search-button
cross-out

Τραγωδία στα Τέμπη-Συγκλονίζει 26χρονη πολυτραυματίας: Έχω κάνει 25 χειρουργεία… Ακόμα παλεύω να περπατήσω, ζω με φάρμακα…

Η 26χρονη πολυτραυματίας Ντίνα Μαγδαλιανίδη καταγγέλλει ότι δεν έχει καμία στήριξη από το Κράτος
Τραγωδία στα Τέμπη-Συγκλονίζει 26χρονη  πολυτραυματίας: Έχω κάνει 25 χειρουργεία… Ακόμα παλεύω να περπατήσω, ζω με φάρμακα…

Οκτώ μήνες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, η Ντίνα Μαγδαλιανίδη, μια από τις πολυτραυματίες συνεχίζει να παλεύει με τους εφιάλτες της, αλλά και με την υγεία της.

Μιλώντας στο Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» η νεαρή περιέγραψε τις δυσκολίες που περνά και πώς το σύστημα υγείας δεν την έχει βοηθήσει, αφού μέχρι και τα φάρμακά της τα πληρώνει από την τσέπη της. «Νιώθω τυχερή, γιατί παρά τον πόνο στους 7 μήνες -γιατί δεν υπάρχει μια μέρα που να μην πονάω- είμαι ζωντανή», αναφέρει.

Η 26χρονη ταξίδευε στη θέση 22 του δεύτερου βαγονιού, με τη μοιραία αμαξοστοιχία Intercity 62. Χάρη στην αυτοθυσία δύο συνεπιβατών της, κατάφερε να σωθεί. Ωστόσο, 8 μήνες μετά οι πληγές στο σώμα και την ψυχή της παραμένουν ανοιχτές. «Προσπαθούσα να συρθώ, έσπαγαν τζάμια, έπεφταν πάνω μου πράγματα. Αυτό οδήγησε σε ακόμη περισσότερα κατάγματα. Με βρήκαν κάτω στο ρέμα που καιγόταν, μαζί με άλλα πέντε παιδιά, τα οποία ήταν σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ», αφηγείται.

Η νεαρή κοπέλα έχει κάνει 25 χειρουργεία και πρέπει να κάνει άλλα πέντε. «Είχα κάνει βλάβη και στους πνεύμονες, γιατί μπήκαν κάποια πλευρά. Επίσης, έχω σπάσει όλη την ωμοπλάτη, κάποιους σπονδύλους, την μέση. Ακόμη τα χειρουργεία συνεχίζονται. Ακόμα παλεύω να περπατήσω». Η 26χρονη έχει στο πλευρό της σε αυτόν τον γολγοθά μόνο την οικογένεια και τους φίλους της. Πληρώνει η ίδια τα κοστοβόρα φάρμακά της, ενώ η μητέρα της έχει σταματήσει να εργάζεται για να είναι στο πλευρό της. «Μας είπαν από τον ΕΟΠΥΥ, πως πρέπει να μαζέψω όλες τις αποδείξεις, γνωματεύσεις γιατρών και όσα εγκριθούν, για να πάρω την αποζημίωση πίσω», λέει στην κάμερα του Open.

Όπως εξηγεί ο Γιώργος Ηλιόπουλος, δικηγόρος του συλλόγου «Τέμπη 2023», σύμφωνα με τον νόμο που ψηφίστηκε μετά το δυστύχημα, όλα αυτά θα έπρεπε να καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ και με φροντίδα του ΕΟΠΥΥ. «Βλέπω εφιάλτες. Δυστυχώς ζω με φάρμακα για να έχω την διανοητική μου κατάσταση σταθερή. Θα ήθελα πάρα πολύ να δώσω φως και στα υπόλοιπα παιδιά που αγωνίζονται, όπως και εγώ. Είτε είναι στην εντατική, είτε έχουν τραύματα παρόμοια με τα δικά μου» λέει η 26χρονη.

Η Ντίνα Μαγδαλιανίδη αναφέρει πως όλα τα χρωστάει στον εργοδότη της, ο οποίος την στηρίζει οικονομικά στα ζητήματα της υγείας. «Θεωρητικά έχουμε στήριξη στον ΕΟΠΥΥ, αλλά δυστυχώς, πέρα από τις αποδείξεις που πρέπει να μαζέψουμε, χρειαζόμαστε και τις γνωματεύσεις και έχουμε περάσει από πάρα πολλούς γιατρούς, που πρέπει να ξαναβρώ, για να μου ξαναγράψουν τις γνωματεύσεις και να πάρω τα φάρμακα. Θα με βοηθούσε, εάν γινόταν αυτόματα η διαδικασία με τον ΑΜΚΑ. Δεν μπορώ να αυτοεξυπηρετούμαι σε πάρα πολλά πράγματα», συνεχίζει.

Σε ερώτηση εάν έχει κάποια ψυχολογική υποστήριξη, απάντησε: «Μετά την νοσηλεία μου στο Παπανικολάου, στην πλαστική χειρουργική, βρήκαμε εκεί έναν καλό ψυχίατρο και βρήκα και ψυχολόγο μόνη μου. Δεν με πήρε κάποιος τηλέφωνο». Η 26χρονη ζητάει να γίνονται κάποιες διαδικασίες αυτόματα. «Μέσω του ΑΜΚΑ μου να παρέχουν τα χρήματα και όχι να πρέπει να πληρώσω εγώ την κλινική ή τα φάρμακα και μετά να τα πάρω πίσω γιατί εγώ μπορεί να μην έχω καν αυτή τη δυνατότητα».

news.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr