search-button
cross-out

Θεσσαλονίκη: Στο ψυχιατρείο ο 29χρονος που σκότωσε τη μητέρα του – Αποφασίστηκε ο εγκλεισμός του

Η νεκροψία - νεκροτομή στη σορό της άτυχης γυναίκας αναμένεται να ρίξει περισσότερο φως στις συνθήκες της δολοφονίας
Θεσσαλονίκη: Στο ψυχιατρείο ο 29χρονος που σκότωσε τη μητέρα του – Αποφασίστηκε ο εγκλεισμός του

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Θεσσαλονίκης από την μητροκτονία που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Καλαμαριά. Ένας 29χρονος συνελήφθη και φέρεται να ομολόγησε τη δολοφονία της 60χρονης μητέρας του, την οποία διετέλεσε στο διαμερίσμα του πέμπτου ορόφου στην οδό Παπαδιαμάντη 1.

Στον τόπο του εγκλήματος έσπευσαν αστυνομικοί και διασώστες του ΕΚΑΒ, ενώ λίγη ώρα αργότερα μέλη της Σήμανσης εντόπισαν ένα κουζινομάχαιρο, το οποίο φέρεται να χρησιμοποίησε ο 29χρονος κατά την τέλεση της αποτρόπαιας πράξης του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα είχε δεχτεί αρκετά χτυπήματα με τα χέρια, ενώ στο μαχαίρι οικιακής χρήσης εντοπίστηκαν ξεκάθαρα σημάδια αίματος. Εντός του διαμερίσματος οι αστυνομικοί, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, βρήκαν και μια κοντομάνικη μπλούζα εμποτισμένη με αίματα.

Ο 29χρονος φαίνεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και να λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, ενώ φαίνεται πως έμενε με την μητέρα του αλλά και σε κοντινό σπίτι με τη σύντροφό του το τελευταίο χρονικό διάστημα. Μόλις οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι η γυναίκα ήταν νεκρή και πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, τον οδήγησαν με χειροπέδες στο Τμήμα Ασφαλείας, ενώ λίγη ώρα αργότερα και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, φέρεται να ομολόγησε πως ευθύνεται για τον θάνατο της μητέρας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας πρότεινε να μεταφερθεί ο 29χρονος στο ψυχιατρείο και στη συνέχεια αποφασίστηκε ο εγκλεισμός του.

Η σορός της ατυχής γυναίκας θα μεταφερθεί σήμερα στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία και από την νεκροψία – νεκροτομή θα πέσει περισσότερο φως σχετικά με τις συνθήκες της δολοφονίας. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό τι προκάλεσε τον καβγά ανάμεσα σε γιο και μητέρα, ούτε αν εκείνη την ώρα ήταν και τρίτο πρόσωπο εντός του διαμερίσματος. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται βέβαιο πως θα καταθέσει στην αστυνομία και η σύντροφος του 29χρονου κατηγορούμενου.

Συγκλονισμένοι οι γείτονες της οικογένειας

Οι άνθρωποι της οδού Παπαδιαμάντη δηλώνουν συγκλονισμένοι από την τραγική είδηση που έσκασε σαν «βόμβα» εχθές το απόγευμα στην ήσυχη γειτονιά της Καλαμαριάς. Όλοι μιλούν για μία οικογένεια που ουδέποτε είχε δώσει δικαιώματα σχολιασμού, ούτε είχαν ακουστεί ποτέ καβγάδες από το διαμέρισμά τους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από ανθρώπους της γειτονιάς, νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης άκουσαν έντονες φωνές από το διαμέρισμα, ωστόσο δεν φαντάστηκαν ότι εκείνη την ώρα εκτυλισσονταν ένα φονικό δίπλα τους. «Νομίζαμε ότι φώναζαν παιδιά που έπαιζαν σε κάποιο σπίτι της πολυκατοικίας. Δεν δώσαμε σημασία και καταλάβαμε τι έγινε μόλις είδαμε τους αστυνομικούς και τα ασθενοφόρα», ανέφερε ένοικος της πολυκατοικίας.

Η γυναίκα που έχασε τη ζωή της φαίνεται πως είχε χωρίσει με τον σύζυγό της και πατέρα του φερόμενου δράστη, ενώ η οικογένεια δεν είναι άγνωστη σε πολλούς στη Θεσσαλονίκη αφού διατηρεί μία πετυχημένη και γνωστή εμπορική επιχείρηση.

«Ακούστηκαν φωνές και στη συνέχεια είδαμε τα ασθενοφόρα. Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που έγινε» είπε εργαζόμενος της περιοχής, ενώ μία γυναίκα που μένει στην πολυκατοικία ανέφερε ότι η αστυνομία ειδοποιήθηκε από γείτονες όταν άκουσαν έντονες φωνές. «Ακούστηκαν τσιρίδες αλλά στην αρχή νομίζαμε πως κάποιος μπαμπάς μαλώνει με το παιδάκι του. Μόλις μπήκαν στο διαμέρισμα τον είδαν να κάθεται στην πολυθρόνα σαστισμένος. Αυτό μου είπε γείτονας, δε ξέρω αν εκείνη την ώρα ήταν και οι αστυνομικοί στο διαμέρισμα. Μετά τον έβαλαν με χειροπέδες στο περιπολικό», ανέφερε.

«Τον ήξερα και δεν πίστευα ότι μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Δούλευε το παιδί, είχε και σχέση. Την κυρία Μπέτυ την είδα εχθές. Δεν είχαμε ακούσει ποτέ να έχουν καβγάδες», σημείωσε η γυναίκα. Εις βάρος του 29χρονου έχει σχηματιστεί δικογραφία η οποία θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

News

Latest

25 μήνες φυλακή σε 40χρονο κρατούμενο στον Βόλο που… δάγκωσε αστυνομικό
Ελλάδα

25 μήνες φυλακή σε 40χρονο κρατούμενο στον Βόλο που… δάγκωσε αστυνομικό

Κωνσταντίνος Αργυρός:  Τι λέει για τον έρωτά του με την Αλεξάνδρα Νίκα, τον γάμο και τον ερχομό του γιου τους, που άλλαξε τη ζωή του;
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κωνσταντίνος Αργυρός: Τι λέει για τον έρωτά του με την Αλεξάνδρα Νίκα, τον γάμο και τον ερχομό του γιου τους, που άλλαξε τη ζωή του;

Κανονικά θα κυκλοφορήσουν αύριο Παρασκευή τα ταξί – Αναστέλλεται η απεργία εξαιτίας της κακοκαιρίας Byron
Ελλάδα

Κανονικά θα κυκλοφορήσουν αύριο Παρασκευή τα ταξί – Αναστέλλεται η απεργία εξαιτίας της κακοκαιρίας Byron

“Να μ’ αγαπάς” – Μιχαήλ Ταμπακάκης: “Δεν μου αρέσουν τα happy end. Θα ήθελα να γίνει η ανατροπή και ο Ορφέας να είναι με την Άννα”
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

“Να μ’ αγαπάς” – Μιχαήλ Ταμπακάκης: “Δεν μου αρέσουν τα happy end. Θα ήθελα να γίνει η ανατροπή και ο Ορφέας να είναι με την Άννα”

Το Σπίτι Δίπλα Στο Ποτάμι: Η Θεοδώρα έρχεται στον Πειραιά για τους αρραβώνες της Μαγδαληνής!
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το Σπίτι Δίπλα Στο Ποτάμι: Η Θεοδώρα έρχεται στον Πειραιά για τους αρραβώνες της Μαγδαληνής!

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου λόγω της κακοκαιρίας Byron
Καιρός

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου λόγω της κακοκαιρίας Byron

Ίλιον: Σεσημασμένος για παρενοχλήσεις ο 89χρονος που προσέφερε χρήματα σε 16χρονη για συνεύρεση
Ελλάδα

Ίλιον: Σεσημασμένος για παρενοχλήσεις ο 89χρονος που προσέφερε χρήματα σε 16χρονη για συνεύρεση

Λούτσα: Προφυλακίστηκε o 29χρονος που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο – «Δεν μπορώ να καταλάβω πώς έχασα τον έλεγχο»
Ελλάδα

Λούτσα: Προφυλακίστηκε o 29χρονος που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο – «Δεν μπορώ να καταλάβω πώς έχασα τον έλεγχο»

zinapost.gr