκη: Παρά τον άγριο ξυλοδαρμό της που παραλίγο να της κοστίσει τη ζωή τον συγχώρεσε, επέστρεψε μαζί του και ζήτησε να μην φυλακιστεί!

Η γυναίκα θα μπορούσε να είναι νεκρή από την φρικτή επίθεση και την απόπειρα στραγγαλισμού της από τον 45χρονο φίλο της - Ο νταής καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση με τρία χρόνια αναστολή
Θεσσαλονίκη: Παρά τον άγριο ξυλοδαρμό της που παραλίγο να της κοστίσει τη ζωή τον συγχώρεσε, επέστρεψε μαζί του και ζήτησε να μην φυλακιστεί!

Σε δύο χρόνια φυλάκιση, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης άντρας που ξυλοκόπησε άγρια τη σύντροφό του και επιχείρησε να τη στραγγαλίσει.
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 5 Μαΐου και ο βίαιος σύντροφος κρίθηκε ένοχος για «ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη από την οποία μπορούσε να προκληθεί στο θύμα κίνδυνος για τη ζωή του», αφού η ιατροδικαστική εξέταση μαρτυρούσε τα βάναυσα χτυπήματα που δέχθηκε η γυναίκα στο κεφάλι και σε όλο της το κορμί, όπως είχε καταθέσει και η ίδια στην αστυνομία.

Εκείνο το βράδυ κατάφερε να γλιτώσει από τη μανία του συντρόφου της όταν έτρεξε ημίγυμνη και ξυπόλυτη και κατάφερε να διαφύγει από το παράθυρο του σπιτιού και να ζητήσει βοήθεια από την αστυνομία.

Την Τρίτη, έξι μήνες μετά το περιστατικό και ενώ θα μπορούσε να ήταν νεκρή από τα χέρια του συντρόφου της, η γυναίκα εμφανίστηκε στο δικαστήριο και δήλωσε πως δεν επιθυμεί την τιμωρία του 45χρονου, αφού τον έχει συγχωρέσει και συνεχίζουν να διατηρούν δεσμό. Αυτό ήταν που προκάλεσε και την αντίδραση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία της είπε χαρακτηριστικά «σας σακάτεψε στο ξύλο, το σκεφτήκατε σοβαρά και επιστρέψατε;».

Στην κατάθεσή της στο δικαστήριο, η 30χρονη ανέφερε ότι δε θυμάται πολλά από εκείνο το βράδυ, με εμφανή πρόθεση να προστατέψει τον σύντροφό της που κάθισε στο εδώλιο. «Δε θυμάμαι καλά τι έγινε, γιατί πέρασαν τόσοι μήνες. Με χτύπησε με τα χέρια, αλλά δε θυμάμαι, μόνο μια μπουνιά θυμάμαι, γιατί μετά είχα ζαλιστεί. Συνεχίζουμε να μένουμε μαζί», ήταν οι λίγες λέξεις που είπε απευθυνόμενη στην έδρα.

Σύμφωνα με όσα είχε καταθέσει προανακριτικά η γυναίκα και προκύπτουν και από την έκθεση του ιατροδικαστή, ο κατηγορούμενος επέστρεψε στην οικία τους σε κατάσταση μέθης και όταν η γυναίκα πήγε στην κρεβατοκάμαρα για να ξαπλώσει, την ακολούθησε. Μπήκε στο υπνοδωμάτιο, τράβηξε την κουβέρτα και ξεκίνησε να την χτυπάει με μπουνιές στο πρόσωπο. Την τράβηξε από τα μαλλιά και την έριξε από το κρεβάτι, χτυπούσε το κεφάλι της στα έπιπλα, ενώ προσπάθησε να τη πνίξει τουλάχιστον τρεις φορές σφίγγοντας τα χέρια του στο λαιμό της.

Το ακραίο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας είχε διάρκεια δέκα ολόκληρων λεπτών, ενώ ο κατηγορούμενος σταμάτησε μόλις για ένα λεπτό και επέστρεψε για να επιτεθεί ξανά στο θύμα. Κάποια στιγμή η γυναίκα βρήκε τη δύναμη να σηκωθεί και πήδηξε ξυπόλυτη από το παράθυρο για να γλιτώσει. Η κατάθεσή της διαβάστηκε στο δικαστήριο και το θύμα επιβεβαίωσε όσα είχε αναφέρει στην αστυνομία.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι ήταν μεθυσμένος και παραδέχθηκε ότι χτύπησε τη σύντροφό του, αλλά ισχυρίστηκε ότι δε θυμόταν ότι της επιτέθηκε τόσο άγρια. «Σταμάτησα όταν κατάλαβα τι έκανα» είπε, λίγο πριν ακούσει την ετυμηγορία του δικαστηρίου.

protothema.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr