search-button
cross-out

Τι θα γίνουν τα τρία σκυλιά που κατασπάραξαν την 50χρονη στη Θεσσαλονίκη

Το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, τρία σκυλιά ξέφυγαν από την επίβλεψη του ιδιοκτήτη τους και πλησίασαν την αυλή της 50χρονης η οποία έκανε εργασίες στον κήπο της στη Θεσσαλονίκη. Της επιτέθηκαν με δεκάδες δαγκωματιές, τραυματίζοντάς τη θανάσιμα. Η γυναίκα, ξεψύχησε στα χέρια των δύο παιδιών της, ηλικίας 17 και 18 ετών.
Τι θα γίνουν τα τρία σκυλιά που κατασπάραξαν την 50χρονη στη Θεσσαλονίκη

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σπίτι διαπίστωσε τον θάνατό της, ενώ ο ιατροδικαστής διαπίστωσε πάνω από 50 δαγκωματιές που επέφεραν και τον θάνατό της.

Για τον τραγικό της θάνατο συνελήφθη ο 37χρονος ιδιοκτήτης των τριών σκυλιών και σε βάρος του ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Σύμφωνα με τον κηδεμόνα τους, «τα σκυλιά είναι εκπαιδευμένα και δεν είχαν επιθετική συμπεριφορά», με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι άνοιξαν μια τρύπα στην περίφραξη και βγήκαν στην αυλή.

Τι θα γίνει όμως με τα τρία σκυλιά που κατασπάραξαν την άτυχη γυναίκα; Μιλώντας στην «Καθημερινή», ο Θεόδωρος Καμπούρης, τμηματάρχης του Τμήματος Προστασίας Ζώων της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφέρθηκε στο νομικό πλαίσιο που υπάρχει στη χώρα μας για αυτές τις περιπτώσεις:

«Αν το σκυλί που θα επιτεθεί και θα τραυματίσει σοβαρά ή θανάσιμα κάποιον άνθρωπο είναι αδέσποτο, πενταμελής επιτροπή του δήμου όπου έγινε το συμβάν αποφασίζει για την τύχη του. Αν είναι δεσποζόμενο, όπως τα τρία σκυλιά στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης, ο νόμος δεν ορίζει ξεκάθαρα τι πρέπει να γίνει. Πιθανότατα εισαγγελική αρχή θα κληθεί να πάρει απόφαση για το μέλλον τους.»

Αυτά είναι τα σκυλιά 45 κιλών που κατασπάραξαν την 50χρονη

Οι τρεις σκύλοι, ποιμενικού τύπου, έχουν μεταφερθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ιδιωτικής εταιρείας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του thesstoday.gr, τα τρία σκυλιά -κάθε ένα από αυτά ζυγίζει 45 κιλά- παρελήφθησαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες το μεσημέρι της Κυριακής, λίγο αργότερα μετά τον θάνατο της μητέρας δύο παιδιών. Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους από ειδικά κλιμάκια δεν παρουσίασαν επιθετική συμπεριφορά και με τη συνεργασία του δήμου Ωραιοκάστρου και της Ελληνικής Αστυνομίας τοποθετήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ιδιωτικής εταιρείας, με κατάλληλους εκπαιδευτές, όπου και παρακολουθούνται εντατικά.

Ο ιατρικός τους φάκελος έχει μπει ήδη στο μικροσκόπιο των αρμόδιων υπηρεσιών και αναμένεται η αρχή ενός πολυεπίπεδου πρωτοκόλλου που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει έλεγχο για τσιπάκια, εμβολιασμούς, κατάσταση υγείας, δερματικές παθήσεις και στενή παρακολούθηση. Κατόπιν ολοκλήρωσης της διαδικασίας, δύο καταρτισμένοι εκπαιδευτές θα αποστείλουν το σχετικό πόρισμα στην Ελληνική Αστυνομία και στην Εισαγγελία με τις διαπιστώσεις τους για την πορεία της συμπεριφοράς τους.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr