search-button
cross-out

Την Παρασκευή η κηδεία του Γιάννη Ιωαννίδη στη Θεσσαλονίκη – Βαρύ πένθος για το ελληνικό μπάσκετ

Θα γίνει και επιμνημόσυνη δέηση στη Βούλα για όσους δεν μπορούν να ταξιδέψουν για την εξόδιο ακολουθία
Την Παρασκευή η κηδεία του Γιάννη Ιωαννίδη στη Θεσσαλονίκη – Βαρύ πένθος για το ελληνικό μπάσκετ

Στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης θα κηδευτεί την Παρασκευή (6/10, 17:00) ο Γιάννης Ιωαννίδης.

Παραμονή της ταφής (5/10, 12:00) θα πραγματοποιηθεί η επιμνημόσυνη δέηση στον Άγιο Ιωάννη Βούλας, προκειμένου να πουν το τελευταίο «αντίο» στον «Ξανθό» συγγενείς, φίλοι και γενικά άνθρωποι του αθλητισμού, που δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη για την εξόδιο ακολουθία, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ενός λεπτού σιγή στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα του Άρη

Η είδηση του θανάτου του Γιάννη Ιωαννίδη σε ηλικία 78 ετών «βύθισε» στο πένθος το ελληνικό μπάσκετ και πολύ περισσότερο την οικογένεια του Άρη.

Ήταν η ομάδα η οποία αγάπησε και ανδρώθηκε. Τόσο ως παίκτης, όσο -και πολύ περισσότερο- ως προπονητής έχοντας οδηγήσει τους «κίτρινους» σε τρία Final Four.

Ο θάνατός του συνδυάστηκε με την επιστροφή του Άρη στα ευρωπαϊκά παρκέ και δη στην πρεμιέρα του στο Eurocup κόντρα στην Γκραν Κανάρια.

Πριν από το τζάμπολ του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον θρυλικό προπονητή του ελληνικού αλλά και του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Με πένθος στη φανέλα του Ολυμπιακού απέναντι στον Παναθηναϊκό

Ο Γιάννης Ιωαννίδης συνδέθηκε μεταξύ άλλων στην πλούσια καριέρα του και με τον Ολυμπιακό. Με τους «ερυθρολεύκους» κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα και πήγε σε δύο Final Four, κάτι που φυσικά έφερε ως απότοκο το αίτημα του Ολυμπιακού να αγωνιστεί με πένθος στη φανέλα του στην πρώτη αγωνιστική της EuroLeague.

Συγκεκριμένα στην αναμέτρηση απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός κατέθεσε αίτημα να έχει ένδειξη πένθους στη φανέλα του, που έγινε δεκτό από τη διοργανώτρια αρχή.

Οι «ερυθρόλευκοι» φυσικά αποχαιρέτησαν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο έναν προπονητή που συνδέθηκε με σπουδαίες επιτυχίες του συλλόγου, γράφοντας μεταξύ άλλων ένα σύνθημα που δονούσε το ΣΕΦ από τους φίλους της ομάδας, όταν ο Ιωαννίδης βρισκόταν στον πάγκο της ομάδας, αναφέρθηκε στο gazzetta.

news.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr