search-button
cross-out

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο με εγκεφαλίτιδα 16χρονη μαθήτρια

Ώρες αγωνίας για μια 16χρονη από τον Βόλο η οποίο νοσηλεύεται με εγκεφαλίτιδα σε νοσοκομείο στην Θεσσαλονίκη. Η περιπέτεια υγείας της μαθήτριας άρχισε όταν ανάρρωσε από μία ίωση που την ταλαιπώρησε.
Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο με εγκεφαλίτιδα 16χρονη μαθήτρια

Ξαφνικά άρχισε να αισθάνεται πόνους στο κεφάλι και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Μετά τα αποτελέσματα των εξετάσεων, η ανήλικη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου και παραμένει. Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο δρόμος για την αποκατάσταση και την πλήρη λειτουργία του οργανισμού της είναι ακόμα μακρύς, ωστόσο τα πρώτα ενθαρρυντικά σημάδια προκαλούν αισιοδοξία.

Εδώ και έναν μήνα η οικογένεια της μαθήτριας βιώνει την απόλυτη αγωνία. Η  έφηβη διαγνώστηκε με εγκεφαλίτιδα. Από τη μία στιγμή στην άλλη και ενώ το παιδί ήταν γερό, χωρίς προβλήματα, μία μέρα που επέστρεψε από το σχολείο άρχισε να παραπονιέται για αφόρητους πόνους στο κεφάλι, ενώ σταδιακά μέσα σε λίγες ώρες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, thesstoday.gr, παρουσίασε κενά μνήμης.

Πανικόβλητοι οι γονείς, την μετέφεραν αρχικά στο Νοσοκομείο Βόλου. Οι γιατροί ξεκίνησαν μία σειρά εξετάσεων μέχρι που διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από εγκεφαλίτιδα, η οποία προκλήθηκε από αυτοάνοσο, το οποίο εκδηλώθηκε έπειτα από ίωση. Σήμανε συναγερμός. Η 16χρονη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Δεν υπήρχε χρόνος για χάσιμο. Τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το οικογενειακό της περιβάλλον στο taxydromos.gr, η 16χρονη έχει επαφή με το περιβάλλον και αντιδρά σε διάφορα ερεθίσματα.

Οι γιατροί όμως λένε ότι ο δρόμος για την αποκατάσταση και πλήρη λειτουργία του οργανισμού της είναι ακόμη πολύ μακρύς. Οι γονείς της βρίσκονται στο πλευρό της από την πρώτη στιγμή, αναμένοντας έξω από τον θάλαμο του Νοσοκομείου.

Στον Βόλο οι παππούδες μαζί με την 20χρονη αδελφή της 16χρονης «κρέμονται» στο τηλέφωνο και προσεύχονται για την ανάρρωσή της.

Οι γονείς είναι άνεργοι και τα έξοδα που έχει να αντιμετωπίσει η οικογένεια τεράστια. Το σχολείο της 16χρονης ανέλαβε πρωτοβουλία για να βοηθήσει συγκεντρώνοντας ένα χρηματικό ποσό για τη στήριξη της οικογένειας.

Ανάλογη πρωτοβουλία έχει αναληφθεί και από κάποιους άλλους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων που κινητοποιήθηκαν μέσω των social media.

enikos.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr