search-button
cross-out

Χανιά: “Αυτοθυσία” πεζού για να σώσει νήπια – Σταμάτησε αυτοκίνητο με λυμένο χειρόφρενο σε κατηφόρα

Ένας πεζός στα Χανιά όταν είδε δύο νήπια μέσα σε αυτοκίνητο που ξεκίνησε να τσουλάει ακυβέρνητο σε κατηφόρα, δεν έμεινε απαθής και κατάφερε να τα σώσει.
Χανιά: “Αυτοθυσία” πεζού για να σώσει νήπια – Σταμάτησε αυτοκίνητο με λυμένο χειρόφρενο σε κατηφόρα

Μια πράξη αυταπάρνησης που δεν συναντάται συχνά σήμερα, πραγματοποίησε Χανιώτης το βράδυ της Δευτέρας, σώζοντας από τραυματισμό – ή και κάτι χειρότερο ακόμα – δύο μικρά παιδιά που βρίσκονταν μέσα σε αυτοκίνητο, το οποίο ξαφνικά ξεκίνησε να κυλάει σε κατηφόρα χωρίς να υπάρχει οδηγός.

Το περιστατικό συνέβη στην οδό Κ. Μάνου στα Χανιά, περίπου στις 20:00 της Δευτέρας.

Δύο μικρά παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, νηπιακής ηλικίας αμφότερα, βρίσκονταν μέσα σε αυτοκίνητο που ξαφνικά ξεκίνησε να κινείται στην κατηφόρα, με κατεύθυνση την οδό Παναγούλη, όπου συνήθως υπάρχει αρκετά έντονη κίνηση αυτοκινήτων και το ατύχημα ήταν έτοιμο να συμβεί.

Ξαφνικά, ένας γεροδεμένος άνδρας μπαίνει με αυτοθυσία μπροστά στο κινούμενο αυτοκίνητο προσπαθώντας να το σταματήσει, με κίνδυνο να τραυματιστεί ο ίδιος. Το όχημα όμως συνέχιζε να κυλάει στην κατηφόρα, όση δύναμη κι αν έβαζε. Φωνάζει με αγωνία “δε μπορώ”!

Εκείνη τη στιγμή, διερχόμενος οδηγός που περνούσε από το σημείο του φώναξε να αφήσει το αυτοκίνητο να πέσει πάνω σε κάδους σκουπιδιών που βρίσκονταν παρακάτω για να κοπεί η φόρα του. Έτσι και έγινε και μόλις το αμάξι χτύπησε στους κάδους, ο Χανιώτης με γρήγορες κινήσεις άνοιξε την πόρτα και τράβηξε το χειρόφρενο, ακινητοποιώντας το όχημα.

Οι κάδοι έχουν φτάσει με ορμή στην είσοδο του ΕΚΟ λίγο πριν τη οδό Παναγούλη.
Τα παιδιά ουρλιάζουν στο αυτοκίνητο αλλά ευτυχώς δεν έπαθαν τίποτα, γυναίκες από τη διπλανή σχολή φωνάζουν. Ο διερχόμενος οδηγός αγκάλιασε τον σωτήρα και τον ρώτησε αν ήταν τα δικά του παιδιά.

“Όχι”, του απάντησε. “Να βάλουμε τους κάδους στη θέση τους”.

Και μετά εξαφανίστηκε.

Δεν περίμενε ούτε συγχαρητήρια, ούτε ευχαριστίες.

Το zarpanews.gr επικοινώνησε με τον οδηγό που είδε το συμβάν και περιέγραψε το περιστατικό συμπληρώνοντας πως “όσο υπάρχει κάποιος που πετάγεται με αυτοθυσία σε κινούμενο όχημα για να το σταματήσει, αγωνιά που δεν τα κατάφερε, σώζει εύστροφα τη κατάσταση και έπειτα σκέφτεται να επαναφέρει τους κάδους στη θέση τους, υπάρχει ελπίδα”.

thetoc.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr