search-button
cross-out

Τους… στοιχειώνει ο φόνος του μπάτλερ

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου βρήκε κενά στην απαλλακτική απόφαση του Στρατοδικείου Θεσσαλονίκης για τον γόνο εύπορης οικογένειας
Τους… στοιχειώνει ο φόνος του μπάτλερ

Να δικαστεί ξανά ο γόνος εύπορης οικογένειας της Θεσσαλονίκης από το Στρατοδικείο για τη δολοφονία του 25χρονου μπάτλερ από τη Σρι Λάνκα στην πισίνα του σπιτιού του κατηγορουμένου, τον Φεβρουάριο του 2013, ζητά ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης που υπέβαλε η μητέρα του θύματος, μετά την απαλλακτική απόφαση του Πενταμελούς Στρατοδικείου Θεσσαλονίκης που αθώωσε τον κατηγορούμενο λόγω αμφιβολιών.

Ο 25χρονος Ashan Fonseka είχε δολοφονηθεί με στραγγαλισμό στην πισίνα της έπαυλης της εύπορης οικογένειας. Ο τότε 28χρονος κατηγορούμενος ήταν το μοναδικό πρόσωπο που βρισκόταν στο σπίτι τη μοιραία ημέρα.

Ομως το δικαστήριο τον απάλλαξε, αν και δεν προέκυψε ότι κάποιο άλλο πρόσωπο μπήκε στο σπίτι.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαπίστωσε πως το Πενταμελές Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης δεν αξιολόγησε το σύνολο των διαθέσιμων αποδεικτικών μέσων ούτε εξέθεσε επαρκείς λόγους για τους οποίους δεν μπόρεσε να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο κατηγορούμενος τέλεσε το έγκλημα.

Ειδικότερα, δεν αξιολόγησε πειστικά την ένοχη αντίδραση και συμπεριφορά του κατηγορουμένου όταν επέστρεψε στο στρατόπεδο όπου υπηρετούσε τη θητεία του το επόμενο πρωί. Αν και ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε ακόμη πληροφορηθεί τον φόνο του θύματος, τρεις συνυπηρετούντες στρατιώτες τον περιέγραψαν ως «εντελώς άκεφο, χλομό», «κλεισμένο στον δικό του κόσμο» και αδικαιολόγητα «σκυθρωπό».

Ο 25χρονος Ashan Fonseka που δολοφονήθηκε με στραγγαλισμό στην πισίνα της έπαυλης της εύπορης οικογένειας

Λογικά κενά

Εξάλλου, προέκυψε πως ενείχε λογικά κενά και αντιφάσεις το άλλοθι που επικαλέστηκε. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως ήταν επί έξι ώρες σε ίντερνετ καφέ, χωρίς το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο υποστήριξε ότι είχε ξεχάσει στο σπίτι του.

Ομως το δικαστήριο δεν εξήγησε πώς είναι δυνατόν να ενεργοποίησε ιστοσελίδα από το κινητό του στις 23.50 της 16ης Φεβρουαρίου, στο σπίτι του, και να είναι αληθής η εκτύπωση ιστοσελίδας του ίντερνετ καφέ που βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά…

Επίσης, η δικαστική απόφαση δεν εξήγησε πώς γίνεται το φερόμενο ως ξεχασμένο κινητό να ενεργοποιεί τρεις διαφορετικές κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Ας σημειωθεί πως το δικαστήριο δέχτηκε ότι ο κατηγορούμενος επέστρεψε στο σπίτι του στις 23.50, οπότε χρησιμοποίησε το κινητό του για να περιηγηθεί στο διαδίκτυο, αλλά δεν άκουσε τα τηλεφωνήματα της μητέρας του θύματος που διήρκεσαν από τις 20.00 έως τα μεσάνυχτα…

Σύμφωνα με τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό, το Στρατοδικείο παρέλειψε να αξιολογήσει την επιβαρυντική για τον κατηγορούμενο κατάθεση της μητέρας του θύματος, που εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στην έπαυλη, σχετικά με την ένοχη αντίδραση του κατηγορουμένου ενώπιον της, αλλά και την έκφραση ενδιαφέροντος για το θύμα ενώπιον τρίτων προσώπων πριν από τη δολοφονία.

Αφαντος ο υπολογιστής του κατηγορουμένου

Ως προς το σεξουαλικό κίνητρο της δολοφονίας, το δικαστήριο το απέρριψε χωρίς να αξιοποιήσει φωτογραφίες του κινητού τηλεφώνου του δράστη, και δεν συνεκτίμησε την απουσία ίχνους πάλης.

Μάλιστα, από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε ότι ο μπάτλερ έφερε ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης…

Ενα επιπλέον στοιχείο που δεν εκτιμήθηκε από το δικαστήριο, σύμφωνα με την οικογένεια του θύματος και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, είναι πως εξαφανίστηκε ο υπολογιστής του δράστη δίχως να αφαιρεθεί μαζί το τροφοδοτικό καλώδιό του, γεγονός που προδίδει πως κίνητρο δεν ήταν η κλοπή, αλλά η εξαφάνιση ηλεκτρονικών ιχνών από προηγούμενη χρήση του υπολογιστή…

Η αίτηση αναιρέσεως κατά της απόφασης του Στρατοδικείου θα εξεταστεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο από το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου, που θα αποφανθεί αν πρέπει να επαναληφθεί η δίκη από άλλους δικαστές.

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr