search-button
cross-out

Τραγωδία στην Κρήτη: Αυτός είναι ο παππούς που πνίγηκε στις Γούβες για να σώσει τα εγγόνια του

Ο κυματισμός, μαζί με τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα που υπήρχαν στο βραχώδες σημείο έκαναν το έργο του πολύ δύσκολο - «Δεν πιστεύω ότι δεν θα μπορέσω να τον ξαναδώ» δήλωσε συντετριμμένος Sun ο γιος του -
Τραγωδία στην Κρήτη: Αυτός είναι ο παππούς που πνίγηκε στις Γούβες για να σώσει τα εγγόνια του

Θλίψη έχει σκορπίσει ο θάνατος του ηλικίας 61 ετών παππού ο οποίος έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να σώσει τα δύο εγγόνια του που κινδύνευαν από τα μανιασμένα κύματα της θάλασσας στις Γούβες στην Κρήτη.

Όλα ξεκίνησαν όταν δύο αγοράκια, ηλικίας 7 και 10 ετών, που παραθέριζαν στην Κρήτη με τον παππού και τη γιαγιά τους, μπήκαν στη θάλασσα, η οποία ήταν άκρως ακατάλληλη για κολύμπι στις Γούβες Ηρακλείου και συγκρεκριμένα στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου. Τα παιδιά κινδύνεψαν να παρασυρθούν από τα κύματα και ο παππούς τους, που αντιλήφθηκε την κατάσταση, έπεσε στη θάλασσα για να τα σώσει.

Πρόκειται για τον Τζόναθαν Σμιθ από τη Σκωτία ο οποίος ήταν συνταξιούχος εργαζόμενος στο εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας και ο οποίος δεν δίστασε ούτε στιγμή όταν είδα τα δύο παιδιά ηλικία 7 και 10 ετών να κινδυνεύουν να πνιγούν.

Ο κυματισμός, μαζί με τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα που υπήρχαν στο βραχώδες σημείο έκαναν το έργο του πολύ δύσκολο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το 10χρονο αγόρι κατάφερε να βγει από τη θάλασσα σχεδόν μόνο του, ενώ ο παππούς, μετά την υπερπροσπάθεια που έκανε για να βγάλει και τον 7χρονο εγγονό του, και αφού το παιδί ήταν σε ασφαλή χέρια δύο εργαζομένων παρακείμενου beach bar, έπεσε -σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες- στη θάλασσα με το πρόσωπο. Στο σημείο μπροστά από την περιοχή όπου συνέβη το περιστατικό, έφτασε σκάφος του Λιμενικού Σώματος, το οποίο προσπάθησε να προσεγγίσει το σημείο, κάτι που αποδείχθηκε ιδιαίτερα δύσκολο, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν.

ένας ναυαγοσώστης έπεσε στη θάλασσα και εντόπισε τον άτυχο άνδρα, τον οποίο με μεγάλη δυσκολία επιχείρησε να τον μεταφέρει προς το σκάφος. Την ίδια ώρα οι λιμενικοί κατέβαλαν  μεγάλη προσπάθεια ώστε να παραλάβουν το (άψυχο όπως αποδείχθηκε) σώμα του παππού, χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο την ζωή του ναυαγοσώστη καθώς ο υψηλός κυματισμός έκανε ιδιαίτερα δύσκολο τον χειρισμο του σκάφους. Τα δύο παιδιά, που μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, είναι καλά στην υγεία τους.

«Δεν πιστεύω ότι δεν θα μπορέσω να τον ξαναδώ» δήλωσε συντετριμμένος στη Sun ο γιος του άτυχου 61χρονου. Ο ίδιος περιέγραψε τον 61χρονο πατέρα του ως έναν αφοσιωμένο οικογενειάρχη που είχε πρόσφατα συνταξιοδοτηθεί. «Τον αγαπούσα πολύ. Ήταν ο ήρωάς μου. Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν θα τον ξαναδώ μετά τις διακοπές του στην Κρήτη». Εν τω μεταξύ, στην Κρήτη παραμένουν η 60χρονη σύζυγος του άτυχου άνδρα και η κόρη του και μητέρα των δύο παιδιών προκειμένου να κάνουν τις τελευταίες συνεννοήσεις για τη μεταφορά της σορού του στη Σκωτία.

«Πάλευε για αρκετή ώρα»

Όπως περιγράφει στο protothema.gr ο αντιδήμαρχος Χερσονήσου και υπάλληλος του ΕΚΑΒ Μανόλης Καλαϊτζάκης που βοήθησε στην διάσωση οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν ήταν άκρως δραματικές:

«Δυστυχώς για λίγο ο παππούς των παιδιών δεν τα κατάφερε. Λίγο να άντεχε θα τον είχαμε σώσει. Αυτό ήταν το άδικο στην όλη διάσωση. Κάναμε απίστευτες προσπάθειες, όμως το ζόρι του να σωθούν τα παιδιά ήταν τόσο, που άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο νερό» περιγράφει και προσθέτει:

«Εκείνη την ώρα βρισκόμουν στην περιοχή όταν ξαφνικά είδα στο σημείο εκείνο συγκεντρωμένο αρκετό κόσμο. Δεν είναι παραλία γιατί είναι γεμάτο βράχια. Δεν κάνεις μπάνιο εκεί. Την ώρα που πλησίασα είδα τα παιδιά να προσπαθούν να βγουν πιο έξω και τον παππού να παλεύει. Είχαν κι ένα σωσίβιο το οποίο τους είχε φύγει και είχε σκαλώσει στα βράχια. Χωρίς να σκεφτώ κάτι κατέβηκα και πήγα να το βγάλω, ώστε να τους το πετάξω πιο κοντά. Τελικά με την βοήθεια ενός νεαρού που κατάφερε να κολυμπήσει και να βρεθεί σε έναν βράχο που ήταν πιο κοντά στα παιδιά, τους δώσουμε το σωσίβιο και τα τραβήξουμε έξω. Αν άντεχε λίγο ακόμα ο παππούς θα τον βγάζαμε κι εκείνον».

Ο ηλικιωμένος άνδρας φαινόταν πως πάλευε για αρκετή ώρα:

«O παππούς προσπαθούσε να βγει προς τα έξω δείχνοντας στα παιδιά τι πρέπει να κάνουν όμως δεν άντεξε. Τον έβλεπα να χάνεται αλλά δεν προλάβαμε να κάνουμε κάτι. Ζοριζόταν ο άνθρωπος για αρκετή ώρα μέχρι που έχασε τις αισθήσεις του και τον τράβηξε η θάλασσα. Ο παππούς είδε τον κόσμο και την προσπάθεια που κάναμε για να σωθούν τα παιδιά. Μακάρι να άντεχε λίγο ακόμα για να σώναμε κι εκείνον. Κάλεσα αμέσως ΕΚΑΒ, γιατρό και Λιμεναρχείο».

Από τα κύματα ούτε το πλοιάριο του λιμεναρχείου δεν κατάφερε εύκολα να φτάσει στο σημείο:

«Ευτυχώς που ήρθε ένας ναυαγοσώστης από άλλη παραλία, ο οποίος τράβηξε στα ανοιχτά τον πεθαμένο ηλικιωμένο και τον μετέφερε, σ ένα σημείο όπου ήταν το πλοιάριο. Κανείς δεν ξέρει πως έγινε το κακό. Στο σημείο αυτό όπως και σε μια παραλία εκεί κοντά απαγορεύεται το κολύμπι. Προφανώς είχαν πέσει για μπάνιο σε άλλη παραλία και τους τράβηξε το κύμα και η θάλασσα εκεί. Πάντως τα παιδιά φορούσαν μαγιό. Από την δεξιά παραλία πρέπει να τους τράβηξε το νερό κανένας δεν ξέρει. Μόνο τα παιδιά γνωρίζουν τι έχει γίνει. Με το που βγάλαμε τα παιδιά έξω τα παρέλαβε το ΕΚΑΒ ώστε να μην βλέπουν το θέαμα».

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr