search-button
cross-out

Βιασμός 19χρονου στα Χανιά: «Μου έλεγαν πως αν μιλήσω θα με σταυρώσουν σαν τον Χριστό» – Κεκλεισμένων των θυρών η κατάθεση του Γιάννη

Κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς παρουσία ακροατηρίου, εξετάζει το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου, τον 20χρονο σήμερα Γιάννη, έναν νεαρό με ελαφρά νοητική στέρηση που φέρεται να έπεφτε θύμα βιασμών και κατά συρροή σεξουαλικής κακοποίησης και βίας, για αρκετά χρόνια από πρόσωπα του στενού του περιβάλλοντος
Βιασμός 19χρονου στα Χανιά: «Μου έλεγαν πως αν μιλήσω θα με σταυρώσουν σαν τον Χριστό» – Κεκλεισμένων των θυρών η κατάθεση του Γιάννη

Οι κατηγορούμενοι για τις βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις είναι πέντε συνολικά, ανάμεσά τους ο πατέρας του Γιάννη και δύο ιερείς του χωριού.

Η δίκη ξεκίνησε χθες Τρίτη, συνεχίζεται σήμερα και αναμένεται να συνεχιστεί και αύριο αλλά και την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ, τη νομική εκπροσώπηση και υπεράσπιση του Γιάννη έχει αναλάβει εξολοκλήρου το παράρτημα ΑΜΕΑ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κρήτης. Ο δικηγόρος που έχει ορίσει το ίδρυμα, υπέβαλε στην έδρα αίτημα να διεξαχθεί όλη η διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών, γεγονός που προκαλεί εντύπωση.

Στην δίκη αναμένεται να καταθέσουν περίπου 30 μάρτυρες, ανάμεσά τους οι εργαζόμενες στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Πλατανιά που είχαν κομβικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης, κάτοικοι του χωριού και πρόσωπα των εμπλεκόμενων οικογενειών.

Τι αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα

Στο μεταξύ, σοκάρουν με την φρικαλεότητά τους, οι λεπτομέρειες του κατηγορητηρίου όπως αναφέρονται στο παραπεμπτικό βούλευμα. Σύμφωνα με αυτό, ο 68χρονος φρόντιζε να απομονώνει το παιδί στο σπίτι του και σε άλλους χώρους ιδιοκτησίας του και να το κακοποιεί σεξουαλικά σε γνώση και με τη σύμφωνη γνώμη του πατέρα του 19χρονου, ο οποίος γνώριζε τι συνέβαινε και όχι μόνο δεν κατήγγειλε τον κατηγορούμενο αλλά λειτουργούσε ως συνεργός του, στέλνοντας τον Γιάννη στο σπίτι του.

Ο Γιάννης φέρεται να έχει βιαστεί δεκάδες φορές, επί σειρά ετών συστηματικά και κατ εξακολούθηση σύμφωνα με τα πορίσματα των ειδικών.

Ο 68χρονος κατηγορείται για βιασμό ανήλικου κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, ενώ ο 67χρονος πατέρας του θύματος για συνέργεια, αλλά και για την κακοποιητική συμπεριφορά που χρόνια είχε σε βάρος του παιδιού του καθώς όπως προκύπτει από το κατηγορητήριο, ο μικρός διέμενε σε ένα εντελώς ακατάλληλο περιβάλλον, χωρίς θέρμανση, πολλές φορές χωρίς σίτιση και κατάλληλα ρούχα, ότι ο πατέρας του τον κακοποιούσε σωματικά, ακόμα και πως τον έδιωχνε από το σπίτι και το παιδί αναγκαζόταν να περιπλανιέται μόνο και να διαμένει στην ύπαιθρο, σε χωράφια, στην καρότσα αυτοκινήτου, ακόμα και σε δέντρα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο γείτονας, οχι με την ανοχή του πατέρα αλλά το οδηγούσε και σε άλλο σπίτι στον Ταυρωνίτη, όπου δύο ιερείς τον κακοποιούσαν σεξουαλικά, ενώ τον απειλούσαν ότι «θα τον σταυρώσουν σαν τον Χριστό και θα τον κάψουν ζωντανό σαν τον Ιούδα» αν αποκαλύψει όσα συνέβαιναν. Αυτά τα γεγονότα ο Γιάννης τα περιέγραψε λεπτομερώς τόσο σε γειτόνισσα, η οποία ενδιαφέρθηκε να μάθει γιατί τον έβλεπε καταβεβλημένο σωματικά και ψυχικά όσο και ύστερα στις κοινωνικές λειτουργούς και ψυχολόγους του Δήμου Πλατανιά.

Κατηγορούμενοι είναι ακόμα ένας 72χρονος ιερέας – θείος του θύματος -, ένας 44χρονος επίσης ιερέας και ένας 42χρονος, αδερφός του δεύτερου ιερέα, άτομο με αναπηρία. Οι τρεις κατηγορούνται ότι δύο φορές βίασαν από κοινού και με τον 68χρονο τον 19χρονο στο σπίτι του 44χρονου ιερέα στα Χανιά.

zarpanews.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr