Θεσσαλονίκη: Σε καλύτερη κατάσταση η ερπετολόγος που δαγκώθηκε από φίδι – «Σωτήρια η άμεση μεταφορά της στο νοσοκομείο»

Η ερπετολόγος δέχτηκε δάγκωμα από φίδι το οποίο κλήθηκε να απομακρύνει από σχολείο της Θεσσαλονίκης.

Σημάδια βελτίωσης παρουσιάζει η 39χρονη ερπετολόγος από την Θεσσαλονίκη που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ του Νοσοκομείο Παπανικολάου, μετά από τσίμπημα από φίδι.

Η ερπετολόγος δέχτηκε δάγκωμα από φίδι το οποίο κλήθηκε να απομακρύνει από σχολείο της Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στο MEGA, ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος, είπε πως η άμεση μεταφορά της ερπετολόγου στο νοσοκομείο ήταν σωτήρια, τονίζοντας παράλληλα πως το αναφυλακτικό σοκ είναι ο φόβος και ο τρόμος των γιατρών.

«Είναι ένα τραγικό γεγονός που θα μπορούσε να έχει τραγικές συνέπειες. Το τσίμπημα από την οχιά εκδηλώνεται υπό τη μορφή αναφυλακτικού σοκ. Δεν κάνει πάντα τις ίδιες αντιδράσεις σε όλους τους ασθενείς, αλλά κάποιοι με αλλεργικό υπόβαθρο εκδηλώνουν αναφυλακτικό σοκ».

Ο κ. Καπραβέλος είπε πως οι γιατροί αρχίζουν να αποσύρουν σιγά σιγά τη μηχανική και φαρμακευτική υποστήριξη, καθώς η υγεία της παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης.

«Ποτέ δεν είπαμε ότι δεν είχε ελπίδες. Ήταν σε κρίσιμη κατάσταση. Εάν καθυστερούσε λίγο ακόμα, θα είχαμε τραγικές συνέπειες. Η κοπέλα πάει καλύτερα, ξεκίνησε μερική απόσυρση της μηχανικής και φαρμακευτικής υποστήριξης. Είναι σε καλό δρόμο, οι συνάδελφοι είναι αισιόδοξοι. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται η πλήρης απόσυρση της υποστήριξης. Ο οργανισμός της αντιδρά, φεύγει η τοξική κατάσταση και αντίδραση».

Σχετικά με τα δαγκώματα από φίδι, ο κ. Καπραβέλος είπε πως πρέπει να κρατήσουμε ακίνητο το μέλος που δέχτηκε το δάγκωμα και να λάβουμε άμεσα πρώτες βοήθειες

newsit.gr