search-button
cross-out

Τραγωδία στα Τέμπη: Τι προκάλεσε τη φονική πυρκαγιά στο τρένο

Τέμπη: Ένα μήνα μετά τη πολύνεκρη σύγκρουση μεταξύ δύο αμαξοστοιχιών παραμένει το ερώτημα, τι προκάλεσε τη μεγάλη έκρηξη και την εξάπλωση της πυρκαγιάς
Τραγωδία στα Τέμπη: Τι προκάλεσε τη φονική πυρκαγιά στο τρένο

Έχει περάσει ένας μήνας από την πολύνεκρη σύγκρουση μεταξύ δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη με το ερώτημα για το τι προκάλεσε τη μεγάλη έκρηξη και την εξάπλωση της πυρκαγιάς, να παραμένει αναπάντητο.

Οι έρευνες των πραγματογνώμων συνεχίζονται καθώς προσπαθούν να βρούνε την αιτία που κρύβεται πίσω από την έκρηξη και τη μεγάλη πύρινη μπάλα που σχηματίστηκε στη συνέχεια, με την πυρκαγιά να αφήνει πίσω της 57 νεκρούς και ανείπωτο θρήνο.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο Live News ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», τα πρώτα στοιχεία των πραγματογνωμόνων δείχνουν πως δεν επιβεβαιώνεται η θεωρία ότι η έκρηξη σημειώθηκε λόγω του ηλεκτρικού τόξου, διότι ύστερα από έρευνα δεν βρέθηκαν αλλοιωμένα καλώδια στο σημείο.

Την ίδια στιγμή στο μικροσκόπιο έχουν μπει κι άλλα δεδομένα, όπως τι ακριβώς μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία και τα βαγόνια του Intercity 62, ενώ έρευνες γίνονται και για τις χημικές τουαλέτες, εάν δηλαδή μετέφεραν κάποιο σχετικό υλικό που θα μπορούσε να προκαλέσει τη μεγάλη έκρηξη και την εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Σημαντικός παράγοντας είναι και οι τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες όμως σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA δεν έγιναν σε όλα τα θύματα της μοιραίας αμαξοστοιχίας, παρά μόνο στους μηχανοδηγούς των δύο αμαξοστοιχιών.

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr