search-button
cross-out

Του είπαν πως η κόρη του προκάλεσε σοβαρό τροχαίο και του άρπαξαν 100.000 ευρώ

Στα "δίχτυα" απατεώνων ζευγάρι από την Πεντέλη
Του είπαν πως η κόρη του προκάλεσε σοβαρό τροχαίο και του άρπαξαν 100.000 ευρώ

Πολύ ακριβά στοίχισε σε έναν άνδρα και μία γυναίκα η απάτη που έστησαν σε βάρος τους επιτήδειοι καταφέροντας να τους αρπάξουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Ειδικότερα, όπως πληροφορείται το protothema.gr, η πρώτη περίπτωση, αφορά σε έναν ηλικιωμένο άνδρα από την Αλβανία που ζει στην Πεντέλη. Ο 82χρονος δέχθηκε το απόγευμα της Κυριακής (6/8) κλήση από αγνώστους οι οποίοι τον… «ενημέρωσαν» πως η κόρη του έχει προκαλέσει σοβαρό τροχαίο ατύχημα.

Οι δράστες είπαν στον 82χρονο πως αν δεν τους δώσει τα χρήματα που του ζητούν, τότε η κόρη του πρόκειται να μπλέξει άσχημα. Ο ηλικιωμένος πίστεψε το «παραμύθι» των απατεώνων και τους παρέδωσε όλες τις οικονομίες του ύψους 100.000 ευρώ!

«Η κόρη σας κινδυνεύει να χάσει το πόδι της»

Στη δεύτερη περίπτωση στα δίχτυα των απατεώνων μπλέχτηκε μία γυναίκα 69 ετών από την Κέρκυρα. Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η γυναίκα στις Αρχές, όλα συνέβησαν το περασμένο Σάββατο (5/8) λίγο μετά τις 9 το πρωί όταν άγνωστο άτομο πήρε τηλέφωνο στο σπίτι της και συστήθηκε ως ορθοπεδικός γιατρός του Νοσοκομείου Κέρκυρας.

Ο άνδρας είπε στη γυναίκα πως η κόρη της είχε ατύχημα και κινδύνευε να χάσει το πόδι της αν δεν βρίσκονταν το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ που απαιτούνταν προκειμένου να χειρουργηθεί. Την ίδια ώρα, μία άγνωστη γυναίκα, προσποιούμενη την κόρη της, μίλησε με την γυναίκα και της ζήτησε να πράξει όπως της λέει ο άνδρας.

Η 69χρονη πίστεψε τους απατεώνες και, μην μπορώντας φυσικά να βρει 40.000 ευρώ, έβαλε σε μία πλαστική σακούλα 1.400 ευρώ καθώς και κάποια κοσμήματα που κατείχε συνολικής αξίας περίπου 1.000 ευρώ. Στη συνέχεια άφησε τη σακούλα στο σημείο που της υπέδειξαν οι επιτήδειοι κοντά στο σπίτι της και έφυγε χωρίς να αντιληφθεί ποιος πήρε τη σακούλα.

Στη συνέχεια επικοινώνησε με τα παιδιά της τα οποία, έκπληκτα, την ενημέρωσαν πως είναι καλά. Κάπως έτσι κατάλαβε το λάθος της, όμως ήταν ήδη αργά.

protothema.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr