search-button
cross-out

Χανιά | «Έμπηγε τα νύχια της στον λαιμό μου, εγώ ήμουν χειρότερα» – Καταδίκη 35χρονου για σωματική στην πρώην γυναίκα του

Τέσσερις υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας εκδικάστηκαν χθες στο τριμελές εφετείο πλημελημμάτων στα Χανιά ενώ τρεις ακόμα υποθέσεις έλαβαν αναβολή
Χανιά | «Έμπηγε τα νύχια της στον λαιμό μου, εγώ ήμουν χειρότερα» – Καταδίκη 35χρονου για σωματική στην πρώην γυναίκα του

Ποινή 30 μηνών φυλάκισης με αναστολή επιβλήθηκε σε 35χρονο Χανιώτη, ο οποίος καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό, όπως και πρωτόδικα για πρόκληση σωματικών βλαβών στην πρώην σύζυγό του. Η καταγγέλλουσα, στην κατάθεσή της που αναγνώστηκε στο δικαστήριο, υποστήριζε ότι ο κατηγορούμενος της επιτέθηκε με γροθιές, την ακινητοποίησε πάνω σε καναπέ, την δάγκωνε και στο τέλος με μια αγκωνιά την έριξε ενώ προσκόμισε τις σχετικές φωτογραφίες και την ιατροδικαστική έκθεση.

Από τη μεριά του ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως εκείνη του επιτέθηκε. «Ήταν επιθετική,  μου έμπηγε τα νύχια της στο λαιμό, μου προξένησε τραύματα, εγώ ήμουν χειρότερα απλά δεν ήθελα να υποβάλω μήνυση, δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Δεν έχω πειράξει ποτέ κανέναν, ούτε έχω εμπλακεί ποτέ σε επεισόδιο βίας» ανέφερε μεταξύ άλλων ωστόσο οδηγούμενο από την ιατροδικαστική εξέταση και τις φωτογραφίες το δικαστήριο τον καταδίκασε.

Πάντως, σε αρκετές περιπτώσεις οι εμπλεκόμενοι ενώ αλληλομηνύονται μέχρι να οριστεί το δικαστήριο έχουν καταφέρει να συμβιβαστούν, όπως χαρακτηριστικά έγινε την Τρίτη σε υπόθεση με μητέρα κατηγορούμενη για βία σε βάρος του ανήλικου παιδιού της.

Όπως κατέθεσε ο πρώην σύζυγος, ο οποίος είχε κάνει την καταγγελία: «Ήμασταν πιο νέοι, νιώθαμε μεγάλη πίεση. Κάναμε τα μικρά, μεγάλα και υπερβάλαμε διαρκώς για ασήμαντους λόγους» Το ζευγάρι έχει λάβει διαζύγιο και την επιμέλεια του παιδιού έχει η μητέρα.

Σε άλλη περίπτωση, δύο αδέρφια αλληλομηνύθηκαν για μεταξύ τους καυγά στις 18 Αυγούστου το 2017. Ενώπιον του δικαστηρίου έκαναν λόγο για μια παρεξήγηση, η οποία όπως τόνισαν έχει λυθεί και απαλλάχθηκαν αμφότεροι από τις κατηγορίες.

zarpanews.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr