search-button
cross-out

Βέροια – Λέων: «To παιδάκι ήταν ακόμα εν ζωή όταν έπεσε στο νερό»

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων τονίζει ότι το παιδί ζούσε όταν έπεσε στο νερό και πως πρέπει να εξεταστούν οι κακώσεις στο 11 μηνών παιδάκι
Βέροια – Λέων: «To παιδάκι ήταν ακόμα εν ζωή όταν έπεσε στο νερό»

Ενώπιον του ανακριτή βρέθηκεσήμερα Τετάρτη 4 Ιανουαρίου η 29χρονη μητέρα που φέρεται να έριξε το παιδί της στον Αλιάκμονα ποταμό. Το άτυχο βρέφος βρέθηκε πνιγμένο από ομάδα της ΟΠΚΕ, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι είναι νεκρό όταν το εντόπισαν.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μίλησε στην ΕΡΤ για τη δολοφονία του 11 μηνών μωρού αλλά και τα ευρήματα της νεκροψίας, τα οποία έδειξαν ότι το μικρό παιδάκι πνίγηκε στα νερά του ποταμού.

«Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά έγινε απόρριψη του σώματος του παιδιού όταν αυτό ήταν ακόμα εν ζωή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λέων τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να εξεταστεί αν οι κακώσεις στο σώμα του παιδιού ήταν μεταθανάτιες.

«Αυτό που έχει σε μια τέτοια υπόθεση αξία είναι εάν και εφόσον υπήρχαν προ θανατικές κακώσεις», είπε.

Εκτός της νεκροψίας, ο Γρηγόρης Λέων επεσήμανε τον ρόλο που παίζει η ψυχιατρική πραγματομωσύνη της 29χρονης μάνας, καθώς κάθε νόσος διαφέρει από μια άλλη, το ίδιο και η αγωγή, η οποία πιθανόν και να μην λάμβανε.

«Μια διάκριση που κάνουν οι ειδικοί της ψυχιατρικής είναι εάν η νόσος που πιθανά να έπασχε ένα άτομο αν δικαιολογεί δηλαδή μια τέτοια πράξη ή όχι, γιατί υπάρχουν νοσήματα στην ψυχιατρική, τα οποία πολύ καλά ξέρουμε ότι ελέγχονται πλήρως από τους ψυχιάτρους με κατάλληλες αγωγές, αν βέβαια λαμβάνεται η αγωγή», τόνισε.

Τέλος ο κ. Λέων ανέφερε τις κοινωνικές υπηρεσίες και κατά πόσο έκαναν τη δουλειά τους ή όχι με την 29χρονη.

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr