search-button
cross-out

Χανιά: Συγκλονίζει η μητέρα της Ιωάννας – «Τρέμαμε τον πρώην σύζυγό μου, με χτυπούσε διαρκώς»

Η μητέρα της 11χρονης που βρέθηκε νεκρή στα Χανιά αποκάλυψε τα δύσκολα χρόνια που πέρασαν στην οικογένειά τους, τα οποία δημιούργησαν ψυχολογικά προβλήματα στην Ιωάννα.
Χανιά: Συγκλονίζει η μητέρα της Ιωάννας – «Τρέμαμε τον πρώην σύζυγό μου, με χτυπούσε διαρκώς»

Σοκάρει η εξομολόγηση της μητέρας της 11χρονης Ιωάννας, που έχασε με τραγικό τρόπο της ζωής της στην παραλία των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά.

Η μητέρα της Ιωάννας, μιλώντας στον ALPHA, αναφέρθηκε στα άσχημα βιώματα του παιδιού και την οικογένειας από την ζωή με τον πατέρα, στους ξυλοδαρμούς που υπέστη η ίδια, και στην ψυχολογική κατάσταση της μικρής.
«Ήταν ένα ευαίσθητο, καλόψυχο και ευγενικό παιδί. Περάσαμε δύσκολα. Οι καταστάσεις με τον πατέρα της ήταν δυσάρεστες για όλους μας. Τη μέρα που έγινε η δίκη και μάθαμε ότι ο πρώην σύζυγός μου θα μπει στη φυλακή για τέσσερα χρόνια, ήταν η πιο ευτυχισμένη ημέρα στη ζωή της μικρής. Μου έλεγε “Επιτέλους! Δε θα μας ενοχλήσει ξανά και θα έχουμε μια φυσιολογική ζωή. Δε θα τρέμουμε μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Όταν μπήκε ο πρώην σύζυγος στη φυλακή, χρειαζόταν χρόνος για να ηρεμήσουμε όλοι. Ειδικά τα παιδιά. Μετά το εξάμηνο ξεκίνησε για εμάς μια καλή ζωή» ανέφερε η μητέρα.

Σύμφωνα δε με όσα είπε, η μικρή Ιωάννα, «είχε τριχοτιλλομανία. Έβγαζε τις βλεφαρίδες και τα φρύδια της με τα νύχια της και μου έλεγε ότι δε μπορούσε να το σταματήσει. Παιδοψυχίατρος την παρακολουθούσε πολύ πιο πριν από το περιστατικό ξυλοδαρμού της δασκάλας της από τον πατέρα της. Μέσα στον γάμο είχαμε πολύ άσχημα πράγματα. Οι ξυλοδαρμοί αφορούσαν πιο πολύ εμένα. Και με τα παιδιά του δεν είχε καλή συμπεριφορά. Ήταν νευρικός, μεθυσμένος, καθόλου καλά με τον εαυτό του…».

«Καλύτερα να έθαβαν εμένα»

Συγκλονίζει η γιαγιά της 11χρονης Ιωάννας που βρέθηκε νεκρή σε βραχώδη περιοχή των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά.

Η γιαγιά της μικρής μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1 είπε πως «είναι πολύ πολύ οδυνηρό και δεν περνιέται εύκολα» και ευχήθηκε «αν έθαβαν εμένα δεν θα στεναχωριόμουν… να θάψω εγώ το εγγόνι μου; Να θάψω εγώ το εγγόνι μου; Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Είναι ένα χαστούκι με δυο παλάμες, όχι με μία και με τρείς μπορώ να πω… αλλά δυστυχώς πλέον είναι αργά τα πράγματα δεν αλλάζουνε αυτή την στιγμή. Πρέπει να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον μας ο μπαμπάς, τον παππού, την γιαγιά να είμαστε μια γροθιά».

«Εγώ αυτή την στιγμή, θέλω πρώτα να ηρεμήσουμε, να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους. Εγώ βλέπω ότι έχασα την εγγόνα μου και είμαι τριπλά στεναχωρημένη», ανέφερε και είπε για τα αίτια του θανάτου της μικρής ότι, έγινε νεκροψία και η οικογένεια έχει το πόρισμα που «δεν δείχνει ούτε βιασμό», ενώ υπέθεσε ότι, «το παιδί παραπάτησε, ζαλίστηκε…».

Αιχμές άφησε και για τη μητέρα της μικρής, αφού την κατηγόρησε για το ότι, το παιδί «περιπλανιόταν» τη νύχτα κι εκείνη δήλωσε την εξαφάνιση το άλλο πρωί. «Βέβαια δεν ήμουν ούτε μπροστά ούτε να έβλεπα τι συμβαίνει και γιατί πήγε πρωί βράδυ..;», είπε σχετικά, ενώ την κατηγόρησε επιπλέον ότι, «δεν έπιασε το τηλέφωνο να πει ότι ‘αυτό το πράγμα συμβαίνει’ αλλά δεν μου άρεσε καθόλου αυτό. Έπρεπε να μας ειδοποιήσει έστω να βγούμε και εμείς λίγο να το ψάξουμε μπορεί να το είχαμε βρει, μπορεί να ζούσε, μπορεί να είχε χτυπήσει μπορούσε να ζούσε».

Η μητέρα δήλωσε πως η κόρη της έφυγε με καλή διάθεση από το σπίτι, την πήρε τηλέφωνο μια ώρα αργότερα κι όταν την ξαναπήρε αργότερα και δεν απάντησε, έψαξε να την βρει μαζί με τον ξάδελφό της. Tην εξαφάνιση δήλωσε το επόμενο πρωί.

Το παιδί βρέθηκε το άλλο πρωί σε απόκρημνη και δύσβατο σημείο από την Πυροσβεστική.

Αποκάλυψη: Η Ιωάννα είχε φύγει από το σπίτι της και ένα βράδυ πριν την μοιραία τελευταία βόλτα
Απαντήσεις στο γιατί η 11χρονη Ιώαννα από τα Χανία έφυγε από το σπίτι της για τη μοιραία βόλτα που οδήγησε στον τραγικό θάνατό της αναζητούν οι αρχές.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο το μικρό κορίτσι είχε περάσει δύο βράδια έντονης συναισθηματικής πίεσης.

Κατά την ίδια πηγή η 11χρονη είχε φύγει από το σπίτι της και το προηγούμενο από το μοιραίο βράδυ.

«Είχε ταλαιπωρηθεί πολύ» δήλωσε η μητέρα της Ιωάννας για το παιδί της.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η 11χρονη δεν είχε αφήσει κάποιο προειδοποιητικό μήνυμα σε κοντινό της πρόσωπο.

Σπαραγμός στην κηδεία
Λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι της Πέμπτης οικογένεια και συγγενείς της άτυχης Ιωάννας, την αποχαιρέτησαν για πάντα, στην τελευταία της κατοικία στο Μουζουρά Ακρωτηρίου.

Ο κόσμος που βρέθηκε στην κηδεία του κοριτσιού κρατούσε λευκά λουλούδια ενώ επικρατούσε βουβός πόνος στο τελευταίο αντίο…

Για την τραγική υπόθεση του θανάτου της 11χρονης Ιωάννας από τα Χανιά, μίλησε στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος τονίζοντας ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Απαντώντας σε ερώτηση μας αν θα μπορούσε να έχει σωθεί το κορίτσι ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν μπορεί να το γνωρίζουμε όμως συμπλήρωσε ότι από τα 18 παιδιά που έχει κοινοποιηθεί η εξαφάνισή τους τα 17 έχουν βρεθεί.

Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος, ο οποίος εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια της άτυχης 11χρονης, συμπλήρωσε ότι στη μνήμη της Ιωάννας, δεν πρέπει να χαθούν άλλες ζωές.

Περιγράφοντας στο Newsbomb.gr το τι συνέβη στην συγκεκριμένη περίπτωση ανέφερε: «20:00 η ώρα ενημερώθηκε η Αστυνομία από τη μητέρα της μικρής και της είπε να πάει στις 10.00 το πρωί της επόμενης ημέρας. Ένα παιδί βρίσκεται όλο το βράδυ έξω και δεν αισθάνεται κάποιος τον κίνδυνο ότι είναι ένα βράδυ ολόκληρο εκτός σπιτιού; Πιέσαμε μαζί με το Αναζητήσεων στην Αθήνα να δοθεί εισαγγελική εντολή για να τελειώνει η καθυστέρηση. Αποτέλεσμα ήταν να καθυστερήσουν 2 – 3 ώρες οι διαδικασίες. Τελικά στις 16:00 λάβαμε την προφορική έγκριση για το Amber Alert και την ίδια ώρα ενημερώθηκε η Πυροσβεστική στις 15:45 συγκεκριμένα και στις 16:00 το Λιμενικό. Η είδηση του θανάτου μας ήρθε από δημοσιογράφο και όχι από εκεί που έπρεπε».

Και κατέληξε λέγοντας: «Όταν βρέθηκε το παιδί στους βράχους ήταν δεκάδες άνθρωποι εκεί. Οι αρχές θα είχαν κάποια μάτια και κάποια αυτιά περισσότερα από τους αστυνομικούς που έκαναν την έρευνα. Ενδεχομένως να βρισκόταν, όπως στην περίπτωση της Μαρκέλλας».

Επίσης, ο κ. Γιαννόπουλος, με αφορμή τον θάνατο της 11χρονης ζήτησε να δει τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. «Δεν θα αφήσουμε άλλο παιδί να χαθεί» τόνισε κατηγορηματικά ο κ. Γιαννόπουλος, κλείνοντας.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr