search-button
cross-out

Θρήνος στην Ημαθία: «Νομίζαμε ότι ήταν ένα κρύωμα», λέει ο πατέρας του 8χρονου – Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

 Το χρονικό της τραγωδίας, ξεκινά από την περασμένη Παρασκευή όταν ο 8χρονος ανέβασε για πρώτη φορά πυρετό.
Θρήνος στην Ημαθία: «Νομίζαμε ότι ήταν ένα κρύωμα», λέει ο πατέρας του 8χρονου – Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Aνείπωτος θρήνος για το 8χρονο αγοράκι από την Ημαθία που άφησε τη τελευταία του πνοή στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, το βράδυ της Κυριακής 12 Ιουνίου.

Ο θάνατος του 8χρονου αποδίδεται σε στρεπτόκοκκο ομάδας Α, όπως ανακοίνωσε και ο ΕΟΔΥ, ενώ πρόκειται για το 6ο παιδί που καταλήγει από το συγκεκριμένο βακτήριο στην Ελλάδα το 2023.

Το χρονικό της τραγωδίας, ξεκινά από την περασμένη Παρασκευή όταν ο 8χρονος ανέβασε για πρώτη φορά πυρετό.

Όπως δήλωσε ο πατέρας του 9χρονου στο MEGA, η κατάσταση του παιδιού αρχικά δεν ενέπνεε ανησυχία.

«Την Παρασκευή το μεσημέρι ξεκίνησε με ελαφρύ πυρετό, του δώσαμε αντιπυρετικά, θεωρήσαμε ότι είναι κάτι απλό. Τα παιδάκια δεν τα πας κατευθείαν με το παραμικρό στο νοσοκομείο. Του δώσαμε αντιπυρετικό, θεωρήσαμε είναι ένα κρύωμα, κάτι».

Έπειτα, όταν αντιλήθφηκαν πως ο πυρετός δεν υποχωρούσε, οι γονείς μετέφεραν το αγοράκι στο νοσοκομείο της Νάουσας για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις και λίγο αργότερα επέστρεψαν σπίτι περιμένοντας τα αποτελέσματα, με τα συμπτώματα να δείχνουν αρχικά γαστρεντερίτιδα.

«Όταν ξαναπήγαμε να πάρουμε τα αποτελέσματα, κάναμε εισαγωγή γιατί συνέχιζε τους εμετούς, μην πάθει αφυδάτωση, έτσι προληπτικά», συνέχισε λέγοντας ο πατέρας του 8χρονου.

Αφού έμεινε το Σάββατο στο νοσοκομείο της Νάουσας, το πρωί της Κυριακής οι γιατροί αποφάσισαν τη διακομιδή του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

«Το παιδί είχε συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και την Κυριακή το πρωί άρχισε να μελανιάζει. Είχε πυρετό, ό,τι έχει μία γαστρεντερίτιδα».

Αρχικά, το 8χρονο αγοράκι μεταφέρθηκε στο «Γεννηματάς», όμως λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, οι γιατροί έκριναν ότι θα έπρεπε να μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, που διαθέτει ΜΕΘ Παίδων.

Εκεί όμως το παιδάκι έπαθε ανακοπή και κατέληξε.

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr