search-button
cross-out

Τύρναβος: Σε κοντέινερ παραμένουν 60 οικογένειες, τρία χρόνια μετά τον σεισμό

Οι κάτοικοι από το Δαμάσι είχαν εγκαταλείψει τα σπίτια τους
Τύρναβος: Σε κοντέινερ παραμένουν 60 οικογένειες, τρία χρόνια μετά τον σεισμό

Σε κοντέινερ παραμένουν 60 οικογένειες, τρία χρόνια μετά τον σεισμό στον Τύρναβο, που ανάγκασε τους κατοίκους στο Δαμάσι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Οι κάτοικοι δεν φαντάζονταν ότι οι οικίσκοι που στήθηκαν το 2021 θα γίνονταν τελικά το νέο τους… χωριό

Οι κάτοικοι είναι εξοργισμένοι και ζητούν απαντήσεις από την κυβέρνηση, ενώ όπως λένε δεν φαντάζονταν ότι τα προσωρινά κοντέινερ που στήθηκαν μετά τον σεισμό για να καλύψουν έκτακτες ανάγκες θα γίνονταν το νέο τους χωριό.

Έχουν λάβει κάποια αποζημίωση, συγκεκριμένα 14.000 ευρώ οι οικογένειες των οποίων τα σπίτια κρίθηκαν κόκκινα και 8.000 ευρώ για τα κίτρινα σπίτια, όμως δεν έχουν δοθεί οι άδειες και ακόμα και αυτά τα λίγα χρήματα δεν μπορούν οι άνθρωποι να τα αξιοποιήσουν.

Όπως είπε στο «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» του MEGA η φιλόλογος και κάτοικος Δαμασίου, Βέρα Μπακαΐμη, μιλώντας για τον αγώνα των κατοίκων και όσα βιώνουν από το 2021 που αναγκάστηκαν να ξεσπιτωθούν, «οι συνθήκες διαβίωσης στα κοντέινερ είναι πάρα πολύ άσχημες» ειδικά για τις οικογένειες που έχουν μικρά παιδιά και ηλικιωμένους.

«Το μόνο που μας λένε είναι ότι αργεί λόγω των πλημμυρών» λέει στη συνέχεια η κ. Βέρα Μπακαΐμη για τις καθυστερήσεις στις άδειες.

«Το θέμα όμως είναι πως πρέπει να αποκατασταθεί και το δικό μας πρόβλημα αλλά και με όλη την κατάσταση. Η επιτροπή σεισμών έχουν ζητήσει να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό. Μας έχει δοθεί η πρώτη αρωγή μόνο. Πρέπει να γίνει έλεγχος και μετά να βγει η άδεια για να συνεχίσουν οι επισκευές για τα σπίτια» προσθέτει για να συμπληρώσει καταλήγοντας:

«Νομίζουμε πως είμαστε ξεχασμένοι. Ζούμε 60 οικογένειες στα κοντέινερ».

in.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr