search-button
cross-out

Τραγωδία στα Τέμπη: Απολογούνται στον εφέτη ανακριτή οι δύο σταθμάρχες Λάρισας – Τι θα υποστηρίξουν

Στις 30 Μαρτίου θα παρουσιαστεί ο επιθεωρητής του ΟΣΕ
Τραγωδία στα Τέμπη: Απολογούνται στον εφέτη ανακριτή οι δύο σταθμάρχες Λάρισας – Τι θα υποστηρίξουν

Φακέλους με εξώδικα και επιστολές κατέθεσαν  εκπρόσωποι εργαζομένων στον σιδηρόδρομο
Ενώπιον του εφέτη ανακριτή ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη θα παρουσιαστούν σήμερα 24 Μαρτίου οι δυο σταθμάρχες που είχαν βάρδια μέχρι τις 23:00 το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου και οι οποίοι κατηγορούνται όπως και ο 59χρονος προφυλακισμένος συνάδελφός τους για διατάραξη των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, όπως επίσης για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή.

Ο σταθμάρχης Π.Κ που έφυγε νωρίτερα από τη βάρδια του αφήνοντας τον άπειρο 59χρονο σταθμάρχη μόνο του, θα παραδεχτεί, ότι έφυγε νωρίτερα από το προγραμματισμένο. Θα υποστηρίξει όμως, ότι όπως έκρινε ο προφυλακισμένος σταθμάρχης, μπορούσε να διαχειριστεί τον φόρτο εργασίας. Ο δεύτερος απογευματινός σταθμάρχης Χ.Π, ο οποίος είναι συμβασιούχος, θα υποστηρίξει ότι το ωράριο του είναι 14:00 – 22:00 και όχι 14:00 – 23:00. Θα καταθέσει, ότι εργαζόταν με μπλοκάκι και δεν έκανε υπερωρίες. O εφέτης ανακριτής θα τα δει όλα και τις βάρδιες και τις εικονικές υπερωρίες, που κάποιοι υποστήριζαν, ότι έπαιρναν οι σταθμάρχες.

O επιθεωρητής του ΟΣΕ που ήταν υπεύθυνος για τις βάρδιες και ο οποίος πήρε αναρρωτική άδεια την επόμενη ημέρα της τραγωδίας από γιατρό του νοσοκομείου Βόλου, θα απολογηθεί στις 30 Μαρτίου. Ο ίδιος υποστηρίζει, ότι και οι δύο σταθμάρχες που είχαν βάρδια το απόγευμα της 28ης Φεβρουαρίου, έπρεπε να φύγουν στις 23:00.

Στο μεταξύ, σήμερα το κατώφλι του εφέτη ανακριτή πέρασαν τρεις εκπρόσωποι των σιδηροδρομικών, καταθέτοντας ότι εδώ και χρόνια τα τρένα λειτουργούσαν χωρίς τηλεδιοίκηση και τα απαραίτητα συστήματα ασφαλείας. «Φταίνε όλοι αυτοί, που καθυστερούσαν τα έργα για την ολοκλήρωση των συστημάτων ασφαλείας από το 2000 μέχρι σήμερα» σημείωσε ο πρόεδρος εργαζομένων ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Νίκος Λάζου.

«Μέχρι το 2019 είχαμε συναντήσεις και διάλογο με την πολιτική ηγεσία. Μετά το 2019 καμία απάντηση» τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Μηχανοδηγών, Κώστας Γενηδούνιας. Οι τρεις συνδικαλιστές που πέρασαν το κατώφλι του εφέτη ανακριτή λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Πέμπης και έμειναν στο γραφείο του για περίπου μια ώρα ο καθένας, παρέδωσαν φακέλους με εξώδικα και επιστολές που είχαν στείλει στις αρμόδιες αρχές.

news.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr