search-button
cross-out

Τραγωδία στη Γαύδο – Σοκάρει ο ιατροδικαστής για τα τραύματα της Κορίνας: “Θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί χωρίς καν χειρουργείο”

Θα ζούσε η Κορίνα αν είχε πάει εγκαίρως σε νοσοκομείο, υποστηρίζεται στο πόρισμα του ιατροδικαστή - "Tα τραύματα της θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί αρχικά χωρίς καν χειρουργείο"
Τραγωδία στη Γαύδο – Σοκάρει ο ιατροδικαστής για τα τραύματα της Κορίνας: “Θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί χωρίς καν χειρουργείο”

Σοκάρει η διαπίστωση του ιατροδικαστή, που εξέτασε την σορό της 28χρονης Κορίνας, που βρήκε τραγικό θάνατο στην Γαύδο.

Τα τραύμα της όχι μόνο δεν ήταν σοβαρά, αλλά αν έφτανε εγκαίρως σε νοσοκομείο, το κορίτσι θα μπορούσε να ζει σήμερα μόνο με μια παρέμβαση ακόμη και στα επείγοντα, σύμφωνα με τον Αnt1news.

“Οι κακώσεις της δεν ήταν καθόλου τρομακτικές. Η τραυματίας έζησε δύο με δυόμιση ώρες με ρήξη στον πνεύμονα. Αν το κορίτσι έφτανε εγκαίρως σε κάποιο νοσοκομείο, τώρα σίγουρα θα ζούσε” τόνισε ο ιατροδικαστής Κρήτης, Σταμάτης Μπελιβάνης.

Επισημαίνοντας την τραγική απουσία ελικοπτέρου ΕΚΑΒ στην Κρήτη, ο ιατροδικαστής κατέληξε ότι στην περίπτωση του τροχαίου στη Γαύδο, τα τραύματα της αδικοχαμένης Κορίνας θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί αρχικά χωρίς καν χειρουργείο!

“Αρχικά, τα τραύματά της θα μπορούσαν να ειχαν αντιμετωπιστεί χωρίς καν επέμβαση! Με μια απλή τοποθέτηση συσκευασίας αποσυμφορισμού αιμοπνευμοθώρακα, η οποία τοποθετείται στο ΤΕΠ κάθε νοσοκομείου, η φοιτήτρια σήμερα θα ήταν ζωντανή” είπε χαρακτηριστικά. Όμως, τα κατάγματα στα πλευρά, σταδιακά προκάλεσαν την μη λειτουργία του ενός πνεύμονα, ενώ η εσωτερική αιμορραγία προκάλεσε τον αργό και μαρτυρικό θάνατο της 28χρονης.

“Όλοι είχαν ενημερωθεί από τις 5:57 και δεν προσέφεραν ελάχιστη βοήθεια. Το κορίτσι κατέληξε εντελώς αβοήθητο. Αυτό εμείς οι νομικοί το λέμε ενσυνείδητη αμέλεια, γνωρίζεις αλλά δεν παρεμβαίνεις…” δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Φίλιππος Σκαμπαρδώνης.

Πηγή:thetoc.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr