search-button
cross-out

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών εννέα νέα πρόσωπα

Η ανήλικη αναγνώρισε τα πρόσωπά τους από φωτογραφίες - Ο κομβικός ρόλος του «Μιχάλη» ο οποίος αναζητείται
Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών εννέα νέα πρόσωπα

Στοιχεία για την εμπλοκή εννέα ακόμη ανδρών στην υπόθεση του βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό, τους οποίους αναγνώρισε στην τελευταία της κατάθεση η ανήλικη, συγκεντρώνουν οι Αρχές.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, προσπαθούν να εντοπίσουν τι μηνύματα αντάλλαξαν με την 12χρονη, εάν συναντήθηκαν και πού με το παιδί και το κυριότερο, εάν το βίασαν. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Mega, το παιδί αναγνώρισε σε φωτογραφίες τα πρόσωπά τους, έδωσε ό,τι στοιχεία γνωρίζει για το προφίλ τους και πλέον αναμένεται να διαπιστωθεί, εάν τα στοιχεία που θα παραδοθούν στην ανακρίτρια, είναι ικανά ώστε να εκδοθούν εντάλματα για νέες συλλήψεις.

Παράλληλα, οι Αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο ο Ηλίας Μίχος να είχε επιχειρήσει να προσεγγίσει δύο ακόμη νεαρά κορίτσια ηλικίας 14 ετών, με τους αστυνομικούς στα εγκληματολογικά εργαστήρια να ανασύρουν από το κινητό του διαγραμμένα αρχεία, τα οποία ενδεχομένως να ρίξουν επιπλέον «φως» στην φρικτή αυτή υπόθεση.

Ψάχνουν τον «Μιχάλη»

Την ίδια ώρα, η 12χρονη απαλλάσσει πλήρως την μητέρα της από την υπόθεση, αλλά είναι κόλαφος για τον περιβόητο «Μιχάλη», ένα πρόσωπο το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει κληθεί να καταθέσει, καθώς παραμένει άγνωστο εάν έχει ταυτοποιηθεί και ο οποίος φέρεται να έκλεινε ραντεβού με άνδρες για την ανήλικη.

«Με τον “Μιχάλη” δεν έχω συναντηθεί ποτέ. Ο Ηλίας έστελνε μηνύματα στον “Μιχάλη” λέγοντας ότι είμαι εγώ που τα στέλνω. Του είχε πει, ότι έχω ανάγκη από λεφτά κι αυτός έβρισκε φίλους του. Και ο “Μιχάλης” μου έκλεινε τα ραντεβού μέσω Instagram και τους έδινε το τηλέφωνό μου. Στον “Μιχάλη” είχα πει ότι είμαι 16», είπε η 12χρονη στην κατάθεσή της.

Η οικογένεια στο πλευρό της μητέρας

Εν τω μεταξύ, η μητέρα της 12χρονης αναμένει την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, για το εάν θα αφεθεί ελεύθερη ή θα παραμείνει προσωρινά κρατούμενη. «Πάει η γιαγιά τα βλέπει, για τη μάνα είναι πάρα πολύ δύσκολα, γιατί δεν βλέπει τα παιδιά της, θέλει να πεθάνει. Ήταν κορίτσι, στόμα είχε και μιλιά δεν είχε. Αυτή δεν κοίταξε ποτέ τον εαυτό της, πάντα κοίταγε τα παιδιά και τον άντρα της. Μία γυναίκα που υπέστη όλο αυτό το μαρτύριο να την έχουνε μέσα; Κρίμα δεν είναι; Τα παιδάκια κρίμα είναι», λέει η θεία της 12χρονης από την Λευκάδα, χάρη στην οποία αποκαλύφθηκε η υπόθεση.

Η 12χρονη πάντως στην κατάθεσή της αθωώνει πλήρως τη μητέρα της. «Είχα δύο κινητά. Η μαμά μου τα έβλεπε. Έβλεπε με ποιους μιλάω. Αλλά εγώ διέγραφα τα μηνύματα. Είχα δικό μου κωδικό. Η μαμά μου δεν τον γνώριζε. Το Blindchat ήταν σε φάκελο, που τον είχα κρύψει. Δεν ήταν εύκολο κάποιος να τη δει» ανέφερε η ανήλικη. Όσον αφορά στην εμπιστοσύνη της μητέρας στον Ηλία Μίχο, η θεία της 12χρονης λέει: «Αυτή η γυναίκα, αν σκεφτείς ότι έχει 8 παιδιά, τι να προλάβει; Να ψωνίσει, να τα πάει σχολείο, να τα πλύνει… Είχαν απόλυτη εμπιστοσύνη σε αυτόν και εγώ είχα πάει παλιά και ψώνιζα από εκεί πέρα στα παιδάκια κανένα παγωτό, καμία σοκολάτα όταν πήγαινα και είχαν απόλυτη εμπιστοσύνη όλη η γειτονιά εκεί πέρα “σαν τον Μίχο δεν υπάρχει”, όπου έβλεπε φτωχό έτρεχε, αυτός όμως είχε τον σκοπό του γιατί έτρεχε».

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση τα παιδιά

Η θεία της 12χρονης μιλώντας αποκλειστικά στην εκπομπή Live News, περιγράφει την κατάσταση των παιδιών της οικογένειας, που φιλοξενούνται σε δομή του «Χαμόγελου του Παιδιού». «Η γιαγιά λέει, ότι τα παιδιά είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, που ακούνε όλα αυτά για την μάνα τους, στηρίζουν την μάνα. Τι δεν έκαναν; Ό,τι μπορούσαν κάνανε, όλοι επάνω σε αυτά τα παιδάκια ήταν. Τα παιδάκια είναι κρίμα, είναι το ένα καλύτερο από το άλλο. Σίγουρα δεν είναι καλά και αυτό το σοκ που πάθαμε όλοι, κανένας δεν είναι καλά».

Οι διαδικασίες έχουν ήδη κινηθεί ώστε τα παιδιά να επιστρέψουν στην αγκαλιά συγγενικών τους προσώπων. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Mega, τέσσερα από τα έξι ανήλικα παιδιά θα πάνε στη γιαγιά, ενώ δύο στη θεία στη Λευκάδα. Επιπλέον, τα συγγενικά πρόσωπα της οικογένειας, ο πατέρας, η γιαγιά και η θεία, θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στα παιδιά, θα μπορούν να τα βλέπουν και να επικοινωνούν μαζί τους.

Πηγή: news.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr